«Громадське радіо» не цензурировало выступление Михаила Волынца, - Андрей Куликов

«Громадське радіо» не цензурировало выступление Михаила Волынца, - Андрей Куликов

14 Жовтня 2016
2246
14 Жовтня 2016
11:22

«Громадське радіо» не цензурировало выступление Михаила Волынца, - Андрей Куликов

2246
Глава правления ГО «Громадське радіо» - о заявлениях в программе «Идейный выбор»
«Громадське радіо» не цензурировало выступление Михаила Волынца, - Андрей Куликов
«Громадське радіо» не цензурировало выступление Михаила Волынца, - Андрей Куликов

В программе «Идейный выбор» от 5 октября глава Конфедерации свободных профсоюзов Украины  Михаил Волынец заявил, что «Громадське радио» подвергло цензуре его выступление. «Я говорил 55 минут прямого эфира, то есть у меня было достаточно времени. Но в архив выставили встречу, на которой я присутствовал, говорю только несколько фраз – и все. То есть меня вырезали. Я был чрезвычайно удивлен », - сказал Волынец  на 52,23 видеозаписи программы.  «ДМ» опубликовал статью, где были процитированы слова Волынца, после выхода которой в редакцию обратились журналисты «Громадського радіо», чтобы прояснить ситуацию.

Глава правления ГО «Громадське радіо» Андрей Куликов так прокомментировал слова Волынца:

«Прошу довести до відома читачів "Детекторі медіа", що Михайло Волинець помиляється, коли веде мову про цензурування його висловлювань на Громадському Радіо. Записи складових ефіру виставляються на сайт hromadskeradio.org повністю, про що свідчить і спеціальна сторінка про участь Михайла Волинця у програмах Громадському Радіо: https://hromadskeradio.org/guests/mychaylo-volenets
Розшифровки ефірів найчастіше містять не усе, що сказано в ефірі, і якщо Михайло Волинець мав на увазі це, запевняю читачів "Детекторі медіа", що йдеться не про цензуру, а про звичайну практику подачі найголовнішого зі сказаного, відповідно до редакторських суджень співробітників Громадського Радіо.
Якщо Михайло Волинець і надалі твердитиме, що його висловлювання на ГР цензурують, колектив ГР наполягатиме на конкретизації звинувачень, щоби уможливити нам і всім охочим з'ясування правдивості чи брехливості цих тверджень».

Ведущая «Громадського радио» Ольга Веснянка также отметила, что все программы с Волынцом доступны на сайте и не подвергались никакой цензуре:

«Мы с Михаилом Волынцом провели очень интересное интервью в День независимости Украины в программе «Киев-Донбасс», которое достаточно популярно у нас на сайте – его прослушали около тысячи раз. Это интервью, как и все другие, с гостями  прямоэфирных программ «Громадського радио»,  в полном объеме в виде аудиозаписи выставлено на сайте», - рассказала Веснянка. 

Фото: Максим Полищук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2246
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду