Суперфінал проекту «Голос.Діти»: як Осадча та Горбунов рятували ефір

Суперфінал проекту «Голос.Діти»: як Осадча та Горбунов рятували ефір

21 Грудня 2017
8863
21 Грудня 2017
09:00

Суперфінал проекту «Голос.Діти»: як Осадча та Горбунов рятували ефір

8863
Фоторепортаж з останнього ефіру четвертого сезону талант-шоу
Суперфінал проекту «Голос.Діти»: як Осадча та Горбунов рятували ефір
Суперфінал проекту «Голос.Діти»: як Осадча та Горбунов рятували ефір

Минулої неділі, 17 грудня, в ефірі «1+1» відбувся суперфінал четвертого сезону проекту «Голос. Діти». Як ви знаєте, перемогу здобула учасниця команди MONATIK Данелія Тулешова. Та треба зізнатися, що такий результат був так само передбачуваним, як непідготовленість комунальників до снігопаду в Києві. Так, звичайно, гурт «Время и Стекло» та Наталя Могилевська – артисти знані, популярні, їхні команди мали чимало шансів на успіх. Але, здається, MONATIK був дуже рішуче налаштований на перемогу: чого тільки варті оригінальні аранжування, які він готував до кожного ефіру для своїх підопічних. І, якщо б перша частина суперфіналу не передбачала, що у другу частину обов’язково виходять по одному учаснику від кожного тренера, здається, за головний приз змагалися б між собою тільки підопічні MONATIK.

Наталія Могилевська, Олексій Завгородній та Надя Дорофеєва все одно не втрачали надію на перемогу

Та навіть якщо не брати до уваги той факт, що артистові кожного разу набагато краще, ніж його колегам, вдавалося підібрати учасникам репертуар, образ та концепт кожного виступу, конкретно Данелія Тулешова тільки своїм співом на «сліпих прослуховуваннях» зібрала на YouTube більше семи мільйонів переглядів. Чи можуть бути після цього в когось сумніви в тому, що за неї активно голосуватимуть глядачі, якщо вони, фактично, вже проголосували «переглядами»?

Але перемога таки дісталася MONATIK та Данелії Тулешовій

Але треба сказати, що то не була легка перемога - артист, видно, викладався на всі сто: навіть під час перерви на рекламу не зупинявся, про щось домовлявся, щось обговорював, хвилювався

Хоча сценаристи «Голосу.Діти» не втрачали надії потримати інтригу: недарма ведуча Катерина Осадча декілька разів протягом ефіру повторювала щось на кшталт: «Та чи зможе учасник Х перемогти Данелію Тулешову?»; «Чи витримає учасник Y конкуренцію з Данелією Тулешовою?». Відповідь – «ні». І це, власне, підтвердив результат конкурсу.

Катерина Манузіна та Єлизавета Яковенко - з команди Могилевської, Олександр Міньонок, якого постійно чомусь називали "українським Джастіном Бібером", що дуже дратувало, - з команди гурту "Время и Стекло"

А от глядачі, які холодного вечора неділі дісталися до Міжнародного виставкового центру, де розташований павільйон «Голосу.Діти», повірте, мали більше приводів для хвилювань. Частина залу добру половину шоу була дуже зайнята спеціальними браслетами з діодами, які видавали на вході. Організатори знають, як розважити глядачів! Частина браслетів просто не працювала – тож то був цілий квест для тих, хто дуже хотів красиво помахувати руками під час пісень, виблискуючи цим аксесуаром. Особливо переймалися діти: у кожній рекламній перерві підбігали до модераторів, міняли браслет, що не працює, на інший, під час ефіру розуміли, що й новий не працює – і знову до модераторів у перерві. Але в тих, кому пощастило з технікою, вечір був цілком вдалий. Й хоча не всі виступи учасників було добре чути (чи то специфіка виставлення звуку для прямої трансляції, чи то просто проблеми з акустикою в павільйоні), деякі номери таки вражали.

Навіть дивно, що така досвідчена співачка як Наталія Могилевська обрала для Єлизавети Яковенко з унікально низьким голосом пісню Кароль "Ноченька". Чому не Тоні Брекстон, наприклад? Загадка

В проекті "Голос. Діти" діти - головна глядацька аудиторія, вони часто мали більш щасливий вигляд, ніж дорослі

Спеціальний атракціон для тих, хто спостерігає за прямим ефіром безпосередньо зсередини процесу – хвилювання під час зміни декорацій на сцені. Насправді, це не так просто – встигнути, наприклад, прибрати бійцівський ринг та поставити десяток колон, поки телеглядачам показують невеличку «візитку» учасника. Треба сказати, що протягом суперфіналу щонайменше тричі все могло піти за найгіршим сценарієм.

Нелегка робота в цієї пані - швидко запалити у перерві дещо втомлених глядачів фан-зони - щоб "фанатично верещали" (так, це її слова!)

... І щоб ручки догори підіймали частіше - для краси в кадрі.

Найгостріший момент – коли штанкета зі спеціальною прозорою кулісою для виступу Катерини Манузіної з піснею Dernière Danse зачепилася десь на колосниках та ніяк не хотіла опускатися.

Чесно зізнаюся, тут серце і впало. Але добре, що є досвідчена ведуча Катерина Осадча, яку вивели в ефір протягнути невеличку паузу. Якщо вас трохи здивували моменти в телеефірі, коли на чорному тлі виникали вона чи Юрій Горбунов, повторюючи вкотре імена учасників, які зараз мають заспівати, знайте, то були секунди рятування ефіру.

Рекламні перерви, на щастя телеглядачів, дуже короткі. Тренери та ведучі ледь встигали сфотографуватися один з іншим.

Цілком і загалом – шоу відбулося. Зі своїми мінусами, як-то декілька недоречних сольних ораторських виступів Могилевської, чи «скромна» заява запрошеної до виступу Тіни Кароль, що цей проект все одно «її проект». Але подивитися було на що. Й послухати, більшою мірою, було приємно.

Фото: Павло Шевчук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8863
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дима
2285 дн. тому
Да за что ж автор так Могилевскую не взлюбил? И песню не ту подобрала и говорила много. По-моему, все прекрасно прошло. А одна заминка во время прямого эфира - вовсе не проблема
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду