«1+1» запустив сайт, що «робитиме новини добрішими»

«1+1» запустив сайт, що «робитиме новини добрішими»

14 Квітня 2014
8920
14 Квітня 2014
14:44

«1+1» запустив сайт, що «робитиме новини добрішими»

8920
«1+1» запустив сайт, що «робитиме новини добрішими»
«1+1» запустив сайт, що «робитиме новини добрішими»

Канал «1+1» запустив сайт проекту «Студії Квартал-95» «Чистоnews», що замінюватиме в новинах з будь-якого сайту слова з негативним значенням на дотепні відповідники. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Щоб зробити новину добрішою, тобто випрати її, користувачі мають зайти на сайт «Чистоnews» та ввести url-адресу сторінку повідомлення.

 

«Цей сайт - справжня пральня новин, де будь-яке повідомлення стає іншим, смішнішим. Користувач вводить url-адресу і сайт автоматично «відпирає» її. Він заміняє ключові слова на дотепні відповідники: агресія - братська любов, грошова застава - гроші на вітер, деескалація конфлікту - роздача цукерок, зловмисники - редиски,виборча кампанія - обіцянки-цацянки», - йдеться в описі сайту.

 

Директор з маркетингу каналу «1+1» Назар Панчишин розповів, що новостворений сайт дасть можливість користувачам зробити з новинами те саме, що «Чистоnews» робить в ефірі - «відіпрати» їх».

 

«Останні 4 місяці вся країна вдень і вночі спостерігала за новинами. Вони були в основному не дуже хорошими, і люди перебували у постійній напрузі. При цьому українці не тільки дивилися телевізор - ще активніше вони читали новини в інтернеті, де коментували, перепощували і самі створювали новини. За допомогою репостів, коментів, шерів і лайків новини обсмоктувалися і «затиралися до дірок». Ми вирішили дати можливість інтернет-користувачам зробити з новинами те саме, що «Чистоnews» робить в ефірі», - сказав пан Панчишин.

 

Нагадаємо, прем'єрний випуск програми добрих новин «Чистоnews» вийшов на «1+1» 31 березня, програма виходить в ефір з понеділка по четвер о 20.55. «Чистоnews» є проектом команди «Квартал 95» і раніше був однією з рубрик програми «Вечірній Київ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8920
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду