Новинки про війнушку

15 Серпня 2008
17366

Новинки про війнушку

17366
Завдяки «професійності» наших новин війна, цілком прогнозована ще на початку місяця, стала сюрпризом для українських телеглядачів.
Новинки про війнушку
Ну, от і все. Випуски новин на будь-якому каналі можна більше не дивитися й із упевненістю знати, що нічого не втратив. Після вторгнення російських військ у Грузію, названого росіянами в найкращому оруеллівському дусі «миротворчою операцією», відчуття роздратування від перегляду новин, яке виникало раніше, змінилося на переконання: це – не інформація. У газетах існує таке слівце – «інформашка». Тобто, маленька заміточка, що не претендує ані на глибину, ані на всебічність, ані на повноту, а просто повідомляє про один маленький факт: «За що купили, за те й продаємо». Тепер, після російсько-грузинської війни, виявилося, що, навіть коли факт є аж ніяк не маленьким, з нього чудово можна робити оті самі інформашки.
 
Хоча... А що, власне, сталося? У тому й біда, що нічого. Нічогісінько. Висвітлення телеканалами подій у Грузії не було чимось особливим, не схожим на інші новинні матеріали. Воно було таким самим, як завжди. Зробленим абсолютно в тому самому, що й завжди, ключі й за тією самою методикою. А те, що світ стояв на порозі великої війни, яку вела б ядерна держава, що от-от могло б виникнути глобальне протистояння між Росією та Заходом, що ситуація була тривожнішою, ніж під час сумнозвісної Карибської кризи, бо тоді воєнні дії так і не почалися – ну то й що ж тут такого, це – їхні, Росії та Грузії, проблеми. А протистояння це, до речі, цілком могло б спроектуватися на внутрішньоукраїнське, між, умовно кажучи, «помаранчевими» та «біло-синіми» українськими регіонами, й урешті-решт розірвати нашу країну.
 
Оце й є найстрашнішим, що нічого особливого у телевізійній інформації насправді не сталося. Просто раніше не траплялося подій, які з такою очевидністю показували б: те, що за звичкою ми звемо інформацією, є чимось геть неадекватним. Так, інформація про російсько-грузинську війну не давала змоги розібратися, що ж насправді відбувається, хто правий, а хто винний. А хіба інформація наших телеканалів про будь-які інші події була й є не такою самою? Так, на екранах не було експертів. Ідеться навіть не про політологів, які вибудовували б гіпотези: хто спровокував конфлікт і заради чого. А фахівців з міжнародного права, економістів, які давали б чіткі юридичні визначення дій обох сторін та не менш чіткі висновки про їхню правомірність. Які пояснили б: хай навіть Грузія порушила в Південній Осетії всі норми міжнародного права, які тільки можна порушити – чи мала Росія право вторгатися на її територію? Чи не стала Південна Осетія таким собі новим Вестерплятте? Але хіба ж узагалі експерти у випусках новин не є персонами нон-грата? Хіба ж зазвичай висвітлення будь-яких подій не грунтується на симпатіях та переконаннях конкретних журналістів, хіба ж зазвичай замість правових оцінок ми не чуємо суто емоційні?
 
У висвітленні російсько-грузинської війни прикметним було смакування конфлікту та конфліктності. А хіба ж кожного дня ми бачимо не те саме? Хіба ж інші події висвітлюються не за тією самою схемою: «Той його по голові, а той того – у груди»? Хіба ж звичний зміст наших теленовин не полягає в детальному розписуванні того, що лежить на поверхні, замість прагнення розібратися в змісті того, його причинах та можливих способах розв’язання? І це – не суспільне замовлення, як іноді подейкують, це – свідома методика, якщо хочете - політика. Тільки коли йдеться про звичайні, буденні події, це ще дозволяє зберегти респектабельний вигляд.
 
Теленовини ретранслювали повідомлення закордонних інформагенцій; зрозуміло, що, бодай через мовний чинник, найчастіше російські. То хіба ж зазвичай буває не так само?
 
Незалежно від симпатій конкретних журналістів та каналів, Грузію повсякчас називали «республікою». Що, хотіли того журналісти чи ні, встановлювало певну систему координат: Грузія – «республіка», Абхазія – «республіка», Південна Осетія – «республіка», Північна Осетія, Кабардино-Балкарія, Чечня, Інгушетія, Дагестан – теж «республіки», й над усіма ними височіє Росія – «країна». У даному разі слово «республіка» означає далеко не форму правління. Цей термін вживається у старезному значенні: «адміністративно-територіальна одиниця СРСР». Російська інформаційна політика, починаючи від самого 1991 року, наполягає на вживанні щодо країн СНД визначення «республіки», але не «країни», з цілком очевидною метою – створити враження, ніби вони є аномальними суб’єктами міжнародного права, а їхня правосуб’єктність є неповноцінною. «Росія є вищою за «республіки СНД», тож вона завжди права», - саме таке враження покликане створювати вживання цього слова. Але хіба ж в українських новинах країни СНД звуть «країнами» – взагалі, не лише при висвітленні війни між Росією та Грузією?
 
Конфлікт навколо Південної Осетії розгорявся на очах практично від самого початку серпня. Світові ЗМІ з дедалі більшою тривогою стежили за ним. А що ж українські телеканали? 5 серпня лише «Подробности» на «Інтері» (вони ретранслювали заяву російського МЗС) та «Факти» на ICTV (вони ретранслювали заяву грузинського міністерства реінтеграції) приділили увагу конфліктові. 6 серпня випуски ТСН («1+1») повідомили про стрілянину, факт якої підтвердили загадкові «миротворці», «Факти» (ICTV) повідомили про загострення ситуації з посиланням на обидві сторони, та «События» («Україна») попередили про ймовірність початку «справжньої війни між Грузією та Осетією», більше уваги приділивши південноосетинським повідомленням, ніж грузинським. Помітьте: про можливу участь у конфлікті Росії не згадав геть ніхто з українських телеканалів! Власне, «геть ніхто» – це в даному разі явне перебільшення, окрім цих трьох каналів, подіями у Грузії більше ніхто не зацікавився. І тільки 7 серпня, коли Михаїл Саакашвілі віддав наказ про припинення вогню, більшість каналів про це повідомили... Але й це є звичною практикою: всі матеріали, що не стосуються конфліктів між найвищими політичними керівниками України, добираються довільно, якщо не випадково.
 
Так само, як і завжди, згадані повідомлення з Південної Осетії були фрагментарними й позбавленими змалювання контексту та передісторії. Війна, цілком прогнозована щонайменше з початку місяця, в підсумку стала сюрпризом для глядачів, їх, як і завжди, поставили в ситуацію «конфлікт підкрався непомітно».
 
Починаючи з 9 серпня, у журналістів з’явилася рятівна паличка. Україна почасти свідомо, а почасти з волі Росії виявилася втягнутою в інформаційний контекст війни. Тож тема власне збройного протистояння Грузії та Росії ледь не зовсім відійшла в затінок теми «Україна на тлі грузинсько-російського конфлікту». Практично всі канали ледь не більше уваги приділяли пов’язаним з Україною, отже, непрямим, аспектам війни, ніж власне їй.
 
А як же світ реагував на російсько-грузинську війну? Про це більш-менш детально повідомляли лише Перший національний та 5 канали. Всі решта обмежувалися розпливчастими випадковими повідомленнями, з яких складалося враження, що нічого особливого не відбулося, й у світі, власне, лише вичікують. Інтерівські «Подробиці тижня», 10 серпня: «На боці Тбілісі – Латвія, Литва, Естлнія, Чехія, Польща й Україна. Росію підтримав лише Казахстан і неофіційно Німеччина». А що означає в міжнародних відносинах: підтримати неофіційно, коли не йдеться про підтримку матеріальну?
 
Загалом, висвітлення подій у Грузії мало ще одну звичну для українського телебачення рису. Йдеться про майже повну відсутність власної інформації чи бодай власної інтерпретації інформації, а відтворення схеми: «Представник Грузії сказав, представник Росії (Південної Осетії) заявив».
 
А як було з об’єктивністю? Перший національний вочевидь був на боці Грузії. 7 серпня «Новини» подали інформацію про те, що, за наказом Саакашвілі, Грузія припинила вогонь. 8 серпня випуск повідомив про введення грузинських військ до Цхінвалі «під прикриттям авіації», про надсилання Росією військ у регіон та про бомбардування російською авіацією грузинських військ. Випуск від 9 серпня показав матеріали про висловлену Саакашвілі пропозицію російському президентові сісти за стіл переговорів, про російські звинувачення на адресу України у «сприянні Тбілісі до інтервенції в Південну Осетію», про можливість надання Україною гуманітарної та політичної допомоги, про очікування у Тбілісі делегації ЄС. 10 серпня випуск «Новин» повідомив про те, що Грузія виводить війська з Південної Осетії, й це є жестом доброї волі, а Росія не припиняє вогонь. Випуск від 11 серпня повідомив про те, що російські війська просунулися углиб російської території, Росія назвала це «попереджувальними заходами», а ще про виступ Михаїла Саакашвілі, де він заявив про поділ Грузії російськими військами та порівняв ситуацію із радянською окупацією 1921 року. Отже, наявним було використання переважно грузинських джерел інформації та висвітлення позиції керівників Грузії.
 
5 канал так само надавав перевагу грузинським джерелам інформації, хоча подеколи й намагався робити це не відверто: наприклад, програма «Вчасно. Про головне» 7 серпня сповіщала про надходження «суперечливої інформації». Узагалі ж, вістежувати події за цим каналом стає дедалі важче: для цього треба сидіти перед телевізором ледь не цілий день; немає ніякої гарантії, що саме у прайм-тайм пролунає потрібна інформація. Утім, саме на 5 каналі ведучий програми «Час. Важливо» 11 серпня вів тривалу розмову з Ніно Бурджанадзе.
 
Не приховував своєї прихильності до російської сторони «Інтер». Російські джерела інформації були чи не єдиним, на що спиралися випуски «Подробностей». Якщо 7 серпня інформація ще видавалася більш-менш збалансованою: повідомляли й про звинувачення Грузії на адресу Південної Осетії в обстрілах, і про звинувачення Південної Осетії на адресу Грузії у стягуванні військ до її кордонів, і про заперечення офіційним Тбілісі цієї інформації, то далі все було очевидним. 8 серпня був сюжет про входження грузинських військ на територію Південної Осетії, про обстріли Цхінвалі з мінометів та «катюш», про те, що «очевидці повідомляють про сотні загиблих». Російських солдатів називали лише миротворцями – цікаво було чути в сусідніх сюжетах згадки про «російське військове командування» та про «солдатів-миротворців». Також було повідомлено про заяву російського міністерства оборони, па також про те, що «російські війська поступово витісняють грузин з Цхінвалі». 9 серпня випуск повідомив, зокрема, про те, що «Абхазія відкрила другий фронт проти Грузії», причому абхазьких вояків було названо «повстанцями»!!! Також було повідомлено про вистіснення Абхазією грузинських підрозділів з Кодорської ущелини «за підтримки авіації та артилерії». Жодних сумнівів у тому, що вкрай бідна Абхазія з чисельністю населення, що не набагато перевищує населення Білої Церкви, може мати авіацію, не було висловлено. Ще один сюжет детально висвітлював заяву Путіна про те, що Південна Осетія навряд чи повернеться до складу Грузії. Про те, що російська авіація бомбить цивільні об’єкти у Грузії, повідомляло лише викладення слів спеціального представника України Костянтина Єлісєєва ще в іншому сюжеті. 10 серпня. Випуск «Подробиць тижня» повідомив про те, що почалася війна, формально між Грузією та її провінціями, бо Росія називає свою операцію «примушуванням до миру». А от у Вашингтоні та Брюсселі вважають це збройною боротьбою між Грузією та Росією. Акценти зрозумілі, чи не так? Наступний сюжет повідомив фактологію наступу Росії – як раптом виявилося, він тривав уже три дні. Раптом – бо раніше канал про це не повідомляв. Ну й, звісно ж, детально було повідомлено про те, що доповів Путін Медвєдєву. 11 серпня «Подробности», серед інших сюжетів, знову дали детальне викладення позиції Медвєдєва.
 
«Україна». 7 серпня «События» передали лише сюжет про те, що у Цхінвалі заявляють про агресію з боку Грузії. (Чи не єдиний, до речі, випадок, коли з екрану пролунало слово «агресія»). У випуску від 8 серпня канал передав сюжет про те, що «Грузія розпочала масовану воєнну операцію проти Південної Осетії». 9 серпня матеріали виглядали так: у Цхінвалі – гуманітарна катастрофа, місто повністю зруйноване, Грузія розпочала інформаційну війну проти Росії, відімкнувши російські телеканали та інтернет-сайти (але при цьому внаслідок кібер-атаки знищено один з найбільших новинних сайтів Грузії), а, «за словами очевидців», від Батумі в бік Південної Осетії прямують вантажівки з військовою технікою НАТО без номерних знаків, тоді як поблизу Батумі стоять турецькі кораблі з морською піхотою (це теж, мабуть, розповіли очевидці, які побували на кораблях і переконалися, що то – саме морська піхота?).10 серпня випуск сповістив, що «Грузія не йде з Південної Осетії, а лише передислокує свої війська». Випуск від 11 серпня те, що сталося, випуск все ще називав «конфліктом у Південній Осетії». Про вторгнення Росії на територію Грузії не було жодних повідомлень! Факт масштабної війни було замовчано!
 
«1+1», ТСН. 7 серпня повідомили лише про домовленість між Грузією та Південною Осетією припинити вогонь. 8 серпня було повідомлено про бої в Південній Осетії; ще, з одного боку – про засідання Ради безпеки Росії, з іншого – у студії був грузинський журналіст Паата Якобішвілі. 9 серпня інформація була на загал відстороненою; щоправда, повідомили про мітинги в Москві та про вимоги, що лунали в Росії, створити трибунал на взірець Гаазького для розслідування дій Грузії. Але от у сюжеті про інформаційну війну йшлося про те, що, з одного боку, на сайті грузинського МЗС з’явився колаж, де Саакашвілі зображений у вигляді Гітлера, а з іншого – Грузія відімкнула російські телеканали та інтернет-сайти. Заходи в такій інтерпретації виглядали явно неадекватними. Підсумковий випуск ТСН 10 серпня так само можна було б назвати «відстороненим», якби гість студії Леонід Кравчук (а чому саме він?) не переконував усіх: на Кавказі йде гра великих держав. І в цій грі Росію хочуть відтіснити з тих позицій, які вона займала раніше. Росія не піддасться на це, а Сполучені Штати і західні країни будуть намагатися це зробити... Мусять це враховувати, і Саакашвілі зокрема. Якщо займати позицію... без врахування тої ситуації, що вони є заручниками великої гри, то це буде призводити весь час до конфліктів». Отже, цей пасаж мав переконати: по-перше, Грузія є заручником, і що їй наказали, те вона й мусить робити, інакше – конфлікти; по-друге – бідолашна Росія заслуговує лише на співчуття, бо її хочуть відтіснити. Натомість, випуск ТСН від 11 серпня з посиланням на помічника держсекретаря США Метью Брайза стверджував, що Росія давно планувала вторгнення у Грузію, саме для того кілька місяців тому до Абхазії було введено її залізничні війська». Усі спроби визначити загальну позицію каналу чомусь викликають з пам’яті слово «розхристана». Це – не збалансованість, це – нечіткість і невизначеність.
 
Так само можна схарактеризувати позицію інших каналів. Хоча, наприклад, у «Фактах» ICTV дещо більше використовували грузинські інформаційні джерела й відзначили 9 серпня, що Грузія звинуватила Росію у повномасштабній агресії.
 
13 серпня на радіо «Ера» (тому, що на Першому радіоканалі) під час інтерактивного зв’язку слухач переконував: Росія вчинила правильно, тільки слабо, а от США свого не впустять. Йому вторили у студії: підтримавши Грузію, Україна необачно обслуговувала американські інтереси. Новини на українських телеканалах от саме до таких висновків і спонукали.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17366
Читайте також
21.08.2008 14:22
Артем Шевченко
, для «Детектор медіа»
21 735
19.08.2008 15:11
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
25 943
15.08.2008 10:23
Аркадій Сидорук
, для «Детектор медіа»
23 092
14.08.2008 15:14
Андрей Барбаш, «Дело»
33 225
14.08.2008 15:14
Руслан Ярмолюк, для «Детектор медіа»
50 746
13.08.2008 12:04
Сергей Цыгипа
, для «Детектор медіа»
24 965
13.08.2008 11:22
Сергей Ильченко-мл., Фонтанка.ру
18 914
13.08.2008 09:00
Игорь Лосев
, для «Детектор медіа»
14 422
13.08.2008 08:49
Рональд Асмус, Washington Post
8 133
12.08.2008 08:03
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
10 125
11.08.2008 15:25
Сергій Грабовський, для УП
15 365
Коментарі
29
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
5676 дн. тому
Так, я тут вам небуду розповідати казочки про якихось москалів, їх начебто ненависті до нас, різних там воєн, начебто російського та грузинського Народів. Чесно кажучи мені остогидло дивитись ці новини по зомбоящику, да і в принциппі, що я зовсім дебіл і буду ще вірити усьму контексту висказаному усіми сторонами, будь-якого конфлікту між Росією та Україною. Я вам можу сказати лиш одне, неіснує ні Росії ні України ні великої держави - Білорусії, є лиш нація. Я сподіваюся, всі зрозуміли що я кажу про слов'янську. А ви, раз дебіли вірте усій тій х..ні яку вам вішають і Російські і Українські і тіж самі Західні новини. В нашій ситуації все зрозуміло, усіма любимий Захід, має наміри посварити наші народи. Розпад Союзу не випадковість, зниження культури не випадковість, дружба наших лідерів з США не є випадковою. А ви тут гоните один на другого:"Я правий бо ненавидю русскіх" -"Я правий бо називаю вас русофобами". А правда лиш у тому, що ненависть і сварки штучні. Подумайте над цим, бо завтра, мабуть зграя зомбованих дітей побіжить зі зброєю у бік УкраїноРосійського кордону і буде війна і загинуть брати, будете мати президентом американця, і з матір'ю спілкуватися будете Англійською.
Алексей
5699 дн. тому
Все "новости" о событиях в Грузии были бредом (даже если не обращать внимание на формулировки и штампы). Получить конкретную информацию было практически невозможно. Пора вводить новую "премию" - ОБС - Одна Баба Сказала. Или подавали информацию из чужих источников или свои репартажи "с места событий" - "в целях нашей безопасности нас дальше непускают грузинские полицейские, но по их словам "там" находится город Гори, где находятся российская армия и мородеры". Это, что? Новости?
таня
5729 дн. тому
слухайте, що це за понос думки? "5 канал так само надавав перевагу грузинським джерелам інформації" - якщо ви дивилися тільки вчасно, то яка це в сраку аналітика? до 8 числа, поки самі туди не поїхали - користувалися як і всі російськими джерелами, ройтерзом і ап. "Не приховував своєї прихильності до російської сторони «Інтер» - як таке могло статися, коли їх журналісти працювали по обидва боки? "Йдеться про майже повну відсутність власної інформації чи бодай власної інтерпретації інформації" - ви що не бачили жодного репортажу 5 каналу з Горі і Тбілісі? не треба видавати свої власні упередження за велику аналітику!
stas
5729 дн. тому
Идиоту-русофобу. Украина - не страна с тех пор , как появились такие дебилы, как ты, Шкиль , Кендзьор, Хмара и прочие фашистско-бандеровские выпердыши. Жалкая кучка мутантов-националистов пытается при помощи пиндосов и на их же деньги выставить себя титульной нацией. С момента появления этого маразма Украина не страна, а замороженный конфликт, причем крупнейший в Европе за послевоенное время. И только конченый кретин будет раздувать то, что в конце концов сметет с лица земли и его самого и его прихвостней.
кстати о вашем "демократическом государстве"
5729 дн. тому
Главный государственный санитарный врач России считает недопустимым безразличие властей Грузии к своим погибшим солдатам, с которым от столкнулся при поездке в Южную Осетию. "Обследуя окресности Цхинвала, мы увидели десятки убитых грузинских солдат. Они лежали не первый день на августовской жаре, которая сделала с их телами свое дело", - сказал руководитель Роспотребнадзора в интервью "Интерфаксу". "В многоголосице разглагольствований о человеческих ценностях, о попрании основ демократии и в других велеречивых высказываниях и обобщениях - не только на официальном уровне, но и на уровне отношений, диктуемых неписанными "законами Кавказа", тбилисскими властями не делалось даже попыток вернуть тела погибших их матерям для погребения", - подчеркнул Г.Онищенко.
глупому русофобу
5729 дн. тому
Так Украина действительно, не государство, а только ТЕРРИТОРИЯ. Государством оно станет тогда, когда это государство будет нужно всем его гражданам. А то ведь оно даже таким национал-шовинистам-русофобам не нужно, только на словах, пробздется. А в реальности, оно ему как той, грузинской армии, которя побежала сразу как поняла что концерты на майданах это не есть государство, а то что оно есть, защищать им нах.... не нужно, потому как это не их нее. не народной государство, а искуственно созданная извне галиматья, привязанная к той самой территории. Не будет этого вашего "украинского государства", потому что оно враждебно ко мне и ещё миллионам таких как я, а вы спивайте по майданам дальше, пустые идиоты, время, слава богу, работает тоже на правду.
руССофоб
5729 дн. тому
2 QQ/ Против роССии, если тебе не понятно! С кем угодно, но против этой сраной Кацапии! Хватить украинцам терпеть москалький шовинизм! Если кацапский фюрер говорит что Украина - это недогосударство, а вс я кацапия радостно поддерживает, то вывод может быть только один! Или Украина или роССия! Кацапы всегда ненавидили украинцев, все 350 лет проводили этноцид украинцев, и за это они будут уничтожены! Смерть Кацапии, слава Украине!
Ник
5730 дн. тому
Да,свидомые клинические идиоты в своем репертуаре.
Avtoru
5730 дн. тому
Вони не кацапи. Вони, курва, МОСКАЛІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Стас
5730 дн. тому
Щось автор розійшовся! Причому не маючи жодних підстав на це. Золоте правило світової журналістики: глядача більше цікавить, чи пофарбують лаву біля його під"їзду і чи не буде заторів по дорозі на роботу, аніж ядерна війна за тисячу кілометрів! Зрештою, за тиждень до війни в Осетії в Україні сталася надзвичайна повінь, і повірте - там постраждалих в рази більше, аніж у Грузії. Зараз, усе кинемо, будемо про кацапо-грузинські войнушки вам доповідати - з експертами і бризканням слиною!
Avtoru
5730 дн. тому
Те що автор маніпулює фактажем це очевидно. Такої некомпетентності уже давно не було ТК. Він навіть відрізнити не може, що ВЧАСНо про ГОЛОВНЕ це програма новин телеканалу НТН, а не 5-го. Це перше. Друге якщо із регіону приходить суперечлива інформація і журналіст не може її підтвердити з незалежних джерел (бо обєктивно потрапити в район обстрілу фізично не можливо), але вона важлива бо йдеться про смерті людей, що робити в такому випадку?? А АВТОР??!!!! не подавати інфрмацію взагалі, чи сказати і наголосити що вона поки не має підтвердження???
QQ
5731 дн. тому
Так одевайте натовскую форму и в бой, доблесные "кончатели империй". Вперёд, в Эвропе и НАТО ждут вас, готовых воевать за интересы кого угодно, за Буша, за Хаттаба, за зелёное знамя ислама, за кума Мишу, лишь бы против России. Опыт есть - начинали с Гитлером, а дальше только имена меняются, суть та же.
кацапчеги, упали-отжались, кругом марш!
5731 дн. тому
БРИГАДНЫЕ, ПРЕКРАТИТЬ ИСТЕРИКУ! НАПЕРВЫЙ-ВТОРЙ РАССЧИТАЙСЬ, СТОЙ, РАЗ-ДВА. Поцеловали путена в животик, и марш получать свою кильку в томате за неравный информационный бой в укрнете. Брысь, кремлянутые, врассыпную!
Никон
5731 дн. тому
Все информационные каналы Украины занимались только пережевыванием сплетен и слухов со стороны Грузии.Те дристали не переставая,у страха глаза велики,так зачем нам слушать всю эту муру Саакашвильскую.
YNIK
5731 дн. тому
Интеровцы пусть продолжают отрабатывать своим акционерам в Останкине как хотят, нам своє робить- кончать последние империи
Катя
5731 дн. тому
Именно журналисты "Интера" сидели под бомбежками в Южной Осетии, поэтому их новости и были правдивыми. Автор статьи все переврал.
Татьяна
5731 дн. тому
Тупость и примитивность некоторых комментариев здесь просто поражает! Комментаторы типа QQQ и эйбом видимо только проснулись после оранжевого майдана, после него ушли в глубокий запой, где пропили свои мозги, а вот теперь вылезли сюда.
Прохожий
5731 дн. тому
Смотрел все новости по этой теме на многих телеканалах. Единственно их украинских на "Интере" были живые реальные новости, ясно было, что журналисты сами присутствовали в Цхенвали. А на остальных каналах новости гнали, в осноном, из Тбилиси (Сукашвили с экрана не слезал) или показывали картинки с других телеканалов: CNN, BBC с выступлениями американских, польских и прочих прогрузинских политиков! Поэтому и смотрю всегда через спутник российские телеканалы, иначе в лапше на уши можно задохнуться! Информация должна быть дусторонняя, а зритель сам должен сделать выводы. Особенно примитивные новости на 5-м, их постоянная антироссийская пропаганда просто надоела. И за это им Порошенко что-то еще платит? Незря его в Россию не пускают!
QQ
5731 дн. тому
Для QQQ: не считай себя умнее других, так - немного умней одних, немного глупей других(Жванецкий). Истории тебя учил канал чесных новын? Для "національно свідомих" незалежність - это юрьев день - возможность сменить хозяина, при этом нужно обгадить предыдущего, чтоб получить побольше пайку. Что делает "вождь нации" в стране и для страны - тушит пожары, кирпичи кладёт, на ярмарках сорочки покупает да древние корыта собирает. Для этого он нарушая законы рвался в президены? Защищать абстрактную демократию, тем более подальше от своей страны, легче, чем выполнять предвыборные обещания, поднимать экономику, уровень жизни... У нас ментов, омонов и внутренних войск в два раза больше, чем армии - так где больше врагов видит "гарант"?
жидофашня демократизировала отупевших грузин
5731 дн. тому
"В нашем правительстве есть двое министров, имеющих израильское гражданство и это является главным участием Израиля в нашей борьбе. Это - двое ваших министров в нашем правительстве: министр обороны и министр реинтеграции. Это вопросы войны и мира. И они находятся в ведении израильских евреев".
эйбом
5731 дн. тому
эйбом // 16.08.2008 10:08:49 На месте Кремля, Рублевки и банков в Штатах, где хранится стабфонд москалей и личные отложения Медвепутина, будут вонючие ядерные ямы. А с одичалыми окончательно мутировавшими москалями ( мутировать они стали еще в государевых кабаках) будем торговать в брянских лесах каменными орудиями и стеклянными бусами путем немого обмена. Историческая миссия руссссской духовности -устроить миру ядерную зиму, уходя в небытие за своими родичами ассириянами а также первыми и вторыми римлянами. Ничего, настоящая Русь три ледника пережила
QQQ
5731 дн. тому
Шизики и убийцы детей пока сидят в Кремле.Их пересадят потом... в другое место.Учи историю России!
QQ
5731 дн. тому
А ещё слабо осветили наши СМИ как пчеловода и прочих бушевских шестёрок возили как массовку на мишину тусовку, где шизик и убийца детей рассказывал, как нужно побеждать Россию.
Бах-тееву
5731 дн. тому
Пиши родной, приблизительно хотя бы как Минко...не можешь- пиши как она---http://www.gazeta.ru/kolonka.shtml
5732 дн. тому
старому пердуну Бахтеэву варто б з2ъздити з камерою до Грузыъ. перш, ныж вимальовувати журналыстыв як ляльок з театру!
mda
5732 дн. тому
"5 канал... ...Узагалі ж, вістежувати події за цим каналом стає дедалі важче: для цього треба сидіти перед телевізором ледь не цілий день; немає ніякої гарантії, що саме у прайм-тайм пролунає потрібна інформація" увэаемый Борис, Вы даже не отдупляетесь, что новости на 5-м канале идут в развити событий - ежечасно, а не в повторении одной и той же информации из выпуска в выпуск? ахренеть, а еще онолитику пишет, пипец...
ff
5732 дн. тому
А мне пох. пусть подыхают, а пипл жрет г..но. Я что - должнем миссию тут нести чтоли?
5732 дн. тому
блин,так прийдите и измените новости, а то, блин, токо сидите и трындите какие все галимые.........
ff
5732 дн. тому
Та що ви хотіли? Звичайна українська хуторянщина. Головна вимога керівників каналів до новинарів - глядач не повинен паритися... То що ви хотіли? В Україні теленовин вже нема як явища. Забудьте. Перехрестіться і шукайте щось на супутнику.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду