Проросійські активісти напали на журналістів «Радіо Свобода» в Харкові

1 Травня 2014
9784
1 Травня 2014
16:34

Проросійські активісти напали на журналістів «Радіо Свобода» в Харкові

9784
Проросійські активісти напали на журналістів «Радіо Свобода» в Харкові

Проросійські активісти в Харкові напали на журналістів «Радіо Свобода», які вели трансляцію акції біля обласної державної адміністрації. Про це повідомляє сайт «Радіо Свобода».

За словами кореспондента «Радіо Свобода», коли він із колегою підійшли знімати на відео те, як активісти зняли з флагштока біля ОДА і палять український прапор, на їхню адресу почали лунати образи і погрози.

Журналістів звинуватили у викривленій подачі інформації, обізвали «фашистами» і «бандерівцями» та почали виштовхувати з площі, б'ючи по голові і спині й намагаючись забрати обладнання. Крім того, журналістам пригрозили, щоб вони більше не з'являлися на проросійських акціях.

Міліція втрутилася і вивезла журналістів із місця події.

Через інцидент правоохоронці нікого не затримали.

Минулої ночі на сторінках у соцмережах харківського Антимайдану були поширені заклики перешкодити українським журналістам у донесенні «правди». Серед тих, кого потрібно виштовхнути з площі Свободи, де сьогодні відбувалася проросійська акція, вказували і на журналістів «Радіо Свобода».

 

 Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду