Зміна влади в «Фокусі»

Зміна влади в «Фокусі»

19 Грудня 2016
6539
19 Грудня 2016
11:22

Зміна влади в «Фокусі»

6539
Зміна влади в «Фокусі»
Зміна влади в «Фокусі»

Початок грудня приніс звістку про те, що група Vertex United одеських бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Грановського продала видавничий дім «Фокус медіа» співвласнику і керівнику радіохолдингу Business Radio Group Анатолію Євтухову (для ширшого контексту варто знати, що одну з радіостанцій холдингу – «Любимое радио» – нещодавно вніс у свою декларацію народний депутат Віталій Хомутиннік із партії «Відродження»). Анатолій Євтухов став також і директором «Фокус медіа», замінивши на цій посаді тестя Бориса Кауфмана Іллю Ноябрьова. Перший публічний виступ Анатолія Євтухова в новому статусі був запланований під час презентації рейтингу та спецвипуску «Фокусу» «100 найвпливовіших українців» 15 грудня в київському готелі Hyatt, і «Детектор медіа» відправився туди, щоб на власні очі побачити зміни в компанії.

Купівля видання, подібного «Фокусу», дозволяє отримати дві цінні складові: бренд і команду. Кауфману і Грановському, які купили «Фокус медіа» в Бориса Ложкіна та Геннадія Боголюбова (акціонерів «Українського медіа холдингу») в червні 2013 року, вдалося їх зберегти. Але Анатолій Євтухов, здається, здатний ініціювати серйозні зміни. В інтерв’ю «Телекритиці» він не приховував, що найбільший інтерес для нього представляє не друкована версія «Фокусу», а сайт, для якого він бачить перспективи монетизації, на відміну від безнадійно збиткового принта. А під час презентації рейтингу новий власник взагалі назвав суспільно-політичний «Фокус» глянцем і анонсував можливе відкриття однойменної радіостанції.

«Хотілося б відмітити дуже хороший колектив журналістів у Фокуса”. Я як новий власник цього журналу намагатимуся підтримувати його імідж, старатимуся збільшити наклади, можливо, в найближчому майбутньому з’явиться і радійна версія – “Радіо Фокус”. А так для мене це абсолютно новий експеримент. Буду пробувати себе в глянці», – заявив Анатолій Євтухов у вступній промові.

Інший погляд на суть та задачі видання може дуже серйозно вплинути на його команду. Попри публічні заяви нового власника про наміри зберегти журналістський колектив наші джерела у видавництві кажуть про те, що на редакцію очікують помітні кадрові зміни, включно з новим головним редактором.

Ще одне питання – збереження редакційної політики. Мабуть, так і залишиться незрозумілим, навіщо цей медійний актив був потрібний Кауфману і Грановському, однак журналістському колективу ці власники запам’ятаються як такі, що не втручалися в його роботу.

«Це перша сотня, яку складено після зміни акціонера. І буде цікаво подивитися, чи вплине це якось на те, що всередині», – влучно зауважив, презентуючи рейтинг, директор-президент каналу ICTV і учасник рейтингу Олександр Богуцький. Нам теж цікаво: чи збереже новий власник традиції невтручання своїх попередників?

Анатолій Євтухов і Олександр Богуцький

Ілля Ноябрьов

Владислав Ващук

Олег Панюта вів презентацію

Митрополит Філарет

Євген Мураєв

Олена Фроляк

Сергій Поярков

Юлія Андреєва і Віталій Касько

Назар Холодницький

Олена Дерев'янко з чоловіком Олександром

Діана Дорожкіна

Анатолій Євтухов

Хто й про що говорив на презентації - дивіться також у відеосюжеті

Фото: Олексій Темченко

Відео: Валентина Балабанова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6539
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду