«Громадське радіо» починає перехід на цілодобове мовлення і розширює зв’язки з регіональними мовниками

«Громадське радіо» починає перехід на цілодобове мовлення і розширює зв’язки з регіональними мовниками

28 Серпня 2014
7780
28 Серпня 2014
09:52

«Громадське радіо» починає перехід на цілодобове мовлення і розширює зв’язки з регіональними мовниками

7780
«Громадське радіо» починає перехід на цілодобове мовлення і розширює зв’язки з регіональними мовниками
«Громадське радіо» починає перехід на цілодобове мовлення і розширює зв’язки з регіональними мовниками

«Громадське радіо» заявляє про суттєві зміни у мовленні. «Починається поступовий перехід до цілодобового мовлення. Розширюються зв'язки з регіональними мовниками», - йдеться на сайті радіо.

 

Радіо оголошує також про наміри мовити у FM-діапазоні і брати активнішу роль у перетворенні державного мовлення на суспільне.

 

24 серпня «Громадському радіо» виповнився рік. Перший подкаст був записаний 24 серпня 2014 року з першим Президентом України Леонідом Кравчуком журналістом Сергієм Андрушком.

 

«Сьогодні з нами працюють найкращі журналісти: Андрій Куликов, Наталя Соколенко, Сергій Андрушко, Ірина Соломко, Ірина Славінська, Олег Шинкаренко, Максим Буткевич, Ілона Довгань, Дмитро Тузов, Віталій Ковач, Ірина Седова, Олександр Михельсон, Анастасія Багаліка і Олександр Бузюк. "Громадське радіо" вже має 2 години прямого ефіру на хвилях УР-1, де щодня з 21.10 до 23.00 виходить програма "Громадська хвиля"», - зазначає головний редактор Кирило Лукеренко.

 

Члени команди «Громадського радіо» хочуть домогтися, щоб їх чули в усіх регіонах країни. «Країна змінилася - й ми, медійники, несемо відповідальність за те, щоби всі це почули. Тож ми звернулися до всіх обласних державних радіокомпаній (ОДРК). Перша хвиля цієї роботи - ми вже співпрацюємо  з ОДРК в Луцьку, Рівному, Полтаві, Івано-Франківську, Вінниці та Сумах. Найближчим  часом ми починаємо працювати з  Чернівцями, Черніговом, Запоріжжям, Одесою. Друга хвиля нашої роботи - початок співпраці на початку вересня зі Львовом, Херсоном, Житомиром, Черкасами. Наша третя хвиля роботи в регіонах - це  Харків, Миколаїв, Донецьк, Луганськ. Варто пам'ятати і про такі міста, як Кіровоград, Тернопіль, Дніпропетровськ - вони мають близько двох годин власного мовлення, але ми сподіваємося на співпрацю і з ними.  Ми маємо мовити також у Криму», - йдеться на сайті «Громадського радіо».

 

Команда радіо готова до участі в конкурсі на ФМ - частоти, якщо такий конкурс буде оголошено Національною радою з питань телебачення та радіомовлення, і готова активніше допомагати у перетворенні державного мовлення на суспільне».

 

«Голова Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення Олег Наливайко підтримує наше поширення. Він відгукнувся на наш заклик, і його відповідь - "так". Тепер очікуємо на відповідь від незалежного національного регулятора - Національної Ради України з питань телебачення й радіомовлення. Лист щодо підтримки спрямували Юрію Артеменку та Ользі Герасим'юк. Віримо, що їхня відповідь і підтримка не забаряться. Переконані, що нас підтримають. Слухачі з усієї України знають, що таке громадянське суспільство - і їм потрібне "Громадське радіо"», - зазначив журналіст і ведучий Андрій Куликов.

 

За словами журналістки та ведучої Наталки Соколенко, команда радіо має новий щоденний формат роботи з Криму та Донбасу. Щоденні новини від наших кореспондентів. «Важливим нововведенням тут буде робота з нашими колегами в регіонах - інформацію про події в усій Україні ми отримуватимемо прямою мовою і з перших вуст. Ми працюємо не лише в регіонах, але й починаємо будувати  мережу власних корпунктів в регіонах», - каже вона.

 

З метою розширення ефіру «Громадським радіо» зібрано 103 тисячі 750 гривень на платформі «Спільнокошт». Ця сума дозволить «Громадському радіо» найближчим часом почати мовити наживо ще 1 годину на день безпосередньо з їхньої студії. Це вже другий проект  збору коштів з «Спільнокошт». Команда радіо дякує за допомогу волонтерам-донорам, які надають  допомогу з усіх регіонів

 

28 серпня о 15.00 відбудеться прес-конференція «Громадського радіо» в Українському антикризовому центрі (Київ, готель «Україна», вул. Інститутська, 4).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду