Російське видання порахувало гонорари українських та американських експертів на російських політичних ток-шоу

Російське видання порахувало гонорари українських та американських експертів на російських політичних ток-шоу

Інсайдери «Комсомольской правды» запевняють, що В’ячеслав Ковтун отримує близько 500 тис грн. у місяць
Російське видання порахувало гонорари українських та американських експертів на російських політичних ток-шоу
Російське видання порахувало гонорари українських та американських експертів на російських політичних ток-шоу
19 Жов 2017
0
1897

Джерела російського видання «Комсомольская правда» стверджують, що українці, які виступають у російських політичних ток-шоу в якості експертів, отримують за це пристойні гонорари.

«Політолог рівня Дмитра Суворова обходиться від 10 до 15 тисяч (рублів – прим. ДМ) за ефір, – розповідають інсайдери видання, підкреслюючи, що українці взагалі не ходять на ефіри російських проектів безкоштовно. – Більш розкрученим платять до 30 тисяч рублів. Найдорожчий – В'ячеслав Ковтун. Його місячний заробіток з усіх шоу і каналів – від 500 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Іноді до мільйона на місяць (близько 460 тис грн. – прим ДМ). Приблизно стільки ж отримує Майкл Бом. У американця взагалі є ексклюзивний контракт і ставка. Він зобов'язаний відвідувати певну кількість ефірів. Поляк Якуб Корейба отримує менше 500 тисяч в місяць. Його проблема в тому, що він недостатньо часто буває в Москві. Все офіційно – оформляють договір, платять податки».

Видання звернулося по коментарі до українського експерта В’ячеслава Ковтуна. Той відповів, що йому не цікаво обговорювати «таку хрєнь». А американський експерт Майкл Бом, який також є частим гостем російських ток-шоу, в розмові з журналістами видання зауважив, що чужі гроші рахувати непристойно. Але сказав, що відвідує ефіри тому що «це його журналістський обов’язок – протистояти демонізації США та Заходу». Інформацію щодо гонорарів назвав дурницею. Проте далі додав: «Ну не знаю, може бути, в окремих випадках. Але гроші – це не мотив. Запитайте у Ковтуна, може, в нього інший стимул».

Нагадаємо, що щодо стимулів відвідування українськими експертами російських пропагандистських проектів, нещодавно висловився український блогер Сергій Запорожський. «Я вважаю таку можливість важливою, тому що російські глядачі повинні чути думку як мінімум активної частини України. Щоб вони не жили в ілюзії, що в Україні хтось колись прозріє і поповзе на колінах до Росії», – розповів він в інтерв’ю ДМ про причини, через які регулярно з’являється в ефірі російського телебачення.

Фото: Twitter

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 135
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 253
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 257
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 965
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 261
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду