BAFTA-2016 здобули «Легенда Г’ю Гласса», Леонардо ДіКапріо та Брі Ларсон

BAFTA-2016 здобули «Легенда Г’ю Гласса», Леонардо ДіКапріо та Брі Ларсон

15 Лютого 2016
1230
15 Лютого 2016
12:34

BAFTA-2016 здобули «Легенда Г’ю Гласса», Леонардо ДіКапріо та Брі Ларсон

1230
14 лютого в Лондоні відбулася церемонія нагородження 69-ю премією Британської академії кіно й телебачення (BAFTA).
BAFTA-2016 здобули «Легенда Г’ю Гласса», Леонардо ДіКапріо та Брі Ларсон
BAFTA-2016 здобули «Легенда Г’ю Гласса», Леонардо ДіКапріо та Брі Ларсон

Про це йдеться на сайті премії.

Цього року найбільше номінацій – по дев’ять – на BAFTA мали фільми «Міст шпигунів» Стівена Спілберга і «Керол» Тодда Гейнса. Втім, першому вдалося вибороти лише одну нагороду, а другому – жодної. Натомість тріумфатором стала стрічка «Легенда Г’ю Гласса» (The Revenant), яка перемогла в п’яти з восьми своїх номінацій.

Зокрема, «Легенду Г’ю Гласса» визнано найкращим фільмом року. На додачу картині дісталися статуетки за найкращі режисуру (Алехандро Іньярріту), роботу оператора (Еммануель Любецькі), звук і найкращого актора в головній ролі (Леонардо ДіКапріо).

Найкращою актрисою BAFTA визнала Брі Ларсон за головну роль у стрічці «Кімната». Найкращими акторами другого плану стали Марк Райленс («Міст шпигунів») і Кейт Вінслет («Стів Джобс»).

Статуетками за найкращий оригінальний сценарій були відзначені сценаристи фільму «У центрі уваги» Том МакКарті та Джош Сінгер, за найкращий адаптований сценарій – Адам МакКей і Чарльз Рендольф («Гра на пониження»).

Видатним британським фільмом BAFTA назвала стрічку «Бруклін» режисера Джона Кроулі. А статуетку за видатний дебют здобули творці фільму «Тіб» – режисер Наджи Абу Новар і продюсер Руперт Ллойд (копродукція Йорданії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Катару та Великої Британії).

Найкращим документальним фільмом за версією BAFTA стала «Емі» Азіфа Кападії, інтерв’ю з яким нещодавно опублікував «Детектор медіа», найкращим короткометражним фільмом – «Оператор» Керолайн Бартліт і Ребекки Морган, а найкращим неангломовним фільмом – аргентинська чорна комедія «Дикі історії».

В анімації нагороди дісталися повнометражному мультфільму «Думками навиворіт» режисера Піта Доктера і короткометражній анімації «Едмонд» Ніни Ґанц та Емілі Джоффрой.

Нагороду за найкращу музику отримав композитор Енніо Морріконе за саундтрек до фільму «Мерзенна вісімка» Квентіна Тарантіно.

Перемогу в чотирьох номінаціях виборола стрічка «Шалений Макс: Дорога гніву»: найкращі монтаж, дизайн, костюми, грим. А за найкращі спеціальні візуальні ефекти була відзначена картина «Зоряні війни: Пробудження Сили».

Премією «Зірка, що сходить» британські кіноакадеміки нагородили актора Джона Боєгу, який зіграв Фінна в «Зоряних війнах: Пробудження Сили». Почесною нагородою BAFTA за видатні досягнення в кінематографі був відзначений американський актор, сер Сідні Пуатьє.

Фото - Facebok BAFTA

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду