Дуня Миятович как повод для скандала и раскола

Дуня Миятович как повод для скандала и раскола

4 Серпня 2016
5302
4 Серпня 2016
09:00

Дуня Миятович как повод для скандала и раскола

5302
Сотрудничество с СЖР и представителем ОБСЕ может расколоть еще одну журналистскую организацию
Дуня Миятович как повод для скандала и раскола
Дуня Миятович как повод для скандала и раскола

Не успел закончиться скандал в НМПУ, вызванный, в том числе, разницей взглядов на перспективы сотрудничества профсоюза, Союза журналистов России и представителя ОБСЕ по вопросам свободы СМИ Дуней Миятович, как на горизонте возник новый скандал. Теперь на чистую воду «зрадников» и «лоббистов московской грязи» выводят в НСЖУ – и главным обвинением в адрес руководителей НСЖУ стало сотрудничество со все той же Миятович и  тем же СЖР. 

В распоряжение «Детектора Медиа» попало письмо с требованием «выйти из тени», а желательно вообще покинуть ряды НСЖУ тем, кто считает, что сотрудничество НСЖУ и СЖР под эгидой ОБСЕ – позор, недостойный настоящего украинского журналиста и функционера творческого союза. Автором письма является секретарь НСЖУ Виктор Набруско, а само письмо стилистически совершенно и выдержано в духе обличительных памфлетов совковых семидесятых – когда за отдельное от линии партии  мнение уже не расстреливали, но еще выгоняли с работы и распекали на партсобраниях.

Публикуем письмо в его оригинальном виде. 

Таваріщі! 

Перестаньте використовувати платформу Національної спілки журналістів України для вульгарного та нахабного просування  руського міра в європейському просторі. Ваші регулярні візити до Дуні Міятович з прогнозованими ідеями  вічної дружби з російськими агресорами, які щоденно вбивають українських героїв, уже перейшли будь-які моральні межі. Тов. Томіленко та К",   створюйте поза НСЖУ ініціативну групу хуторян-салоїдів та офіційно лобіюйте «грязь Москви» по світах. Звісно,  не забудьте  запросити до кампашки свого ідейного натхненника Іванеску, відомого чоловіка з кривавої канцелярії Януковича, якого ви обов’язково залучаєте до серйозних міжнародних заходів для вивіреності та  правильності угодованської позиції НСЖУ щодо  легітимації  Кремля на міжнародному рівні. Саме так це було в Женеві під час формування ідеологем толерантності до російських агресорів на тимчасово окупованих ними територіях Донбасу, в ході з’їзду МОЖу, де він,  чомусь репрезентував  позицію НСЖУ.

Сьогоднішній  ваш   примітивний  звіт з Відня про нові плани з «російськими вошами» -  черговий  акт капітулянтства Томіленка та Головченка,  брутальний  ляпас Спілці. 

ЦЕ ЗРАДНИЦТВО ! «Гірше ніж москальські воші можуть бути тільки українські гниди» - С. Петлюра

Дядьки від державної інформаційної сфери! 

Нарешті задекларуйте свою позицію, виходьте з підпілля. Панове Наливайко, Харченко, Омельчук, висловіть своє розуміння та бачення ситуації, що склалася  у Спілці, яка не просто втрачає позиції в українському соціумі, а банально маргіналізується.  В НСЖУ немає власної заяви щодо вбивства Шеремета з ймовірним, як на мене, російським слідом,  Спілка проковтнула антиукраїнську істерію окремих польських ЗМК після ухвалення польським сеймом провокативного  документа щодо волинської трагедії 1943-1945 рр. На міжнародному рівні – відверта проросійська  позиція нинішнього, так званого, керівництва НСЖУ вимагає невідкладної та серйозної розмови в контексті загроз національній інформаційній безпеці.

 Визначайтесь, панове, так як це зробили секретарі НСЖУ Олександр Бухтатий, Віктор Шпак, Віктор Набруско Віктор Чамара, які рішуче  засудили і  відмежувалися від платформи «корисних ідіотів» та виступають за  максимальну відкритість діяльності Спілки.  Заявив про свою позицію і тов. Бриж, який  підтримує позицію махлярства,  виступає проти проведення  в найближчій перспективі необхідного з’їзду, аби таваріщі шахрайськими способами забетонувалися в своїх керівних кріслах  НСЖУ якомога довше.

Панове, сидіння в кущах – це пасивна підтримка «корисних ідіотів». Хочеться вірити, що  у спілчан достатньо патріотизму і здорового глузду, аби змінити ситуацію, яка дискредитує усю Спілку і призводить до її фактичної руйнації. 

В. Набруско  30.07.2016. 

Поводом для гневного письма Набруско к членам правления и секретариату НСЖУ стала очередная активность первого секретаря НСЖУ Сергея Томиленко по наведению мостов с СЖР и предложение о совместной работе журналистов Украины и России по подготовке материалов о постконфликтной жизни Сараев и Боснии, поддержанное офисом той же Миятович в Вене. 

Даже интересно, чем закончится этот конфликт – но, судя по накалу страстей, НСЖУ может стать следующей зоной боевых действий в профессиональной среде. 

Фото: RFE-RL 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5302
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр Човган
2785 дн. тому
Чим більше українські організації будуть співпрацювати на міжнародній арені - і з представником ОБСЕ зі свободи слова, і з союзом журналістів Росії, і Америки - тим більше всі дізнаються правду і про Україну, і про проблеми дезінформації більшістю російських медіа, і про проблеми зі свободою слова і в Україні, і в Росії. А на рахунок "проти проведення в найближчій перспективі необхідного з’їзду" - це внутрішня проблема НСЖУ, її треба вирішувати за процедурами, передбаченими статутом. Це взагалі не пов'язане питання.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду