Марія Варфоломеєва стала студенткою Києво-Могилянської академії

Марія Варфоломеєва стала студенткою Києво-Могилянської академії

Журналістка Марія Варфоломеєва, яка понад рік перебувала в полоні у бойовиків «ЛНР», стала студенткою Національного університету «Києво-Могилянська академія».
Марія Варфоломеєва стала студенткою Києво-Могилянської академії
Марія Варфоломеєва стала студенткою Києво-Могилянської академії
20 Січ 2017
0
2075

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«На тлі поганої ранкової новини хочу поділитися з вами й гарною. Так, я тепер студентка. Києво-могилянська академія відчинила для мене свої двері. Через 4 роки я буду психологом. Моя давня мрія втілюється у життя.
Так, держава виділила мені бюджетне місце. Отака вам #антизрада у ленту

І додала: «Звикаю розмовляти українською, бо у могилянці тільки дві мови спілкування - українська та англійська ».

У коментарі «Новинарні» Марія розповіла, що вступила до НаУКМА (спеціальність – психологія) ще влітку, але досі виникали труднощі з оформленням додаткового місця «на бюджеті».

«Міністерство освіти пішло назустріч у моїй ситуації», – каже Варфоломеєва, зазначаючи, що це буде її перша вища освіта.

Нагадаємо, 3 березня, Президент України Петро Порошенко повідомив про звільнення з полону «ЛНР» луганської журналістки Марії Варфоломеєвої.

Марію Варфоломєєву обміняли на двох осіб – цивільну Ольгу Литовченко й військового, громадянина РФ Івана Горбунова. Одразу після звільнення журналістки їй зателефонував Петро Порошенко та запросив у Київ.

У полоні бойовиків «ЛНР» луганська журналістка Марія Варфоломєєва перебувала більше року. 9 січня 2015 року її затримали  бойовики «ЛНР» під час фотографування житлових будинків на одній з вулиць Луганська. Зі слів журналістки, вона робила фотозйомку для одного з харківських видань. Згодом стало відомо, що бойовики висунули їй звинувачення в «коригуванні артилерійського вогню», за що їй загрожує 15 років «ув'язнення».

До окупації Луганська Марія Варфоломеєва працювала в місцевому виданні «Свободный репортер», яке припинило існування після початку бойових дій. Редактор «Свободного репортера» Анна Руденко неодноразово підтверджувала факт співпраці пані Варфоломєєвої з виданням. Також журналістка співпрацювала з інтернет-виданням «Восток-медиа» та була фіксеркою для центральних телеканалів.

26 лютого 2016 року Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, представник України у гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила  про позитивні зрушення у перемовинах щодо першочергового звільнення з полону «ДНР»-«ЛНР» жінок і важкохворих.

Того ж дня звільнені з полону українці розповіли про поганий стан здоров’я журналістки Марії Варфоломеєвої.

«Детектор медіа»
Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 124
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 242
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 242
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду