«Обіймаючи таку посаду, іноді треба промовчати»: Сергій Притула обурився з приводу заяви ведучого Євробачення Павла Шилька

«Обіймаючи таку посаду, іноді треба промовчати»: Сергій Притула обурився з приводу заяви ведучого Євробачення Павла Шилька

Телеведучий розповів, чому відмовився вести пісенний конкурс та як став «особливо виділеним» для оргкомітету Євробачення
«Обіймаючи таку посаду, іноді треба промовчати»: Сергій Притула обурився з приводу заяви ведучого Євробачення Павла Шилька
«Обіймаючи таку посаду, іноді треба промовчати»: Сергій Притула обурився з приводу заяви ведучого Євробачення Павла Шилька
20 Бер 2017
0
4018

Сергій Притула, який нещодавно публічно сперечався із церковником з приводу свого допису на Фейсбуці, знову змагається за правду у соцмережах. Телеведучого обурив коментар його колеги – Павла Шилька щодо факту, що Притула не буде вести Євробачення – 2017.

В інтерв’ю для видання «Високий замок», яке зачепило Притулу, Шилько заявив, що Сергій не вестиме конкурс за рішенням оргкомітету. Також він натякнув на те, що, можливо, Притула не так гарно володіє англійською, як українською:

«Безперечно, Притула на сьогодні один із найпопулярніших ведучих, – заявив Шилько. – Чому не він буде вести конкурс? Таким було рішення оргкомітету. Бо якщо він суперово і з гумором веде програми українською, не факт, що так само неперевершено зможе провести шоу англійською. Хлопці, яких вибрали ведучими “Євробачення-2017”, за рейтингом популярності у нашій країні, можливо, і поступаються Сергієві. Але для Заходу це не принципово. Коли ми дивилися торік “Євробачення”, і нам показували двох шведок, ми також не знали, хто вони, який рівень популярності мають у Швеції. У нашому випадку треба балансувати між популярністю, досвідом і знанням англійської мови, що дуже важливо, незважаючи на те, що усі тексти ведучих прописані. Це — прямий ефір, під час якого можуть трапитися будь-які форс-мажори. Може бути затримка у голосуванні, ніхто не виключає, що може підвести якась програма голосування. Або, як у 2005 році, коли у нас сталася затримка з конвертами у півфіналі, і довелося тягнути час. Якщо ведучий не володіє вільно мовою, то яким би професіоналом він не був, не зможе затягнути час. Цей фактор також треба брати до уваги».

Сергій Притула, в свою чергу, вирішив розставити всі крапки над «і» на своїй сторінці в Фейсбуці, де не тільки відповів на коментар Павла Шилька, а ще й додав бекграунду – розповів про недоречну увагу до його персони у прес-релізах оргкомітету Євробачення.

«Паша, як і будь-яка людина, має повне право на власні міркування вголос про мене, як медійну особу, і про варіанти, чому ж мені не довелось стати ведучим такого серйозного пісенного конкурсу, – написав Притула. – Якби не одне маленьке «але». Павло Шилько є медіа-спікером конкурсу Євробачення-2017 і будь-які його висловлювання можуть трактуватись, як позиція оргкомітету. Особливо, якщо Паша не каже «на мою думку». 

Далі Притула прокоментував і саму суть заяви Шилько:

«Я, звісно ж, не заперечую, що мій рівень володіння англійською поступається Пашиному. Він знаний лінгвіст і, взагалі, дуже крутий радіоведучий, – зіронізував, чи написав цілком серйозно Сергій Притула. – Але займаючи таку посаду, іноді треба або промовчати, якщо чогось не знаєш, або зателефонувати і перепитати, мій номер в Паші є, не чужі люди. Де-факто, Павло ретранслює позицію оргкомітету конкурсу Євробачення щодо мене. І тут я вже просто починаю плутатись у тій «мишиній вовтузні», яку оргкомітет влаштував, якогось дідька, щодо моєї персони». 

Телеведучий зазначив, що не брати участь у проведенні Євробачення – було його особистим рішенням, яке він озвучив журналістам 25 лютого, по завершенні нацвідбору. Проте, як пише Сергій далі, оргкомітет конкурсу наступного дня розповсюдив прес-релізи, в яких окремо було підкреслено, що він нібито брав участь у кастингу на ведучого Євробачення, та не пройшов його.

«Друзі, ну це просто «пєсня». В прес-релізі про те, хто буде ведучим «Є-бачення-2017» окремо виділити чувака, який НЕ БУДЕ ВЕДУЧИМ! – обурюється Сергій Притула. – При чому не просто там написали, що, мовляв, було 150 претендентів, з яких ми в три етапи відібрали трьох. Не перерахували з десяток більш-менш відомих ведучих. Ні! Чітко заявили: «Притула не пройшов кастинги»! Панове, маю за честь бути особливо виділеним. Я вважаю, що це визнання! Якщо бути більш простим у висловлюваннях, то повідомлення від оргкомітету Євробачення просто кричало читачам цієї новини: «То не Притула не хоче вести конкурс, то ми його не взяли»!!!»

За зізнанням Сергія, в жодних кастингах на ведучого Євробачення він участі не брав, і тепер радить оргкомітету конкурсу та Шилько «відмахатися від його скромної персони».

«Окремо хочу зазначити, що повністю підтримую рішення оргкомітету щодо вибору ведучих, – завершує свій допис на Фейсбуку Притула. – Всі хлопці є професіоналами. З двома, з трьох, особисто знайомий. Остапчук – це взагалі окрема тема для розмови. Це саме той ведучий, який своєю роботою в кадрі не дозволяє таким як я, Педан, Горбунов і т.д. розслаблятись. Він дуже крутий і володіє англійською філігранно. Навіть з невеличким акцентом. Тільки не українським, а американським. Скічко бачив у роботі англійською неодноразово – вміє, тямить, не боїться, тримає руку на пульсі атмосфери тих заходів, які веде. Ну і він до здуру красивий молодий чоловік. Думаю, глядачі Євробачення це оцінять. Мірошниченка особисто не знаю, але 15-ть років стажу коментування Євробачення даремно не проходять. Людина «в тємі» і однозначно принесе користь! На цьому закінчу свій дуже довгий спіч про добро, зло, пріоритети і корпоративну етику». 

Фото: zefir.ua

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 125
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 244
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 955
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 244
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду