Что известно о смертельном ДТП с участием автомобиля владельца ZIK Петра Дыминского

Что известно о смертельном ДТП с участием автомобиля владельца ZIK Петра Дыминского

19 Серпня 2017
5974
19 Серпня 2017
18:11

Что известно о смертельном ДТП с участием автомобиля владельца ZIK Петра Дыминского

5974
Больше суток прошло с момента трагедии, но вопросов у СМИ больше, чем ответов
Что известно о смертельном ДТП с участием автомобиля владельца ZIK Петра Дыминского
Что известно о смертельном ДТП с участием автомобиля владельца ZIK Петра Дыминского

Вчера, 18 августа, в 15:10 на трассе М10 в Яворивском районе при обгоне с нарушением правил Mercedes S 65 AMG врезался в Opel Astra. За рулем «Опеля» была 31-летняя местная жительница Наталья Трила, погибшая на месте. «Мерседес» протаранил «Опель», вылетел с трассы и врезался в дерево.

Автомобиль «Мерседес» с номером АС0277ВР, как сообщили в СМИ, принадлежит львовскому бизнесмену Петру Дыминскому, собственнику медиахолдинга ZIK и футбольного клуба «Карпаты».

Сайт Zaxid.net сообщил, что обычно «Мерседесом» управляет сам Дыминский. Сайт также со ссылкой на очевидцев сообщил, что владелец телеканала также был на месте преступления – однако быстро покинул его, пересев в автомобиль охраны, который обычно его сопровождает.

В тот же день, три часа спустя после ДТП, львовская полиция распространила заявление,  из которого следовало, что за рулем «Мерседеса» находился не Дыминский. За рулем, по версии полиции, находился 43-летний львовянин – а Петр Дыминскому 62 года. Тот же Zaxid.net предположил, что речь идет о начальнике охранной фирмы «Ирбис», которой формально принадлежит резиденция Дыминского на Яворивском полигоне. По информации СМИ, мужчина сам признался в том, что был за рулем.

19 августа появилась иная информация. Так, из поста в фейсбуке брата Натальи Трилы Степана Мацевко следует, что за рулем был как раз сам Дыминский:

«Після ДТП Петро Димінський, як останнє лайно, не надавши першої медичної допомоги, пересів в позашляховик Lexus (н/з ВС0222СК) і змився у невідомому напрямку. Після чого до авто Димінського підійшов його охоронець і стверджував що це він був за кермом Мерседеса.
Зіткнення було дуже сильним, з авто сестри не залишилося нічого, мерседес злетів в кювет і врізався в дерево. Але чомусь на водію, який стверджує що був за кермом, нема жодної подряпини чи синця. Також є свідки, які бачили як Димінський пересідав у позашляховик. Тепер він максимально замітає сліди і уникає кримінальної відповідальності», - написал Мацевко.

Но при этом, как выяснилось из заявления полиции, у полицейских нет подтверждения тому, что Дыминский был за рулем автомобиля – поскольку нет свидетельских показаний. Более того, полиция не видит причин, по которому имело бы смысл осмотреть Дыминского.

«На місці події були люди, які заявляли про те, що винуватцем ДТП є Димінський, але офіційно вони усі відмовилися надавати такі свідчення слідчим. Водій, який визнав, що саме він керував Mercedes, не мав жодних ушкоджень після аварії. Наразі ми не можемо сказати, чи має якісь ушкодження Петро Димінський, оскільки слідчі його не зафіксували на місці події. Офіційних свідчень присутності бізнесмена нема, відтак ми не маємо наразі підстав, щоб проводити його огляд», - цитирует Zaxid.net представительницу пресс-службы полиции Львовской области Иванну Кутнив.

Чуть позже журналистка Вика Балицкая, вместе с корреспондентом ТСН оказавшаяся на месте преступления,  написала, что сама слышала, как женщина-очевидец трагедии отказалась дать показания полиции: «Ми з Марічка Кужик знімали там на телефони відео і поруч слідчий спілкувався із свідком жінкою і ми добре чули розмову. Ця молода жінка перед тим обурювалася, що це не той водій, що був за кермом. Слідчий просив її дати свідчення, розказати хто насправді керував Мерсом. Ми з Марічкою обдві чули як та почала віднєкуватися. Що мовляв не знає як Димінський виглядає, що не бачила толком і таке інше».

По информации Zaxid.net, подвердить или опровоергунть заявления охранника Дыминского могут записи с камер на выезде из Львова на которых должен быть виден кортеж Дыминского и кто находился за рулем – но полиция не смогла ответить на запрос сайта, приобщили ли эти записи к делу.

Сейчас и полиция, и родственники погибшей, и журналисты просят свидетелей дать показания.

На сайте ZIK.ua упоминаний о ДТП с участием машины Дыминского нет.

Фото: Zaxid.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5974
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду