Матвій Ганапольский: «Порошенко не видавав мені паспорт»

Матвій Ганапольский: «Порошенко не видавав мені паспорт»

20 Грудня 2017
2265
20 Грудня 2017
10:32

Матвій Ганапольский: «Порошенко не видавав мені паспорт»

2265
Журналіст в ефірі «112 Україна» розповів про те, як насправді отримав українське громадянство
Матвій Ганапольский: «Порошенко не видавав мені паспорт»
Матвій Ганапольский: «Порошенко не видавав мені паспорт»

Журналіст Матвій Ганапольський, який довгий час працював у Росії, а цього року приєднався до Прямого каналу, вчора, 19 грудня, став гостем студії програми «Бацман» на телеканалі «112 Україна». Ефір почали з обговорення того, яким чином Ганапольський отримав український паспорт та як з ним себе почуває.

«Український паспорт, по-перше, красивий, – розповів Ганапольський. – І, звичайно, переваги безвізу... Я можу сказати, що я не скористався ним, хоча був великим агітатором цього процесу. Але, оскільки вже, по-моєму, чи то 400 тисяч, чи то півмільйона українців (вибачте, я не знаю точну цифру) цим скористалися ... Це говорить про те, що як би вартість України як держави, її ліквідність, з точки зору сприйняття в міжнародному аспекті, підвищується».

До того ж журналіст зізнався, що йому приємно мати такий паспорт ще й тому, що, приміром, перед Верховною Радою стоять намети, опозиція лютує, але її не давлять. При цьому Ганапольський спростував розповсюджену думку про те, що паспорт йому видав президент України.

«Мені Петро Порошенко не давав українське громадянство, – заявив журналіст. – Я отримав його за правом народження. Я народився у Львові. Я просто пішов в паспортний стіл за місцем, де я був зареєстрований – я знімав квартиру – написав заяву, її розглянули. І без жодних проблем мені видали паспорт. Просто потім була зустріч журналістів з Порошенком. Мене туди запросили. Більше не запрошували. Я прийшов тоді туди, а там пан Ложкін, який був тоді головою Адміністрації. Ми заговорили, я розповів йому, що отримав український паспорт. А він сказав: «Вау, покажи!». Я показав, ми зробили фото. Але, оскільки це було в Адміністрації президента, сказали, що Порошенко видав мені паспорт».

Нагадаємо, що Матвій Ганапольський родом зі Львова, але тривалий час жив і працював у Москві. Він багаторічний ведучий російської радіостанції «Эхо Москвы», на якій працює з 1991 року. Паралельно з «Эхом Москвы» з 2014 року він працював в Україні на «Радио Вести», «Радіо Ера» і телеканалі NewsOne. У липні 2016 року отримав українське громадянство. У січні 2017 року залишив NewsOne разом з телеведучим Євгеном Кисельовим і продюсером Олексієм Семеновим, щоб навесні приступити до переформатування телеканалу Tonis, який 24 серпня перетвориться на Прямий канал.

Фото: скріншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду