В Україні стартувало супутникове телемовлення у стандарті MPEG-4. Для його підтримки створять галузеву асоціацію

29 Січня 2008
17002
29 Січня 2008
17:52

В Україні стартувало супутникове телемовлення у стандарті MPEG-4. Для його підтримки створять галузеву асоціацію

17002
В Україні стартувало супутникове телемовлення у стандарті MPEG-4. Для його підтримки створять галузеву асоціацію
Про початок супутникового телебачення у стандарті MPEG-4 повідомила компанія SES SIRIUS АВ. За словами менеджера проектів компанії Олександра Пелеха, наразі глядачам доступні лише два канали: «КІКО» (кінокомедії) та «2Т» (детективне кіно). Невдовзі до них мають приєднатись ще два канали: «Планета» (погода, екологія, наразі сигнал транслюється у стандарті MPEG-2) та канал для шанувальників туризму «Світ».
 
«Ми даємо шанс новим тематичним каналам, яких так не вистачає в Україні. Епоха цифрового мовлення, яка невідворотно наближається до України, просто неможлива без таких каналів. Нові технології, зокрема стандарт MPEG-4, значно розширюють бізнесові можливості каналів. А цифровому ефірному телебаченню та супутниковим платформам, що саме зараз створюються, потрібно набагато більше оригінального, нішевого контенту. Втім, ми відкриті до співпраці з усіма каналами, що бажають стати клієнтами СІРІУС», - каже пан Пелех.
 
Для підтримки нішевих каналів наразі створюється Асоціація супутникових тематичних мовників, поділився з «ТК» найближчими планами Олександр Пелех. Раніше «ТК» попередньо повідомляла про можливість появи такої асоціації. Серед засновників Асоціації компанії «Медіа Транзит», «Телетон», «Вікна» та кілька фізичних осіб. Трансляція перших каналів, які дали згоду на роботу в Асоціації («Планета», «СВІТ», «КіКо» та «2Т»), здійснюється через супутник SIRIUS-4. 
 
«Зараз тривають реєстраційні процедури, і за кілька тижнів Асоціація почне працювати, - сказав «ТК» Олександр Пелех. - Ми запрошуємо всіх колег стати активними учасниками Асоціації. Її члени завжди можуть розраховувати на кваліфіковані консультації щодо контенту, технічних та юридичних питань. Ми допомагатимемо у правовому забезпеченні наших колег, якщо виникне така необхідність, включно і під час розгляду судових справ».  
 
Можливість запуску супутникового мовлення у стандарті MPEG-4 в Україні з’явились після запуску у листопаді минулого року супутника SIRIUS-4, який перебрав на себе усі сервіси свої попередників SIRIUS-2 та SIRIUS-3. Він забезпечив упевнений прийому сигналу на значно більшій території (від Португалії до Казахстану, від Туреччини та Тунісу до півночі Швеції). Україна перебуває у центрі променя супутника, що дозволяє споживачам приймати якісний сигнал навіть на невеликі за діаметром (до 60 сантиметрів) антени.  
 
Компанія SES SIRIUS АВ заснована 1983 року; працює у Центральній та Східній Європі, Скандинавії та Прибалтиці. Компанія має 5 регіональних представництв: у Києві, Москві, Ризі, Гельсінкі та Бухаресті. Свою діяльність на українському ринку SES SIRIUS АВ розпочала у 2000 році. Наразі в Україні понад 1000 000 індивідуальних антен приймають сигнал з супутників компанії.  
 
Власники SES SIRIUS АВ – SES ASTRA Company (75% акцій компанії) та Шведська космічна корпорація (25% акцій).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17002
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2Garin
5902 дн. тому
DRT, не пишите того, о чем понятия не имеете. FSS и BSS это не лучи, а поддиапазоны Ku-диапазона. А сам канал идет в европейском луче, в отличие от скандинавского, который у вас вообще сейчас не виден.
DRT
5903 дн. тому
Що за маразм?! Тести каналу "Планета" почалися у дешевому FSS-промені, який взагалі ледве щось покриває. Якщо так хочете економити гроші і не виводити канали на нормальний промінь, то хоч майте совість не хизуватися тим, чого НЕМА!! Або майте мізки і переведіть себе на BSS-промінь Сіріуса, як роблять усі пристойні телеканали.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду