Державні ТРК обмінюватимуться програмами про вояків АТО

Державні ТРК обмінюватимуться програмами про вояків АТО

29 Жовтня 2014
5138
29 Жовтня 2014
15:57

Державні ТРК обмінюватимуться програмами про вояків АТО

5138
Державні ТРК обмінюватимуться програмами про вояків АТО
Державні ТРК обмінюватимуться програмами про вояків АТО

28 жовтня колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні проаналізувала, як державні телерадіоорганізації висвітлювали в поточному році заходи, спрямовані на патріотичне виховання громадян. У березні Держкомтелерадіо, враховуючи необхідність нейтралізації інформаційних впливів з боку Російської Федерації, рекомендував державним телерадіоорганізаціям внести зміни до тематичних планів та сіток мовлення на 2014 рік, повідомляє прес-служба відомства.

 

Держкомтелерадіо повідомляє, що у другому кварталі державними ТРК активізовано практику створення і поширення соціальної реклами, підготовлені програми з метою популяризації Збройних Сил України та героїзації учасників антитерористичної операції. У рамках проекту «Єдина країна» державні мовники створили та транслювали в ефірі теле- та радіоканалів цикли патріотичних відеороликів, що закликають українців до єдності.

 

Зокрема, в ефірі Першого національного (НТКУ) загальний обсяг соціальної реклами з формування позитивного іміджу воїнів АТО склав понад 13 годин, тематичних програм патріотичного спрямування - понад 1000 годин.

 

На регіональних телеканалах відбулись телемарафони зізбору коштів для учасників АТО - «З Вами Бог і Україна», «Усе для Перемоги» (Волинська ОДТРК), «Місто-герой - героям» (Одеська ОДТРК), «Благодійний прорив» (Полтавська ОДТРК) та інші. ОДТРК також висвітлюють волонтерську діяльність. Колегія Держкомтелерадіо погодилася з пропозицією генерального директора Київської ДРТРК Олександра Савенка організувати між обласними державними мовниками обмін програмами про героїв АТО.

 

Водночас, як зазначили члени колегії, через захоплення Донецької та Луганської ОДТРК та більшості передавальних станцій цих регіонів проросійськими терористами, діяльність зазначених телерадіоорганізацій, а також трансляцію програм українських телеканалів та радіостанцій було фактично припинено.

 

Нагадаємо, представники так званої «Донецької народної республіки» (ДНР) після захоплення Донецької державної телерадіокомпанії (ОДТРК) перейменували її 27-й канал на  «Первый республиканский канал ДНР». В Луганську терористи планують об'єднати три захоплені телеканали в медіахолдинг так званої «ЛНР», а зі співробітниками розраховуються продуктовими наборами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду