Антон Онуфрієнко очолив нове видання – «Освіторія Медіа»

Антон Онуфрієнко очолив нове видання – «Освіторія Медіа»

31 Серпня 2017
5368
31 Серпня 2017
16:30

Антон Онуфрієнко очолив нове видання – «Освіторія Медіа»

5368
Проект громадської спілки «Освіторія» запустився сьогодні
Антон Онуфрієнко очолив нове видання – «Освіторія Медіа»
Антон Онуфрієнко очолив нове видання – «Освіторія Медіа»

Колишній редактор сайту «Телекритика» Антон Онуфрієнко, який очолів проект у 2015 році, коли його залишила команда Наталії Лигачової, став шеф-редактором нового сайту – «Освіторія Медіа» – видання, яке планує збирати та презентувати кейси й методики для викладачів та допомагати батькам мотивувати дітей вчитися.

Видання є одним із проектів громадської спілки «Освіторія», очолюваної Зоєю Литвин – дружиною бізнесмена, народного депутата п’яти скликань Василя Хмельницького.

«„Освіторія“ робить чимало проектів в сфері освіти, і в якийсь момент із спілкування з викладачами стало зрозумілим, що є необхідність створювати окреме медіа, — коментує Онуфрієнко. — У вчителів наразі великий запит на методики викладання, багато хто з них не володіє англійською. Одночасно з цим змінюється відношення батьків до освіти — тільки за останні два-три роки з’явилося декілька сильних батьківських груп та організацій. Тому ми зараз робимо медіа, яке не нудно розповість про освіту та виховання».

Аудиторія, на яку розраховують у виданні — активні батьки та вчителі від 20 до 50 років, які проживають у великих містах. Наразі редакція активно шукає журналістів та редакторів у команду, адже планів на найближчий час — чимало.

«Стосовно рубрик ми робимо велику ставку на книги, — розповідає Антон Онуфрієнко. — Будемо писати про нові видання для батьків та викладачів, будемо робити тематичні добірки за книгами. Окрім того, запускаємо зараз рубрику — розмови з людьми, які поїхали за кордон отримувати освіту, та розповідають, як там все влаштовано, й одночасно діляться власною історією. Насправді, ми дуже розраховуємо на те, що тема освіти буде хвилювати людей більше за політику. Вже час, скільки ж можна?»

В проекті планують також звертатися до репортажної журналістики — на сайті вже з’явився перший з таких матеріалів — репортаж зі школи, в якій створили інклюзивний клас.

Зазначимо також, що серед проектів «Освіторії» — інноваційний навчальний заклад для ІТ-фахівців UNIT Factory, «Новопечерська школа», благодійні програми «Перша професія» та iLearn, що допомагають дітям з інтернатів скласти ЗНО та опанувати практичну професію. Спілка також є організатором загальнонаціональної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine.

Нагадаємо, що проект "Телекритика" був створений Наталією Лигачовою у 2001 році за підтримки західних донорів. У 2006 році задля подальшого розвитку проекту до фінансування долучилися представники приватного бізнесу, та у 2015 році проект перейшов у 100% власність "1+1 медіа". Лигачова разом з командою залишила проект, заснував "Детектор Медіа", а Антон Ануфрієнко був призначений головним редактором "Телекритики". До 2015 року він працював у виданнях "БЖ", "Комерсант" та інших.

Фото: Фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5368
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду