Катастрофа міжнародників: як це стало можливим?

17 Жовтня 2007
12413

Катастрофа міжнародників: як це стало можливим?

12413
Про зміст переговорів президентів України та Франції не повідомив ніхто. Як це пояснюють самі телевізійники? «ТК» отримала відповідь від них…
Катастрофа міжнародників: як це стало можливим?

П’ятого жовтня сталася перша на пам’яті вашого автора катастрофа міжнародної журналістики в Україні.

 

Президент Віктор Ющенко перебував із візитом у Франції. Подія непересічна, адже глава держави рідко виїжджає за межі трикутника «Польща-Литва-Грузія». Здавалося б, мали бути розгорнуті репортажі, надто ж зважаючи на те, що нещодавно обраному президентові Франції та главі української держави, яка перебуває на непростому етапі свого політичного розвитку, є про що поговорити…

 

Натомість наше телебачення обмежилося наступним.

 

Перший національний, автор сюжету – Ігор Грушко: «Робочий візит Віктора Ющенка до Франції несподівано перетворився на офіційний, та ще й із родзинкою. Вже в аеропорту на українського президента чекала червона килимова доріжка та почесна варта національної гвардії Франції. Найбільший сюрприз очікував на Віктора Ющенка в Єлисейському палаці. Разом із Ніколя Саркозі зустрічати гостя вийшов екс-президент США Білл Клінтон. Французький лідер зізнався: він навмисно влаштував таку зустріч, бо знає, що Ющенко і Клінтон давно приятелюють.

Ніколя Саркозі, президент Франції: "Маю сказати, що у Франції дуже поважають цих двох президентів".

Ющенко і Клінтон обіймаються, як старі друзі. Потім кілька хвилин розмовляють тет-а-тет на ґанку Єлисейського палацу. Екс-лідер Сполучених Штатів не шкодує компліментів на адресу Ющенка.

Білл Клінтон, колишній президент США: "Я вдячний президентові Ющенку, який надав мені можливість співпрацювати з Україною та вирішувати складні проблеми".

СТЕНДАП: Щойно Білл Клінтон поїхав, Віктор Ющенко і Ніколя Саркозі перейшли до офіційної зали Єлисейського палацу. Поговорити двом президентам було про що – насамперед про євроінтеграційні наміри України. Не секрет, що Франція – одна з тих держав ЄС, яка виступає проти повного членства України в Євросоюзі. Спершу офіційна зустріч, потім дружній ланч. Віктор Ющенко задоволений переговорами. Українським журналістам президент заявляє: часи змінилися, сьогодні Франція не проти членства України в ЄС.

Віктор Ющенко, президент України: "Динамічна й оптимістична дискусія з цього питання. Я переконаний, що ми стоїмо на порозі дуже цікавих і важливих ініціатив, абсолютно оптимістичних з точки зору української перспективи, українських надій, українських рухів у напрямку діалогу із Євросоюзом".

Віктор Ющенко прилетів у Париж не з порожніми руками. Він привіз французькому президенту розсекречені матеріали про місця поховання французьких військовополонених, яких знищили в радянських таборах у період з 1944-го до 1954 року. У переліку – прізвища 64-х військових».

 

Запитання до пана Ігоря Грушка: про що були переговори президентів України і Франції і чому ви не повідомили про це? Ви що, задовольнилися офіційною версією, що Ющенко «привіз французькому президенту розсекречені матеріали про місця поховання французьких військовополонених, яких знищили в радянських таборах у період з 1944-го до 1954 року»?! Тобто, що Президент зробив те, що можна було зробити через Посла Франції у Києві. Ви вважаєте, що український глядач не має права знати реальний зміст переговорів Ющенка із Саркозі? Чому ви задовольнилися тим, що вам повідомили офіційно?

 

«Підсумки», ТРК «Ера»

У студії – Марина Мазурак. Не дають нічого. Зустріч Президентів Ющенка і Саркозі, очевидно, не надто важливий інформаційний привід.

 

«ТСН», «1+1»

У студії – Віталій Гайдукевич: «Ющенко не відкидає, що посада прем’єр-міністра України може залишиться за Партією регіонів. Принаймні, відповідаючи на запитання французької преси в Парижі, чи можлива ситуація, за якої уряд знову очолить представник Партії регіонів, Віктор Ющенко зауважив, що "усе покажуть переговори", передає "Інтерфакс-Україна". Крім цього, президент попросив ті політичні сили, які відмовлялися вести перемови, забрати такі заяви назад і сідати за стіл переговорів.

Віктор Ющенко, Президент України: "Який формат стосунків буде: чи це коаліція "помаранчева" з конструктивним діалогом із опозицією, який передбачає певні засади, в тому числі розподіл посад міністрів чи посад Верховної Ради, чи якісь інші пакети – це покажуть переговори. Я тільки на першому етапі хочу зазначити, що за стіл переговорів повинні стати всі ключові політичні гравці".

Ілона Довгань: Візит Президента Віктора Ющенка до Росії відбудеться після формування нового українського уряду. Про це після розмови з президентом Росії Путіним заявив міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк. Їхня зустріч відбулася в Душанбе. Там сьогодні розпочався самміт СНД. Віктор Ющенко туди не поїхав. Замість столиці Таджикистану він вирушив до столиці Франції поговорити з тамтешнім президентом Ніколя Саркозі. І вийшла у них, як сказав Ющенко, оптимістична дискусія про європейські перспективи України. У заяві після переговорів Президент Ющенко сказав, що минули ті часи, коли Франція скептично ставилася до теми вступу України в ЄС. Президент Франції такої заяви не робив. Перебування в Парижі подарувало українському лідеру ще одну приємну несподіванку: прийшовши в Єлисейський палац, Віктор Ющенко зустрів там колишнього американського президента Білла Клінтона, який теж приїхав у гості до Ніколя Саркозі. За результатами цієї зустрічі Президент Ющенко назвав Білла Клінтона та Ніколя Саркозі своїми великими друзями».

 

Ілоно, що інформативного ви повідомили українському глядачу? Про що були переговори? Ви вважаєте гідними українського глядача обтічні вирази на зразок «оптимістична дискусія про європейські перспективи України»? Чи ви нічого про візит Віктора Ющенка до Франції не дізналися і з глядача просто знущаєтеся?

 

«Подробиці» («Подробности»), «Інтер»

У студії – Руслан Сенічкін, який каже: «Сегодня в Париже Виктора Ющенка ожидал сюрприз. Президент Украины прилетел побеседовать со своим коллегой Николя Саркози, а встретил ещё и Билла Клинтона. Тот признался: во Францию прибыл специально, чтобы увидеться с Ющенко. На этих кадрах видно, как обрадовались встрече Ющенко и Клинтон. Гостеприимному хозяину даже пришлось напомнить о себе. В Елисейском дворце украинский президент передал Николя Саркози рассекреченные архивы о местах захоронения французов, погибших во время Второй мировой войны на территории Украины».

 

І це все, про що ви довідалися, Руслане? Про що були переговори Ющенка із Саркозі? Чи тільки про розсекречення архівів? Вам не соромно задовольнятися офіціозом, Руслане? Ви свою роботу із повного інформування глядача виконали?

 

«Репортер», Новий канал

У студії – Володимир Павлюк: «Президент наполягає: ці три сили забезпечать ефективну розбудову українського парламенту, бо Верховній Раді потрібна продуктивна співпраця влади і опозиції. На останній фразі керманич наголосив двічі, а потім із французьким колегою Ніколя Саркозі та давнім другом Біллом Клінтоном говорили про європерспективи Києва. Ющенко залишився задоволеним і запевнив пресу, що Франція підтримуватиме європейські прагнення України.

Віктор Ющенко, Президент України: "Я переконаний, що ми стоїмо на порозі дуже цікавих і важливих ініціатив, абсолютно оптимістичних з точки зору української перспективи, української надії, українських рухів у напрямку діалогу із Євросоюзом"».

 

Володимир Павлюк повторює цю інформацію у нічному випуску. Ви, Володимире, вважаєте, що цієї інформації достатньо?

 

«Факти», ICTV

У студії – Олена Фроляк. Автор сюжету Тетяна Прудникова: «На ґанку Єлисейського палацу в Парижі сьогодні зібралися три президенти – Білл Клінтон закінчив переговори з Ніколя Саркозі, а Віктор Ющенко тільки приїхав. Французький президент зізнався, що спеціально це підлаштував. Віктор Ющенко заявив, що часи, коли Франція не бачила України в Євросоюзі, минули, і тепер офіційний Париж не гальмуватиме вступ України в євроспільноту. Президент Франції цікавився внутрішньою ситуацією в Україні. Віктор Ющенко запевнив, що "помаранчева" коаліція перемогла, але політичні опоненти набрали третину голосів виборців, і з цим треба рахуватися.

Віктор Ющенко, Президент України: "Три політичні сили сьогодні несуть ключову, фундаментальну відповідальність за стабілізацію, перш за все, роботи українського парламенту. Без цього діалогу немає моделі, політично немає моделі, щоби парламент запрацював нормально. Тому всіх політиків, які завіряють, що вони ніколи не будуть ні з ким говорити чи переговори вести, я попросив забрати заяви назад, сідати за стіл переговорів".

Президент не виключив, що прем’єром може стати представник Партії регіонів. Все залежить від домовленостей трьох політичних сил».

 

Тетяно, а чому ви про переговори Віктора Ющенка і Ніколя Саркозі нічого не сказали? Це про що: «Президент Франції цікавився внутрішньою ситуацією в Україні»?

 

«Вікна-новини», СТБ

У студії – Сергій Попов. Згадка про те, що Ющенко взагалі був у Франції, така: «Усе продемонструють переговори. Так відреагував Ющенко на питання французької преси про можливість висунення Віктора Януковича на посаду прем’єр-міністра країни. Щойно пролунали ці слова, зник і валізний настрій в урядові. Ще вчора міністри жартували, що вивозять свої речі, а вже сьогодні демонстрували показово працездатність».

 

Сергію, а більшого переговори Ющенка і Саркозі не вартують?

 

«24 години», ТОНІС

У студії – Артем Шевченко: «Отже, Президент Ющенко сьогодні зустрічався у Парижі зі своїм французьким колегою Ніколя Саркозі. Той, як відомо, не раз скептично висловлювався щодо перспектив членства України в Євросоюзі. Пройшли ті часи, сказав журналістам Ющенко після зустрічі з Саркозі. Тепер, за словами глави української держави, Франція підтримуватиме європейське прагнення України. Цікаво, що Ющенка в Єлисейському палаці окрім, власне, господаря зустрічав і колишній президент США Білл Клінтон. Він гостював у Саркозі перед Ющенком і залишився зустріти главу української держави.

Віктор Ющенко, президент України: "Я переконаний, що ми стоїмо на порозі дуже цікавих і важливих ініціатив, абсолютно оптимістичних з точки зору української перспективи, українських надій, українських рухів у напрямку діалогу із Євросоюзом"».

 

А де про переговори, Артеме?

 

«Один день», К1

 

Нічого про переговори Ющенка і Саркозі не дають. Очевидно, геть того не варте…

 

«Вчасно», НТН

У студії – Наталія Маслова: «Віктор Ющенко припускає, що уряд і далі очолюватиме Віктор Янукович. Усе залежатиме лише від перемовного процесу, учасницею якого обов’язково має стати Партія регіонів. Про це голова держави повідомив під час візиту у Францію. За словами Віктора Ющенка, тільки так політичні сили можуть почати ефективну перебудову українського парламенту, забезпечити добру роботу цього інституту і через діалог налагодити співпрацю влади і опозиції. Останній, каже Президент, навіть потрібно надати певні посади в уряді і парламенті. Щодо свого візиту до Франції, то там Віктор Ющенко зустрівся зі своїм колегою Ніколя Саркозі та колишнім керівником Сполучених Штатів Біллом Клінтоном».

 

То про що ж були переговори, Наталіє?

 

«Час», 5 канал

У студії – Єгор Соболєв: «Давайте краще прокоментуємо чергові коментарі Президента. Віктор Ющенко сьогодні у Парижі зустрічався з Ніколя Саркозі. Ну і, звичайно, після зустрічі його запитали, як в Україні формується коаліція. Ющенко наголосив: на виборах перемогла "помаранчева" коаліція, але додав, що БЮТ і "НУ-НС" лише із Партією регіонів зможуть забезпечити ефективну роботу парламенту через діалог влади і опозиції. Він спеціально додав: "Підкреслюю, влади і опозиції", – кінець цитати. Коли журналісти його запитали, чи може стати прем’єром представник Партії регіонів, Ющенко сказав, що все покажуть переговори. Віктор Ющенко, Президент України: "Всі політики, які заявляють, що вони ніколи не будуть ні з ким говорити чи переговори вести, я попросив забрати заяви назад, сідати за стіл переговорів. І сьогодні переговори розпочалися. А який формат стосунків буде: чи це коаліція "помаранчева" з конструктивним діалогом з опозицією, який передбачає певні засади, в тому числі розподіл посад міністрів чи посад Верховної Ради, чи якісь інші пакети – це покажуть переговори"».

 

Єгоре, і це все, що ви вирішили повідомити про переговори у Франції?

 

«Події» («События»), канал «Україна»

У студії – Сергій Ігрунов: «Сам же Президент настаивает на стабильности в стране и нормальной работе Верховной Рады. Всё это зависит от трёх лидеров парламентской гонки. Об этом Виктор Ющенко сегодня вновь заявил во Франции. Он призвал украинских политиков сесть за стол переговоров. По его словам, победила на выборах демократическая коалиция, набравши большинство. Однако Партия регионов получила треть голосов, и теперь работа парламента напрямую зависит от того, смогут ли лидеры выборов договориться.

Виктор Ющенко, Президент Украины: "Три політичні сили сьогодні несуть ключову, фундаментальну відповідальність за стабілізацію, перш за все, роботи українського парламенту. Без цього діалогу немає моделі, теоретично немає моделі, щоб парламент запрацював нормально. Тому всіх політиків, які завіряють, що вони ніколи не будуть ні з ким говорити чи переговори вести, я попросив забрати заяви назад, сідати за стіл переговорів".

В Париже Виктор Ющенко встретился с экс-президентом США Биллом Клинтоном и президентом Франции Николя Саркози. Они, по его словам, сделали немало для развития демократии в Украине. По итогам встречи со своим французским коллегой Виктор Ющенко заявил о новых перспективах Украины в диалогах с Евросоюзом. Также он передал Николя Саркози рассекреченную информацию о местах захоронения французских военнопленных. Виктор Ющенко отметил, что Украина ожидает поддержки Франции в международном признании голодомора 30-х годов актом геноцида против украинского народа».

 

Сергію, чому не було висвітлено мотиву цього візиту та змісту переговорів між президентами України і Франції?

 

 

З подібним запитанням «ТК» звернулася безпосередньо до самих ведучих та журналістів.

 

– Чому в новинних матеріалах 5 жовтня про візит Президента Віктора Ющенка до Франції не було висвітлено мети цього візиту та змісту переговорів між президентами України та Франції?

 

Тетяна Прудникова, журналістка телеканалу ICTV:

– Візит Президента до Парижа був блискавичний. Тому часу на перегін (передачу повноцінного сюжету) не було, і в основний випуск о 18.45 мені довелося «хрипіти» (виходити на звязок по телефону. – «ТК»). Час «хрипунки» обмежений через не дуже якісний запис звуку, тож говорила лише про основне. Таких тем було дві, і вони перепліталися одна з одною. Сюжет, який вийшов у нічному випуску «Фактів» після «Свободи слова», я почала саме з того, що Франція не хоче бачити Україну в ЄС та НАТО і Президент Ющенко намагався змінити ситуацію. Після обіду з Саркозі український Президент заявив, що Франція нарешті почала цікавитися подіями в Україні і це великий крок уперед, тож про післявиборну ситуацію Президент розповідав своєму колезі не з точки зору якихось проблем, а просто, по-товариському. Тому в продовження першої теми виникла друга – якою Віктор Ющенко бачить коаліцію. Оскільки після першої заяви Президента всі політики почали його трактувати по-своєму, на мою думку, глядачам було дуже важливо почути, що ж про варіанти коаліції думає сам Президент і як він пояснював ситуацію Саркозі.

 

Карина Оганесян, випусковий редактор програми «Події» («События»), канал «Україна»:

– Зарубежные визиты Президента Украины Виктора Ющенко, как правило, мы освещаем на основании видеоматериалов, полученных в режиме президентского пула. Журналисты нашей телекомпании, как правило, не приглашаются на подобные съемки. Поэтому материал о визите Президента во Францию не является авторским. Он подготовлен на основании видеопула, а также информации, полученной из официальных лент новостей («Интерфакс», «УНИАН», «Украинские новости»). На основании этих материалов, полученных из официальных источников, мы постарались максимально рассказать о визите Президента во Францию, целях и содержании переговоров, подкрепляя текст прямой речью Виктора Ющенко.

 

Артем Шевченко, ведучий телеканалу ТОНІС:

– Я думаю, що канали не так повно висвітлювали візит Президента до Франції, бо він був робочий, напівофіційний. З точки зору інформації, цікаво було познайомитися з новим президентом Франції, дізнатися, що він думає про Україну та її майбутнє в ЄС, ознайомитися з зовнішньополітичним курсом Франції, очевидно, він дещо відрізнятиметься від того, який був за Жака Ширака.

 

Для нас основний меседж із Франції на той день був про те, що думає Віктор Ющенко про формування коаліції в Україні, тобто внутрішньополітичний. Ми отримали перегін відео з Секретаріату Президента, і дали основні меседжі: про коаліцію в новообраному українському парламенті та про те, що Франція нас почула і стала краще розуміти. Хоча й окремого сюжету не було, я думаю, що наш глядач отримав максимум необхідної інформації.

 

Ілона Довгань, ведуча каналу «1+1»:

– Основний меседж того дня був про те, що Віктор Ющенко поїхав не в Душанбе, де проходив самміт голів держав СНД, а до Франції. Це був його робочий візит. Про це ми і повідомили свого глядача.

 

Ігор Грушко, журналіст Першого національного:

– Сам візит планувався як зустріч Ющенка і Саркозі. Відомо, що Ющенко цікавитиметься настроями Франції щодо вступу України в ЄС. Природно, що Франція цікавитиметься політичною ситуацією в Україні. Наш Президент привіз французькому президенту розсекречені матеріали про місця поховання 64-х французьких військовополонених, яких знищили в радянських таборах в період з 1944-го до 1954 року. Про все це було в нашому матеріалі. Тому я не бачу жодних проблем.

 

Єгор Соболєв, ведучий 5-го каналу:

– Усе дуже просто: програма «Час» – це підсумкова програма, вона залишає за собою право брати тільки найважливіші теми. Звичайно, зустріч Ющенка із Саркозі – це важливо, але ще важливішим у той день було формування коаліції та її майбутні стосунки з опозицією. Тобто, ті речі, які ми тоді включили у програму. Ми в «Часі» не показували сюжет про відвідини Президентом Франції, а просто переказали, що думає Президент, який на той момент був у Франції, з приводу формування коаліції. Ми не сказали про сам візит, оскільки я вважаю, що це була не настільки значуща подія, щоби включати її в програму «Час». На часі було головне: формування коаліції та опозиції.

 

Насамкінець ваш Кузякін нагадує, що інститут власних кореспондентів за кордоном (попри всі можливі пояснення про економію коштів і таке інше) ще ніхто не відміняв.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12413
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Литвинов
6024 дн. тому
На самом деле, международная тележурналистика на Украине умерла. С переходом украинских каналов на западные информленты (что, само по себе, конечно же, было прогрессом для нашего ТВ) журналисты-международники на ТВ просто пропали как класс. А с официальными украинскими делегациями стали отправлять журналистов скорее в качестве премии. Вот и стали ездить с Ющенками и Януковичами, возможно, и талантливые репортеры, но "заточенные" исключительно на внутреннюю политику Украины, не разбирающие нюансов международной политики, не знающие, в чем разница между функциями МВД Франции и МВД Израиля, не отличающие ПАСЕ от ОБСЕ и совершенно не знающие правильного произношения зарубежных географических названий (отсюда почти повсеместно ДР Конго - бывший Заир - у нас на ТВ называют просто Конго, даже не подозревая о том, что это две разные страны). Соответственно, пока национальные телеканалы не возродят полноценные отделы международных новостей, репортеры которых будут специализироваться не только на считывании информации и подборе сюжетов с лент Рейтера или АР, но и на личном освещении зарубежных визитов (как с Украины, так и на Украину), ситуация не изменится. Так и будут из визита Ющенко в Париж выбирать только внутриполитический контент. Так и будут игнорировать полный провал визита Ющенко в Вильнюс.
Читач
6024 дн. тому
Пане Кузякін! На К1 була інформація про перебування Ющенка у Франції. Ось її зміст "Цю заяву Ющенко зробив у Парижі. Він поїхав туди на зустріч із Ніколя Саркозі. Але колега - підготував українському главІ держави несподіванку. На сходах біля Єлисейського палАцу на Ющенка чекав... Біл Клінтон. Він навмИсно прилетів до Парижа, аби побачитися з українським Президентом" СИСИНХРОН НІКОЛЯ САРКОЗІ ПРЕЗИДЕНТ ФРАНЦІЇ¶ Я хочу сказати українському президентові, що ДУЖЕ рАдий йому. Оскільки Біл Клінтон - добрий друг Ющенка, то ми вирішили запросити і його. Я сподіваюся - зустріч друзів у Єлисейському палаці порадувала обох. СИНХРОН БІЛ КЛІНТОН ПРЕЗИДЕНТ США (1993-2001)¶ Мені дуже приємно тут бути. Хочу подякувати президентові Саркозі за теплий прийом, і я просто щасливий зустрітися з президентом Ющенком. 3-й синх 531НХРОН
Ольга Веснянка
6026 дн. тому
Погоджуюсь з оцінкою автора статті та тут коментаря Міжнародника. І це на тлі того, що Франція вже визнавала - що дещо, попри свою історію свобод, проґавила Україну і її громадянське суспільство...Те що Франція завжди була про-рюс, що на інавґурацію Юща від Франції ніхто не приїжджав і таке инше...Французська Весна в Україні була з присмаком російського всього, про що писав приятель Мороз в Корреспонденте. А й пригадаймо також ідеї чи спротив ідеям Політичної нації від Юща і Саркозі. ЦЕ ВАЖЛИВО. А ще почекайте - на носі вибори у сусідній Польщі - не думаю, що їх висвітлюватимуть чи -мемо-) ґрунтовніше, змістовніше.
міжнародник
6027 дн. тому
Головна проблема в тому, що власне усі випускові редактори ні хрена не розуміють у міжнародній політиці. А разом з нинішнім "омолодженням" кадрів на ТВ це створює картину тотальної непрофесійності. Навіщо розповідати у сюжеті про червону доріжку в аеропорту? Це протокол. так завджи було. Якщо ж корр. уперше її побачив - то він просто уперше поїхав у пулі. Або ж випусковий уперше дізнався про таке правило протоколу. А те що нинішні сюжети нагадують пісню акина - що бачу те співаю - так це також питання щодо професійності та рівня підготовки нинішнійх журналістів.
Богдан
6027 дн. тому
не говорили, потому что не о чем говрить. Всей стране уже понятно, что преидент некомпететный и недалекий человек и визиты у него такие же. Ничего конкретного
антикузякінг
6027 дн. тому
рон, по-вашому журналісти мали прямим текстом написати, що їм важко повірити, що ющенко переконав саркозі змінити зовнішню політику франції? чи сказати, що їм здається, що український президент видає бажане за дійсне? одна з засад репортерства: репортеру не може здаватися, не може віритися чи не віритися. він повідомляє про те, що знає, а не про те, про що звичайно ж здогадується і без ваших, зокрема, підказок - крапка. знати тоді можна було тільки те, що прес-служба гаранта прав українських людей і працедавця українських бджіл вважала за достатнє повідомити. тобто, зрозуміло, що нічого видатного не сталося, відповідними повідомлення і були. знову мусолити тему, що франція неохоче ставиться до можливості вступу україни в єс - навіщо? тим більше чипляти сюди туреччину. розкрию "великий" секрет - ніхто в євросоюзі (крім, звичайно, польщі, країн балтії та чехії) серйозно не сприймає україну як повноправного члена в єс (тобто виступають проти) в осяжному майбутньому і про це вже говорилося безліч разів. тому не треба ляля про вир ілюзій, в якому глядачам завдяки журналістам сняться веселкові сни
Рон Височанський
6027 дн. тому
Те що інформація подана куцо, це ще півбіди... Головне в іншому, Президент Франції Ніколя Саркозі утримався від будь-яких заяв щодо українських європерспектив не просто так. Можливо на переговарах і порушувалася ця тема, однак знаючи прагматизм та ексцентрику неоконсерватора Сарко, дуже важко повірити, що наш Гарант зміг його переконати за обідом або під час зустрічі віч-на-віч на ганку Єлисейського палацу відступитися від пріоритетів зовнішньої політики Франції (визначеної та оприлюдненої в кінці серпня перед кількома сотнями французьких послів). Скоріше за все Віктор Андрійович, промовляючи високопарні слова щодо позиції Франції, видав бажане за дійсне... Таке собі кіно... На користь цього аргументу наведу факт. Уже 8 жовтня Ніколя Саркозі зустрічаючись в Парижі з Прем'єр-міністром Чехії Міреком Тополанеком обговрював тему приєднання Туреччини до ЄС. Звичайно він висловився проти вступу Туреччини до Євросоюзу. Президент Франціїі, зокрема, нагадав свою позицію на користь асоціації ЄС із Туреччиною, а в якості аргументу Ніколя Саркозі назвав бажання не створювати "прецеденту для таких держав, як Україна та країни Магрибу" щодо їхнього вступу в Європейський Союз. Цю інформацію розповсюдило АФП та чеські ЗМІ... І після цього варто помислити, хто ж потрапив у вир іллюзій, напевно Ющенко, а можливо завдяки успішним українським журнілістам-міжнародникам і середньопересічний глядач. Коли ж ці "веселкові сни" припиняться?
колега
6027 дн. тому
Ігор Грушко - не "ведучий", а журналіст. Автор, перевіряйте титри.
антикузякінг
6028 дн. тому
1 - україна як суб'єкт міжнародних відносин існує лише формально. тобто є така країна, але вона ні на що не впливає, відповідне до неї й ставлення 2 - це визначає наповненість і значущість закордонних візитів її президентів та голів уряду 3 - якщо це не так, завдання прес-служби (у даному випадку президента) - повідомити про зміст візиту, оскільки саме президентська прес-служба і є офіційним джерелом інформації про діяльність президента 4 - президентська прес-служба так і зробила - повідомила те, що було 5 - журналісти, в свою чергу, розповідаючи про візит президента україни у францію, повідомили те, що президент вважав за потрібне розповісти 6 - якщо не сталося нічого, і прес-служба, а потім журналісти повідомили про це, то, пане кузякін, дивіться пункти 1 і 2, відповідь там 7 - якщо не знаєте, про що писати, не пишіть про те, чого не знаєте
ой ли
6028 дн. тому
Отсутствие информации в таких случаях - это еще и вина работы пресс-службы. Было бы интересно услышать их коммент по этому поводу. Да и не плохо бы спросить у ведущих, они в курсе: в чем разница между рабочим и официальным визитом. И можно ли называть рабочий визит "напівофіційним" ( это камень в огород тониса).
zz
6028 дн. тому
справедливо. тв украинское вообще ниже плинтуса... :(
rivnet
6028 дн. тому
наши телеканалы не имеют постоянных собкоров в Европе..."виртуозная" работа!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду