У Кабміні обговорили роль діаспори в інформаційній політиці України

30 Травня 2014
8299
30 Травня 2014
09:46

У Кабміні обговорили роль діаспори в інформаційній політиці України

8299
У Кабміні обговорили роль діаспори в інформаційній політиці України

Українська влада усвідомлює важливу роль діаспори, особливо в інформаційній політиці нашої держави. Про це йшлося під час наради питань активізації зв'язків із закордонними українцями у Кабінеті Міністрів під головуванням віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича, що відбулася 29 травня, повідомляє медіа-портал VIDIA.

 

 

У нараді взяли участь представники МЗС, МОН, Мінсоцполітики, Української всесвітньої координаційної ради, Світового конгресу українців, організацій українців в Італії, Греції, Росії, Сербії, Канади, США та ін.

 

Одним із пунктів порядку денного було питання інформаційної політики за кордоном, зокрема у діаспорі. Заступник Міністра культури Олександр Журавчак зауважив важливість інформаційного ресурсу, який об'єднував би українців по всьому світу. Наразі єдиним таким виданням є Медіа-портал VIDIA. Зазначалося, що українці з усього світу мають змогу ділитись новинами своїх громад завдяки єдиному інформаційному ресурсу діаспори, який є інформаційним мостом між діаспорою та Україною.

 

 

 

«VIDIA - це найбільший незалежний інформаційний ресурс діаспори. Видання, цитоване провідними ЗМІ в Україні, яке висвітлює життя діаспори та головні українські новини. Окрім того, наші телесюжети виходять в ефір на головних українських телеканалах, - розповіла журналіст Марічка Паплаускайте. - Ми відкриті до співпраці і запрошуємо українців, що проживають будь-де, повідомляти нам про новини громад, їх проблеми чи здобутки». За її словами, наразі VIDIA найбільше читають в Україні, США, Росії, Італії, Канаді, Німеччині, Великобританії, Польщі, Іспанії та Чехії.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Юліана Гайди 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду