Уберите Земфиру из моей головы

Уберите Земфиру из моей головы

Журналисты обсуждают поступок российской певицы на концерте в Вильнюсе
Уберите Земфиру из моей головы
Уберите Земфиру из моей головы
22 Бер 2016
0
3194

Вчера во время концерта российской певицы Земфиры произошел пренеприятнейший инцидент: певица настойчиво попросила убрать украинский флаг фанатов, которые пришли на ее концерт.

 Ситуация, согласитесь, неловкая: еще полгода назад сама Земфира размахивала украинским флагом на концерте в Грузии – и вот теперь «Я прошу вас, бл*ядь, уберите флаг» и далее текст о том, что она любит свою страну, а украинцы – свою, и вообще все находятся в Литве, так что проявления патриотизма неуместны. Хотя самой Земфире помахивание украинским флагом на грузинской еще недавно не казалось непатриотичным:

Заявление певицы вызвало недоумение – сначала у тех, кто присутствовал на концерте. Собственно, флагом размахивал в зале ведучий Нового канала Александр Педан, но сразу же после обращения Земфиры он, вместе с друзями покинул ее концерт:

Выложив видео, Педан так прокомментировал ситуацию: «А ось прапор який збісив зЄМФІРУ! Така ось українська делегація волає в холлі гучніше за оту співачку #зємфіраганьба»

Реакция на поступок Земфиры не заставила себя ждать: пользователи соцсетей возмутились, и до сих пор никак не могут прийти в себя. Officiel –online,например,  собрал целую коллекцию мнений о поступке Земфиры. Нашлись, впрочем, и те, кто призывает не обижать певицу.

Євгенія Чуприна

Земфірі варто зрозуміти, що вона башкирка, а тоді вже емоційно реагувати на політичні реалії. Бо якщо вона "руская", то хто тоді українці? Якщо вона визнає Московію як свою рідну країну, то звідки їй зрозуміти, чому ми, українці, цього не робимо? Якщо вона вважає російську культуру своєю культурою, то тим самим вона стає нашим ідейним ворогом незалежно від того, махає вона українським прапором чи матюкає його. 

Lera Chachibaya

"Вы пытаетесь меня подставить. Вы пытаетесь меня подставить"

Поняла я с этим инцидентом "Земфира в Литве", что рожденные после 86го не понимают какой это страх и ужас - тоталитарные режимы. Меня это радует. Ну конечно это радует.
Молодые люди могут себе позволить обращать внимание на мат, и от души злиться и разочаровываться... А соль вот здесь (цитата выше). Человеку страшно и он свой выбор сделал. Понимаете, ребята, это страшно отколоться от всего стада, когда вокруг хищный режим. Очень хищный. Опасно для жизни и вообще...
Так вот считаю я, что надо иметь достоинство уважать и отпускать раненых зверей...
И с точки зрения нашего откола от российской культуры процесс этот вполне очистителен. Хватит уже слушать песенки, которым почти по 20 лет. Пошли в будущее уже наконец.. 

Отар Довженко

Рацпропозиція.
А ви не могли б, замість раз на тиждень голосно і болісно розчаровуватись у черговому російському митці, який не підтримує або обсирає Україну, просто взяти і відкласти всю свою любов до всіх російських селебритіз? Заморозити на кілька років as is. І розморозити, коли в той чи інший спосіб конфлікт із Росією або загладиться, або остаточно заболотиться і зникне з порядку денного. 
Чи порожнеча, яка лишиться на місці співочих-кіношних росіян у вашій душі, буде завеликою, щоб заповнити її чимось іншим? 

Maria Popova

Про Земфиру и манипуляции.

Земфира Талгатовна, как мне кажется, стала заложницей собственных действий. год назад, размахивая украинским флагом на концерте в Грузии, она сформировала ложный образ себя самой в головах большинства украинцев. да, потом тихонько звучали отмазки, что, мол, флаг передали фанаты, она чуть ли не "не заметила" и все такое - но образ-то уже готов.

Если бы она этого не сделала - вчерашний демарш прошел бы почти незамеченным. это было бы обычным конформизмом. Ну еще одна. ну и пусть, черт с ними.

Но год назад она заставила украинцев поверить, что "она наша". поэтому вчерашнее воспринимается уже как личное предательство.

соответственно, ошибкой Земфиры я считаю не то, что вчера она вызверилась на ребят с флагом, а то, что год назад она этих ребят убедила, что она "своя". не стала явно опровергать, промолчала. позволила им так думать.

Напоминает типичную стратегию РФ. Ну и что, что мы вчера называли вас лучшими друзьями? Уберите, бля*ь.

А наши снова повелись - вот что грустно. 

Анжеліка Рудницька 

Ще раз. Прибирати-не-прибирати прапори-символи і т.д. - це справа організаторів, а не музиканта, який стоїть на сцені. Вони - організатори - мають забезпечувати порядок, як вони його розуміють-уявляють-встановлюють. Артист на сцені - це носій іделології. Навіть якщо його ідеологія жити без ідеології. Не треба все зводити до примітиву. Земфіра не така тупа, як деякі інші артисти, котрі раніше встигли проявити свою "позицію". У неї було безліч інший способів навести "лад" з прапорами і своїми прихильниками у залі). 

Дмитрий Шуров, решил напомнить, что Земфира никому ничего не должна:

Музыкант ничего не должен людям, кроме своей музыки.


Олександр Ройтбурд
 предлагает:

Оставьте девочку в покое. До нее только щяс дошло, кому поет певица Валерия. 

А президент украинского отделения Transparency International Алексей Хмара, присуствовавший на концерте, написал целый текст, рассказывая, как все было на самом деле – в целом сводящийся к тезису «вы ее сами довели»:

Сьогодні у Вільнюсі був великий концерт Земфіри. Останній у європейському турне, перед трьома фінальними у Росії. Народу було повно, у тому числі з України. Окремі з них були з жовто-блакитними прапорами, якими активно махали. Впродовж концерту Земфіра кілька разів просила прибрати усі прапори та не підставляти співачку. Десь у п'яте те саме прохання вона повторила матом. 
Народ нарешті почув і на знак протесту пішов в кулуари арени. Там протестуючі активно пили, сварили співачку та постили у ФБ прокльони та специфічно нарізане відео.
І вже невдовзі вся перейнята українська громадськість поливала співачку брудом.

Я там був. У трьох метрах від сцени. І в п’яти метрах від колонок. Тож добре все чув і бачив. І тому можу стверджувати, що розумію, чому саме Земфіра вчинила так (…).

Є в Росії така співачка – Земфіра. Регулярно пише й виконує свободолюбиві тексти. Має значну армію шанувальників і не боїться говорити насправді те, що вона думає. У тому числі показово виступати проти звірств російської влади проти сусідньої України.
Живеться Земфірі в Росії тяжко. Регулярно отримує звинувачення у запроданстві, регулярно знаходяться доброзичливці, готові їй спакувати валізу. І сухарів насушити в дорогу.
От зараз поїхала Земфіра у закордонний тур. Минаючи Україну, до речі. А завершальні концерти робити вона надумала вдома, тобто в тій самій Москві. Місці, де живе купа путіноманів, які все проукраїнське сприймають як автоматично вороже. 
І які все не дочекаються підстав, за які варто було би Земфіру викинути з Росії й подалі.

Це ж зрозуміло, правда? Тому і не дивно, що Земфіра впродовж концерту доволі ввічливо і не раз попросила прибрати усі прапори. Аби не мати підстав путінофілам витурити її з рідного дому. Насправді нашого бійця в їхній країні зла.

Та дехто цього не збагнув. А тому виплеснув перегаром усю свою лють на співачку низкою злобних постів. Ще і з добряче підредагованими відео на підтримку.

Я був на тому концерті. І бачив, як все відбувалось.
Хамство, воно інтернаціональне. Навіть, коли вдягнене у жовто-блакитні шати

 

  1. Охорона дійсно ходила по залу і часто просила прибрати прапори. А ще телефони, на які знімали концерт, стакани з пивом. якими махали над головами. Тож, як на мене, тут все ОК.
  2. Земфіра дійсно вжила мінімум одне лайливе слово саме до людей з прапором. Після того, як ті кілька попередніх прохань прибрати прапори просто проігнорували. Тож, лайка була на дію. а не на прапор.
  3. Із залу дійсно пішли кілька обурених українців. І вони дійсно зібрались в кулуарах біля яток з пивом і вже там обурювались як могли.
  4. Велика частина українців таки залишилась на концерті, прибрала прапори і спокійно дивилась концерт далі.
  5. Після того самого мату зі сторони Земфіри, інших ексцесів, ані з боку співачки. ані з боку залу не було. Більше того, на біс співачка відпрацювала ще мінімум півгодини.

Леонид Швец написал колонку в «Фокусе», где предложил подумать, почему в июле размахивать флагом Украины было круто, а теперь, погода спустя – уже нет?

«И вот она словно передумала и решила в такой форме об этом сообщить. Ну, окей. Не трагедия, но, безусловно, потеря. Нам же важно не плюнуть с проклятьями в Земфирину сторону, это ничего не изменит, а подумать, почему в июле украинский флаг на сцене — это было круто, а уже в марте даже в фанзоне стал раздражать.

Для нас тут, кстати, ничего нового: не мы ли сами довольно мрачно наблюдаем за тем, что творится на родине? Гордость за себя, за страну, в 2014 году прошедшую тяжелейшие испытания, как раз примерно с середины прошлого года стала всё очевиднее оттесняться нетерпеливым ожиданием качественных перемен. В этом ожидании, переходящем в раздражение, прошла вся осень, а зимой набрал силу и всё не стихает глубокий политический кризис. Тревога, что Украина может упустить очередной исторический шанс, просто висит в весеннем воздухе(…).

Так вот, энергию, которая уйдёт на то, чтобы ткнуть Земфире кукиш, лучше бы потратить на что-то более полезное для Украины, ей сейчас позарез нужно каждое конструктивное усилие, чтобы вылезти из болота пи…больства.»

Некоторые считают, что поступок Земфиры может не только изменить отношение к певице, но и повлиять на состав Кабмина.
Александр Костенко

Я так думаю: кто первым из Кабмина публично осудит Земфиру, тот и следующий министр культуры. Подскажите им там, кто поблизости. сейчас все шансы в руки, пока Кириленко слоупочит. 

Наконец, Артем Полежака  предлагает перестать думать о певице (в стихотворной форме): 

УБЕРИТЕ ЗЕМФИРУ

Из моей головы,
Из газет, из эфира
Ничего не прошу удалять,
Но прошу, господа,
Уберите Земфиру.
Уберите Земфиру, бля*ь!
Не твори себе бога,
Героя, кумира!
Не создай себе ложный мирок.
И пожалуйста, бля*ь,
Уберите Земфиру,
И к хуям этот русский, бля*ь, рок!
Пусть Науменко с Цоем
Покоятся с миром,
А живым –
Хлеб насущный днесь даждь.
До свиданья, ромашки –
Вместе с флагом парашки
Уберите Земфиру, бля*ь.

Фото: russianlook.com

Теги
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Щодня наша команда готує для вас якісні й актуальні матеріали, які допомагають медіа в Україні ставати кращими. Ми будемо вдячні за будь-яку вашу підтримку. Ваші пожертви – це можливість робити ще більше.
Спільнота ДМ
Інше у цій категорії
Віталій Баранник
для «Детектора медіа»
Історія про те, як досвідчений кіно- й телеоператор став таксистом і масажистом із купою вдячних клієнтів.
15 Серп 2023 14:10
4 124
Юлія Лавришин
Дві журналістки видання будуть раз на два тижні обговорювати внутрішньополітичні проблеми України
12 Трав 2023 17:32
2 247
Лєна Чиченіна
«Детектор медіа»
Ще двоє телевізійників пішли на війну. Інколи такі повідомлення стають несподіваними навіть для колективу.
12 Трав 2023 14:47
3 242
Роман Мельник
«Детектор медіа»
Кліп розповідає про історію 14-річного Саші, який пережив 5 місяців окупації та втратив дім.
11 Трав 2023 15:21
1 954
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
Журналістка Тетяна Федоркова: Харківські журналісти, на жаль, звикли до хамства з боку міської влади — особливо у відповідь на питання, які викликають критику або резонанс.
10 Трав 2023 19:14
11 242
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду