Слідство припиняє розшук Манани Асламазян

28 Травня 2008
22223
28 Травня 2008
12:52

Слідство припиняє розшук Манани Асламазян

22223
Слідство припиняє розшук Манани Асламазян
Слідчий комітет (СК) при МВС Росії має намір припинити розшук колишньої голови фонду «Образованные медиа» Манани Асламазян. У СК чекають, поки до них надійде рішення Конституційного суду, що задовольнив скаргу жінки на карне переслідування. Після цього справу Асламазян буде повернуто в митну службу, де вона повинна бути перекваліфікована з карної в адміністративну. Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на РІА Новости.
 
Як вже повідомляла ТК, голову «Образованных медиа» було затримано в аеропорту «Шереметьєво» у січні 2007 року через те, що провезла через кордон (вона прилетіла із Франції) незадекларовану валюту. За російськими законами в декларацію можна не вносити суму, що не перевищує 250 тисяч рублів. В Асламазян же вилучили близько 10000 €, що більше дозволеної суми.
 
Главу фонду обвинуватили в контрабанді валюти й порушили проти неї кримінальну справу. Наприкінці 2007 року п. Асламазян була в розшуку, бо перебувала за кордоном та не приходила на допити.
 
27 травня 2008 року Конституційний суд РФ розглянув скаргу колишньої глави «Образованных медиа». У скарзі п. Асламазян стверджувала, що дане положення суперечить принципу правової визначеності. Суд задовольнив скаргу й виніс рішення, відповідно до якого частина 1 статті 188 втратила свою чинність.
 
У середу 28 травня, адвокат п. Асламазян повинен подати клопотання про припинення кримінальної справи відносно його клієнтки.
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22223
Читайте також
04.12.2006 11:38
для «Детектор медіа»
6 425
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду