Російських журналістів озброюють та «евакуюють» через погрози та напади

Російських журналістів озброюють та «евакуюють» через погрози та напади

29 Жовтня 2017
1335
29 Жовтня 2017
11:18

Російських журналістів озброюють та «евакуюють» через погрози та напади

1335
Головний редактор «Новой газеты» пообіцяв підлеглим травматичну зброю, шеф-редактор радіостанції «Эхо Москвы» – переховує Ксенію Ларіну
Російських журналістів озброюють та «евакуюють» через погрози та напади
Російських журналістів озброюють та «евакуюють» через погрози та напади

Після того, як 23 жовтня на заступника головного редактора «Эха Москвы» Тетяну Фельгенгауер було скоєно напад, в російських медіа активніше заговорили про безпеку журналістів. Головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов, пов’язав напад на журналістку із сюжетом на телеканалі «Россия 24», в якому редакції «Эха Москвы» закидалося співробітництво із західними організаціями перед президентськими виборами в РФ.

Наразі Венедиктова занепокоїла доля ще однієї підлеглої – журналістки Ксенії Ларіної, після того, як в ефірі Володимира Соловйова на «Вести FM» відбулося обговорення нападу на Фельгенгауер та допису Ларіної на Фейсбуці на цю тему.  Наразі, за словами шеф-редактора радіостанції в ефірі телеканалу «Дождь», журналістку «евакуювали» з Росії, як мінімум, на півроку.

«Я прийняв рішення евакуювати Ксенію Ларіну, і вона покине країну мінімум на півроку, поки їй не буде гарантована безпека, тому що наступний удар в горло може бути після цієї передачі від Соловйова (...) Іншого способу захистити своїх журналістів у мене немає», – зазначив Венедиктов.

На хвилі обговорення нападу на ведучу «Эха Москвы» постало питання й про безпеку журналістів г видання «Новая газета».  Головний редактор Дмитро Муратов висловив занепокоєння кількістю нападів на журналістів та заявив, що планує озброювати редакцію, повідомляє Meduza.

«Мені ніяких варіантів більше не залишили, – додав Муратов до заяви щодо озброєння співробітників «Новой газеты». – Я буду ряд співробітників відправляти на навчання. Офіційно укладемо договір з МВС РФ. Будемо виписувати і купувати травматичну зброю, здавати на неї іспити. Й іншими засобами безпеки, про які не хочу говорити, теж будемо забезпечувати журналістів».

Нагадаємо, у вересні журналіста російського телеканалу «Дождь» Павла Лобкова пограбували і побили в центрі Москви, а на журналістку російської «Нової газети» Олену Костюченко та кореспондентку сайту «Такі справи» Діану Хачатрян напали під час протестної акції матерів загиблих дітей – активісток «Голосу Беслана».

Фото: kommersant.ru, openrussia.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1335
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду