Зураб Аласания рассказал, почему юбилейный концерт Оксаны Билозир – не формат для UA:Першого

Зураб Аласания рассказал, почему юбилейный концерт Оксаны Билозир – не формат для UA:Першого

В решении программного департамента канала усмотрели украинофобию
Зураб Аласания рассказал, почему юбилейный концерт Оксаны Билозир – не формат для UA:Першого
Зураб Аласания рассказал, почему юбилейный концерт Оксаны Билозир – не формат для UA:Першого
28 Квіт 2016
4
5517

Гендиректор НТКУ Зураб Аласания последнее время часто оказывается в центре медийных скандалов. Помимо обращения пленума НСЖУ к премьер-министру Гройсману с просьбой уволить Аласанию с занимаемой должности, на днях представители украинского шоу-бизнеса обвинили его в украинофобии. Поводом для подобного обвинения стал отказ от трансляции юбилейного концерта Оксаны Билозир в эфире UA:Першого. Об этом написал на своей странице в фейсбуке супруг исполнительницы, генеральный директор «Палаца Україна» Роман Недзельский:

Вчора мене проінформували, що керівництво «Першого Національного каналу» зняло з Великоднього ефіру раніше запланований ювілейний концерт Оксани Білозір, через «невідповідність формату та концепції суспільного мовлення» каналу. Я не погоджуюся бути у ефірному вигнанні в своїй Країні, і звучати тільки в інтернеті з українською піснею, та недам цим «пришельцям» окупувати наш національний теле- та радіопростір. Прем'єрний показ ювілейного концерту присвячений 40 років творчої діяльності народної артистки України Оксани Білозір буде транслюватись на ТРК «Тоніс HD» в кабельних мережах України 2 та 3 травня цього року.

Романа поддержали друзья и коллеги:

Olena Mozgova Вони там що, уху їли? Круть... Невідповідність формату... А хто ж в них там відповідність тоді?

Анжеліка Рудницька І ти досі проти квот?)

Павло Зібров Рома, подавай на суд за нанесення Оксані Білозір і Українському народу морального збитку!!! Серйозно кажу. Це ж треба, щоб керівництво каналу не поважали українську культуру,українську пісню і Народну артисту України врешті решт???!!! Я був присутнім на цьому концерті в палаці "Україна" і скажу відверто - був вражений програмою, репертуаром виключно україномовним, сценограмою, світлоефектами, тощо...І це не відповідає вашій концепції, пане Аласанія?????? Може нам, артистам, тепер пора вивчити у себе вдома грузинську мову?? Я дуже поважаю Тамару Гвердцителі та Вахтанга Кікабідзе і прошу вас, пан Аласанія, з поваго відноситися до справжніх українських Народних артистів !!! До речі, два останніх концерти Народного артиста Іво Бобула теж не взяли до ефіру на 1-Національному - не формат??!!!

Nedzelskiy Roman Павле Миколайовичу, судове провадження дуже довга та невдячна процедура.

Larisa Mudrak Що за хрень!!! Перепрошую. Ми за часів Яника це проходили вже. Це що? Страшний сон?

Taras Avrakhov До формату такі рішення не мають ніякого відношення. Врешті, падіння рейтингу Першого національного у 6-7 разів свідчить про рівень розуміння чинним менеджментом формату, запитів аудиторії. Це реваншизм під прикриттям європейської риторики. Це неукраїнська сутність, яка продукує відповідну політику каналу.

На вопрос одного из комментаторов о том, кто сейчас управляет UA:Першим, Недзельский ответил:

Nedzelskiy Roman "Палацом Україна" - точно українці, а НаціоАнальним телебаченням - відверті українофоби, поки що. Такі речі просто так не проходять, я дуже терплячих до пори-до часу.

«Детектор Медиа» обратися за комментариями к гендиректору НТКУ Зурабу Аласании:

«UA:Перший ювілейного концерту Оксани Білозір не планував і в ефірну програму не анонсував. Продукт, виготовлений власним продакшном НПМ «Україна», було запитано і розглянуто програмним департаментом UA:Першого так само, як щодня розглядаються десятки інших телепродуктів, без жодних попередніх зобов'язань перед власниками авторських прав на ці проекти. Переговори з приводу передачі прав на неекслюзивне використання продукту в ефірі UA:Перший починаються в разі, якщо прийнято рішення про відповідність продукту редакційній політиці каналу. В даному випадку переговорів з правовласником не проводилося: формат «звітного ювілейного концерту» з вітальними промовами зі сцени не використовується в редакційній політиці каналу. І про те, що не стосується справи. Я не вважаю «звинуваченням» те, що пролунало з боку пана Недзельського: коментувати зоологічний шовінізм мені не дозволяє людська гидливість», - заявил Аласания.

Фото: "АиФ-Украина"

Теги
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fonka
2900 дн. тому
в топку такого дерика
Fonka
2900 дн. тому
в топку такого дерика
Надія
2911 дн. тому
Планував - не планував.. Це ж Перший національний! Ут-1! Як можна так вчинити з глядачами, які вже 25 років звикли дивитись там українське телебачення?! Скоро жодного гідного артиста там не буде.. Дуже жаль. Але я впевнена, що Євровідініє популярність їм не збільшить!
Валерий
2919 дн. тому
Умиляет г-жа Мудрак. Какое искреннее негодование! Вспоминаю 2010-й. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення (Манжосов, Головатенко, Мудрак, Баранов, Фартушний, Єлманова та Опілат)-- вот это истинные украинские патриоты. Или все же инквизиторы?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 143
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 262
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 265
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 971
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 265
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду