«Не можна ж так палитися»: артисти звинувачують комісію Нацвідбору на «Євробачення – 2018» у порушенні правил

«Не можна ж так палитися»: артисти звинувачують комісію Нацвідбору на «Євробачення – 2018» у порушенні правил

18 Січня 2018
2138
18 Січня 2018
17:46

«Не можна ж так палитися»: артисти звинувачують комісію Нацвідбору на «Євробачення – 2018» у порушенні правил

2138
Руслан Квінта відповів на закиди щодо неуваги до починаючих виконавців, але це не всіх переконало
«Не можна ж так палитися»: артисти звинувачують комісію Нацвідбору на «Євробачення – 2018» у порушенні правил
«Не можна ж так палитися»: артисти звинувачують комісію Нацвідбору на «Євробачення – 2018» у порушенні правил

Після того, як було оголошено список півфіналістів українського Національного відбору на «Євробачення – 2018», в деяких артистів виникли сумніви щодо об’єктивності та чесності комісії, яка розглядала заявки першого етапу.

Зокрема на сторінці Анжеліки Пономарьової, яка опікувалася відправкою на конкурс декількох артистів, з’явився допис, в якому ставиться під сумнів той факт, що комісія дійсно ознайомилася із всіма заявками. «Не можна ж так палитися», – звернулася вона до причетних до Нацвідбору.

«З огляду на той факт, що багато артистів прикріплювали пісні в SoundCloud і YouTube, члени комісії Національного відбору мали розуміти, що артисти можуть стежити за кількістю переглядів і прослуховувань матеріалу, і якщо цифра не змінюється і залишається «1» (тестове прослуховування, яке робить та людина, яка розміщує матеріал) – то ніяке журі, комісія та інші не відкривали ці пісні, з огляду на те, що посилання нікому, крім як комісії, не було надано. Нагадую, що за умовами конкурсу комісія зобов'язана була переглянути ВСІ заявки. Ми підготували кілька артистів, зробили якісні аранжування, зведення. На превеликий сором нашої країни, комісією Національного відбору «Євробачення -2018» були грубо порушені умови відбору, яких вони мали дотримуватися в першу чергу, а саме: ніхто навіть не спромігся відкрити заявку, перейти за посиланням і, все ж почути пісню, чи то пак список півфіналістів було визначено заздалегідь» – зазначила Пономарьова.

В свою чергу музичний продюсер конкурсу Руслан Квінта прокоментував цю заяву для сайту Karabas Live та зазначив, що комісія переглядала абсолютно всі заявки та посилання.

«Були пісні, де мені вистачало менше хвилини, щоб зрозуміти, що вона точно підходить або точно не підходить, – розповів Квінта. – Головні критерії, за якими артист проходив в півфінал, це: міцний вокал, пісня, в якій відчувається індивідуальність виконавця, витримана стилістика, виражений жанр, а також успіхи або творчі напрацювання за минулий рік. Пісню, про яку йде мова, я, звичайно ж, слухав. Вона непогана, але автору ще треба над нею попрацювати, «пожити» з нею. І над собою, як творчою одиницею, попрацювати теж. Тому що для мене як музичного продюсера було важливо зрозуміти, що ще є у виконавця, окрім поданої в заявці композиції, який творчий шлях привів його на кастинг Нацвідбору. Про кожному молодому виконавцю я особисто шукав інформацію в інтернеті – концерти, ютуб-канали, демо-версії інших пісень. Саме в цьому випадку виявилося, що нічого, крім однієї-єдиної пісні, і немає. Коли ми говоримо про те, що у відборі можуть брати участь молоді виконавці, мається на увазі, що це артисти, ще не досягли широкої популярності, але у яких все ж є якийсь репертуар, досвід виступів і образ. Але ніяк не перша «спецпісня», створена для кастингу. Сцена Нацвідбору на «Євробачення» існує не для самопіару і первинної заяви про себе як творчу одиницю. Це серйозний майданчик, на який виходять підготовлені люди. І не завжди сюди потрапляють з першого разу, що абсолютно нормально для професійного конкурсу. Тому всім, хто не пройшов до півфіналу, я можу побажати гарненько попрацювати цей рік над собою, над репертуаром, і приходити на наступний відбір».

Згодом на сторінці Анжеліки Пономарьової, яка підняла цю тему, з’явився новий допис, в якому у відповідь на коментар Руслана Квінти, вона заявила, що продюсер прослухав пісню вже після оголошення півфіналістів, оскільки до 16 січня кількість прослуховувань не змінювалася. Також вона вказала на те, що пошуки її ім’я в інтернеті дійсно не можуть надати інформації про концерти, демо-записи тощо, оскільки вона – не співачка. А от в її підопічної, про яку, власне, й говорилося в її першому дописі, в інтернет-мережі є чимало свідчень про концерти.

«Ви говорите, що переглянули всі заявки, всі тисячі заявок, — посилається на коментар Квінти Пономарьова. — Якщо ви шукали інформацію про мене, то так, дійсно, у мене немає концертів, демо-пісень та іншого, а знаєте чому? Тому що Я НЕ СПІВАЧКА і ніколи нею не була. Артистка, яку я відправила на конкурс — співачка, і, повірте, якби Ви переглянули уважно заявку і ввели б її ім’я і прізвище, то Ви б знайшли масу виступів і концертів „успіхів і творчих напрацювань за минулий рік“».

У коментарях під новим дописом Пономарьової з’явилися повідомлення про те, що в список півфіналістів Нацвідбору також потрапила артистка, яка взагалі не подавалася на конкурс, і була дуже здивована, побачивши себе серед учасників. Пізніше, за словами самої ж виконавиці, помилка була виправлена.

Фото: lux.fm

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду