«Діагноз зрозумілий – Сінний»: сайт LB.ua атакують хакери

«Діагноз зрозумілий – Сінний»: сайт LB.ua атакують хакери

Соня Кошкіна пов’язує DDoS-атаки з журналістськими розслідуваннями незаконного будівництва в Києві
«Діагноз зрозумілий – Сінний»: сайт LB.ua атакують хакери
«Діагноз зрозумілий – Сінний»: сайт LB.ua атакують хакери
6 Лип 2017
0
1574

Вчора, 5 липня, шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна у Фейсбуці розповіла про DDoS-атаки, від яких потерпає інтернет-видання вже два дні поспіль. Журналістка згадує, що серйозні хакерські втручання в систему сайт пережив ще у часи Майдану. З тих часів, за словами Кошкіної, над безпекою LB.ua ретельно попрацювали, тож «покласти» інтернет-ресурс вже не так просто. Але цього разу DDoS-атаки все ж таки перемогли: спочатку вивели з ладу сайт, а потім – адмінку. Кошкіна підкреслює, що такі «вправи з системою» коштують чималих грошей та пов’язує атаки з розслідуваннями журналістів та активістів щодо незаконного будівництва на «Сінному ринку».

«И вот теперь – интересные закономерности, – розмірковує Соня Кошкіна. – Предыдущая атака случилась 31 мая. В определенный промежуток времени. Конкретно: три часа. То есть, за три часа бабки как были заплачены, так их и отработали. Накануне на сайте вышла новость относительно ….. тадааааам …. Сенного рынка!»

DoS-атаки останніх днів шеф-редакторка видання пов’язує з виходом матеріалу знову-таки щодо скандальної забудови – тексту про обшуки в домі депутатки Київради Ольги Баліцької, яка останні півроку активно займається темою «Сінного ринку». В матеріалі LB.ua йдеться про те, що обшуки в домі Баліцької за її відсутності – це правопорушення. Про це журналістам видання повідомила адвокат Віталій Касько.

«Выходит вчера у нас – на Lb.ua – тематический коммент Касько, который моментально подхватывают иные СМИ. – розповідає Кошкіна. – Как только выходит – сайт ложится. Как по команде «ложится». Считайте: «случайность». Ага, «просто так» «совпало». Еще раз: DDOS-атака стоит больших денег. И она не случается просто так. Диагноз ясен: Сенной».

Нагадаємо, що в середині травня Соня Кошкіна повідомила про пограбування квартири її батьків. Цей випадок – коли злочинці не взяли нічого коштовного та навіть залишили техніку – журналістка також пов’язала із темою «Сінного ринку» та припустила, що то був акт залякування.

Фото: Фейсбук Соні Кошкіної

 

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 143
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 262
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 265
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 971
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 266
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду