Микола Княжицький: «Я не оскаржуватиму інформацію “Укрвибору” про те, що Медведчук – вампір. Їм видніше»

Микола Княжицький: «Я не оскаржуватиму інформацію “Укрвибору” про те, що Медведчук – вампір. Їм видніше»

31 Березня 2017
4613
31 Березня 2017
18:40

Микола Княжицький: «Я не оскаржуватиму інформацію “Укрвибору” про те, що Медведчук – вампір. Їм видніше»

4613
Народний депутат вважає, що на поширену «Українським вибором» інформацію не треба звертати уваги
Микола Княжицький: «Я не оскаржуватиму інформацію “Укрвибору” про те, що Медведчук – вампір. Їм видніше»
Микола Княжицький: «Я не оскаржуватиму інформацію “Укрвибору” про те, що Медведчук – вампір. Їм видніше»

29 березня сайт «Українського вибору» оприлюднив нібито запит народного депутата від «Народного фронту» Миколи Княжицького до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням перевірити, чи не є Віктор Медведчук, засновник «Українського вибору», вампіром.

У матеріалі йдеться про те, що до прес-служби «Українського вибору» звернулися журналісти, які нібито знайшли цей запит, та просять прокоментувати документ:

«В пресс-службу Общественного движения «Украинский выбор – Право народа» обратились журналисты с просьбой прокомментировать депутатское обращение представителя «Народного фронта» Николая Княжицкого к министру внутренних дел Украины Арсену Авакову.

В обращении, скан которого приводится ниже, Княжицкий, ссылаясь на письмо некоего гражданина Украины Олега Белуги, просит расследовать деятельность «секты Дракулистов нового времени», «культовым служителем» которой является Виктор Медведчук, который «уже давно занимается вампиризмом» и «регулярно натощак выпивает 2-3 стакана крови целомудренных юношей, которых поставляют ему с Донбасса…».

Сразу же должны предупредить: детям, беременным женщинам и людям со слабой психикой депутатское обращение «гения» законодательной мысли Николая Княжицкого (в прошлом главы редакционного совета телеканала ТВі, руководителя медийных компаний и телеканалов Tonis, СТБ, УТ-1, «Газеты 24», а ныне председателя Комитета ВР по вопросам культуры и духовности) лучше не читать. Шизофренический бред Княжицкого способен повергнуть в шок даже людей с устойчивой психикой. Отдельный вопрос – уровень культуры и духовности такого, с позволения сказать, председателя профильного комитета.  После подобного депутатского обращения трудно даже представить, какие именно вопросы Княжицкий, пользуясь своим положением, может поднимать и продвигать», - йдеться в заяві прес-служби.

Як повідомив «Детектору медіа» Олег Бабанін, прес-секретар «Українського вибору», достовірність цього документу в прес-службі вивчали «ретельно». Але відмовився сказати, яке медіа звернулося до «Українського вибору» з цим запитом:

- Если бы мы хотели сказать, от какого издания пришел этот запрос, мы бы сказали об этом в заявлении. Мы обсуждали с журналистом, который обратился к нам с этой информацией, и мы пришли к соглашению, что мы опубликуем ее как пресс-служба, в качестве ответа всем журналистам, которых может заинтересовать эта информация.

- Вы проверяли подлинность этого документа?

- Княжицкий уже подтвердил его подлинность в фейсбуке – написав в комментариях о том, что запрос был подвергнут цензуре, и не обратили внимание на то-то, то-то и то-то. И я считаю, что это является подтверждением того, что запрос подлинный.

- Вы обращались к самому Княжицкому?

- Мы знаем, что это подлинный документ. Мы проверяли его тщательно.

Коментар пана Княжицького у Facebook, про який говорить пан Бабанін, виглядає так: «Там ще було про "шкоду рибам Чорного моря", а вони процензурували)))».

На запит «Детектора медіа» пан Княжицький відповів наступне:

«Про риб я прочитав у зверненні громадянина на сайті «Укрвибору», тому це і процитував. Якщо «Укрвибору» приємно поширювати інформацію про те, що Медведчук вампір, це їх право. Я не оскаржуватиму інформацію «Укрвибору», «ТАССу» і RT про те, що Медведчук - вампір). Їм видніше. Вони ще робили заяву, що я готував замах на Медведчука і завжди таким чином вирішую політичні конфлікти. Навіть сайт «Страна.ua» про це написав. Це спростую – бо це брехня. Але до суду позиватися не буду – витрачати час на вампірів не хочеться. Хай там одне одного висмоктують», - повідомив депутат.

Інформацію «Українського вибору» вже поширили українське видання «Вести», канал RT та «ТАСС».

Фото:vybor.ua, Олексій Темченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду