С визой или без визы?

С визой или без визы?

3 Березня 2016
954
3 Березня 2016
15:06

С визой или без визы?

954
Журналисты комментируют решение ЕС отложить безвизовый режим для Украины
С визой или без визы?
С визой или без визы?

Журналисты и депутаты, бывшие журналистами, бурно обсуждают в сети отложенное предоставление безвизового режима для граждан Украины. Мнения разнообразные, посты по этому поводу практически всегда эмоциональные, и очень противоречивые. Но больше всего досталось Вадиму Денисенко, ныне депутату от БПП, усилиями которого в закон об электронных декларациях были внесены такие правки, что ЕС посчитал украинские обязательства об изменении законодательства не выполненными – и отложил решение по безвизовому режиму на неопределенный срок.

 Причины такого решения очевидны для Сергій Лещенко 

Зрадники вигадали нову версію, аби відмитися від звинувачень. Вони кажуть, що ЄС введе безвізовий режим тільки за умови скасування європейський санкцій проти Росії.

Насправді, запровадження безвізового режиму - це не просто самодурство одного, двох чи трьох єврочиновників. Скасування віз - це багатоскладова дорожня карта, пункти якої виконати Україна могла вже давно. І колись Україна була в пакеті не з Грузією, а з Молдовою. Але, на відміну від нас, Молдова вчасно виконала всі критерії та отримала безвізовий режим. Навіть попри наявність окупованих територій. Перші молдовани поїхали в Європу без віз у квітні 2014 року, а рішення було ухвалено ще раніше, коли не було ні війни на Донбасі, ні навали біженців, ні санкцій проти Росії.

Україна також могла отримати безвіз разом з Молдовою, якби виконала вимоги до членства в безвізовому клубі. Але, коли Україна не впоралася, її відчипили від Молдови та причепили до Грузії. Тепер грузини позбулися тягаря у вигляді українців, які нездатні чесно проводити реформи, та отримають безвіз. А Україну поставили на запасну колію.

Я раджу почитати цей матеріал Радіо Франс Інтернасьонал. В день отримання безвізового режиму Молдовою в 2014 році вони наводять слова місцевих комуністів, які казали, що не варто чекати на безвіз до 2020 року. Те саме, що зараз кажуть українські зрадники.

І ще. Я досі не почув реакції президента Порошенка на події, що сталися. Я не такий наївний, щоб вірити, що депутат Денисенко кастрував закон про декларації зі своєї доброї волі, Гройсман поставив його на голосування, а фракція підтримала переважною більшістю голосів. Такий закон не міг бути ухвалений без президента. Тому я дуже хочу почути його пояснення суспільству. 

Богдан Кутепов не стал ходить вокруг да около:

Вадим Денисенко, шмара Княжицького – мішок з лайном. Це через нього Україна не отримала безвізовий режим, але це лише наслідок. Важливіше, що це через нього ми не маємо доступ до інформації про справжні статки чиновників і політиків.

Забрати в цього покидька шенгенську візу і заодно перевірити факти корупції в виданні "Коммєнтарії", в якому він активно торгував обкладинками на користь політиків під час виборів, видаючи "джинсу" за інформацію. Піддати його максимальному публічному осуду і переслідуванню. Це моя позиція як громадянина.

Дмитро Гнап прокомментировал пост гражданина: 

Вадік - гамно. Но! Bohdan Kutiepov не погоджусь з тобою. Ти ж не думаєш, що Денисенко сам міг ініціювати і проштовхнути грьобані правки до закону про електронне декларування? Без санкції Порошенка? Без відома Юрія Луценка? Без підтримки Гройсмана? Колись, півтора року тому, коли я був на пленумі Верховного Суду, один порядний суддя сказав по секрету, що Порошенко дуже боїться втратити підтримку чиновницького класу. І тому саботуватиме люстрацію всіма можливими засобами. Бо чиновники ненавидять люстрацію. А вони дуже потрібні Петру Олексійовичу. Тому що чиновники забезпечують вибори. Чиновники реалізують схеми. Чиновники слухняні, на відміну від всіх нас - навіжених і скандальних. Петро Олексійович любить слухняних. Дбає про них. Не хочуть люстрації? Заблокуємо її в судах. Бояться електронного декларування? Каструємо цей закон. Так що, поруч з пикою Вадіка, треба намалювати ще три пики відомих високопосадовців. І "гамно" замінити на: "йобані бляді". Перероби, друже. 

А вот Vladyslav Sydorenko вступился за Денисенко и осудил излишне эмоциональных коллег, заодно предложив проголосовать за лишение депутатов дипломатических виз - не менее спорное решение, чем пуличнеы и нецензурные высказывания в адрес Денисенко:

Да, сегодня это не популярная точка зрения. Но, я не думаю, что сокрушительный гнев людской нужно направлять исключительно на Vadym Denysenko.
Это больше похоже на историю, когда "кого же из слабых мы можем въ#бать, на ком оторваться".
Я говорю об армии уродцев, которых мы привели к власти 2 года назад и, которые, за эти 2 года, ничегошеньки не показали нам. Мне кажется, что гнев сокрушительный, гораздо справедливее извергнуть на Ярему и Махницкого, Шокина.

Безусловно, Вадик - должен ответить. Но, как и его коллеги. Это коллективная ответственность, а не одного депутата. При чем(!), не очень то и влиятельного.
Для этого, мы с Александр Дубинский, и выступили с инициативой - отобрать у нардепов диппаспорта http://www.1plus1.ua/…/zhurnalisti-1-1-ta-2-2-iniciyuyut-pe… - это справедливо.

Сам Денисенко, конечно, тоже отозвался на критику в его адрес. Однако двольно быстро удалил свой пост, где сообщал, что Украина получит безвизовый режим только после снятия с России санкций, а сам закон, с поправками или без, никак бы не повлиял на решение ЕС. «Этот референдум Украина проиграет, - написал Денисенко в Фейсбуке. - И шансов на то, что мы его выиграем, почти нет. Можно говорить об анти-иммигрантском лобби, которое победило в ЕС, как это делают некоторые политики. На самом деле – в ЕС просто не хотят нам давать безвиз. Ну зачем европейцам давать безвизовый режим стране, которая сейчас находится в состоянии войны с РФ. Причем последствия этой войны никому не понятны. Европейцы боятся волны мигрантов из Украины, точно так же, как сейчас они боятся волны мигрантов с Ближнего Востока. Можно не сомневаться, что мы получим безвиз только тогда, когда ЕС поймет, что войны с Россией не будет. И именно тогда, вместе с частичным снятием санкций с РФ, мы получим безвиз».

Увлекательная дискуссия о том, виноват или не виноват Денисенко, а точнее – в какой степени он виноват в том, что в закон, требуемый ЕС для принятия безвизового режима, внесли неприемлемые правки, продолжилась между Сергеем Лещенко и Виктором Уколовым на странице Денисенко – почитайте, интересно.

Тем временем журналисты продолжили высказывать в соцсетях:

Yevheni Kuzmenko

Все это время мы с Olexander Mykhelson говорили, что из Петра Алексеевича получился бы неплохой Президент иностранных дел. Что, вот, внутри демагогия, коррупция, ложь, кумовство, Кононенко с Березенко и Шокиным - но хоть снаружи английский язык и неплохие, на четверку, речуги в ПАСЕ и ООН.

Но и здесь все на***улось. И все улыбочки и гратуляции - коту под хвост. А ведь единственный серьезный козырь был по линии "срочных реформ".

За Европу без виз "многое могли бы ему простить". Снова всплыла эта подзабытая формулировка. Не напомните, насчет кого в последний раз ее употребляли?

Yevgeniy Ikhelzon

Замена украинских представителей в ЕС и министра иностранных дел. Это должно произойти после провала безвизового режима.
Ну, и собственно искать кандидата в президенты на следующие выборы.

Viktor Taran

Візова лібералізація у 2016 році відміняється! Владі не вдалося обманути європейців красивими словами та обіцянками. Президент, Уряд та депутати вирішили, що боротьба з корупцією це відміна електронних декларацій та не бажання Президента накласти "вето" на закон 3755. Європейці оцінили цю боротьбу інакше - офіційно розділивши "Україно-Грузинський візовий пакет". Тепер Грузія отримає візову лібералізацію влітку, а Україна не відомо коли.
АПД Щоб Владі отримати таку публічну порку під час українського тижня у Європарламенті треба було постаратися 
Водночас вдячний колегам, які до останнього намагалися врятувати честь України 

Коллеги сохраняют оптимистичный настрой:

Volodymyr Ariev

Щодо безвізового режиму:
1) Ніякої відмови немає. Голандія вимагає перенести питання на дати після референдуму 6/04. За цей час ми мусимо допрацювати в ВР електронні декларації та запустити НАЗК, але це технічні питання. Щойно єврочиновниця Хельга Шмід заявила що невдовзі все станеться. Такі заяви неузгодженими не бувають.
2) Грузія давно вимагала розділити її та нас. Грузинському уряду як кістка в горлі Саакашвілі і команда, які працюють в Україні, але відкрито протестувати їм незручно, бо у нас є спільний ворог і спільний інтерес. Крім того, грузинський уряд має серйозну критику від євроструктур за тиск на опозицію та ЗМІ, тому їм конче треба перемога, ще й із протиставленням. 
3) Як я раніше казав - лібералізація візового режиму буде до кінця 2016. Противників в Європі дуже багато, вони заряджені. Але власні зрадофіли гірші за проплачених Москвою лоббістів. Бо свої. 

Высказались и  представители МИДа

Dmytro Kuleba · 

  1. Безвізовий режим не переносили, не скасували, не завалили, не зрадили, не злили.
  2. Робота щодо електронних декларацій та НАЗК триває. Наскільки я бачу, то єволя завершити її позитивно і в уряді, і в парламенті попри маневри деструктивних елементів.
  3. В ЄС є політична воля надати безвізовий режим.
  4. Так, фактор референдуму в Голландії має значення.
  5. Keep calm.

А подыдтожил дискуссию Валерій Калниш

Итак. В безвизовом режиме нам отказывают потому что нерешили с е-декларированием, агентством по коррупции, беженцами с Сирии, референдумом в Нидерландах, выходом Британии из ЕС, необходимостью сократить санкционное давление на РФ. Какую еще отмазку надо придумать, чтобы оправдать собственное безсилие и никчемность?

P.S И, да... Не с темы ли евроинтеграции начался крайний Майдан?

Действительно.

Фото: telegraf.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
954
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду