«Фаворит телепреси» - перша в Україні нагорода медіа-журі в галузі телебачення в рамках премії «Телетріумф»

27 Червня 2007
12057
27 Червня 2007
16:35

«Фаворит телепреси» - перша в Україні нагорода медіа-журі в галузі телебачення в рамках премії «Телетріумф»

12057
  «Фаворит телепреси» - перша в Україні нагорода медіа-журі в галузі телебачення в рамках премії «Телетріумф»

Проект «Детектор медіа» за підтримки Індустріального Телевізійного Комітету виступає організатором першої професійної нагороди «Фаворит телепреси - 2007» в рамках Національної премії в галузі телебачення «Телетріумф».

 

Мета премії - в процесі прозорого обговорення фахівцями українського журналістського середовища національного телевізійного продукту щорічне обрання телепрограми, гідної визнання корпорацією медіа-оглядачів.

 

Медіа-журі виступають експерти, делеговані провідними виданнями України, що регулярно оглядають національний телепростір та аналізують його проблематику. Список видань та делегованих ними експертів - членів медіа-журі нагороди «Фаворит телепреси - 2007» буде опублікований на сайті «Детектор медіа» наступного тижня.

 

Концепція премії: Визначення телероботи, яка, на думку преси, в попередньому телесезоні найяскравіше та найсуттєвіше демонструвала творчий пошук у розвитку виробництва суспільно-відповідального телевізійного продукту в Україні. Тобто, преса, що аналізує український телепродукт та телепростір, має підтримати програму, що створює нові тенденції, нові горизонти, ставить нову планку для серійного виробництва. 

 

Нагорода преси присуджуються не окремим персоналіям, а телевізійній програмі та команді, що працювала над її створенням. 

 

Члени медіа-журі премії «Фаворит телепреси» - представники різних за форматом та цільовою аудиторією ЗМІ, на шпальтах яких регулярно висвітлюється проблематика українського телебачення, працюють за наступною процедурою:

 

Видання в особі обраного ним експерта незалежно від інших називає одну програму, яка, на його думку, найкраще відповідає вимогам Нагороди. З пропозицій формується шорт-лист.

 

Шорт-лист надсилається експертам для ознайомлення та публікується на сайті «ТК».

 

Переможець визначається після обговорення шорт-листа на круглому столі «Детектор медіа» в ресторані «Велюр» 10 серпня відкритим голосуванням усіх експертів (1 експерт від кожного видання, включно з «Телеритикою»).

 

Всі матеріали голосування є відкритими і публікуються в журналі, а потім - й на сайті «Детектор медіа» після офіційного оголошення переможця на церемонії вручення «Телетріумфу».

 

Неодмінною умовою остаточного офіційного рішення телеекспертів від преси щодо Фаворита є достатньо розширене обґрунтування - за що саме обрано саме цю програму для нагороди. Це обґрунтування виробляється в процесі обговорення на круглому столі. 

 

Оголошення «Фаворита телепреси» відбувається на урочистій церемонії вручення Національної премії «Телетріумф», яка відбудеться 23 серпня 2007 р. в Національному палаці Україна.   

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12057
Читайте також
18.08.2009 17:58
Марина Баранівська , Світлана Арсеєнко, Світлана Остапа, «Детектор медіа»
27 261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду