«Россия 1» і НТВ показали одного і того ж чоловіка прихильником «Правого сектору» та федералізації

10 Квітня 2014
12538
10 Квітня 2014
21:29

«Россия 1» і НТВ показали одного і того ж чоловіка прихильником «Правого сектору» та федералізації

12538
«Россия 1» і НТВ показали одного і того ж чоловіка прихильником «Правого сектору» та федералізації

Російські канали «Россия 1» і НТВ у своїх новинах про сутички у Миколаєві 7 квітня згадали у своїх сюжетах про Андрія Петкова, якого на «Россия 1» журналісти назвали прихильником федералізації та учасником мирного мітингу, а на НТВ - жителем Німеччини, який фінансував 50 бійців і виступав за «Правий сектор». Про це йдеться у сюжетах цих каналів, оприлюднених на YouTube.

 

Сюжет про події у Миколаєві журналісти «Россия 1» почали історією про побиття  на акції пана Петкова, який нібито прийшов на мирний мітинг показати своє невдоволення теперішньою владою.

 

«40-річний Андрій Петков не зможе ходити ще півроку. Зараз він  готується до операції. 7 квітня Андрій як і завжди прийшов на центральну площу відкрито заявити, що він не задоволений теперішньою владою. Але на мирний протест неочікувана напали радикали,які влаштували справжнє побоїще», - йдеться у сюжеті каналу.

 

На НТВ пана Петкова назвали громадянином Німеччини, який приїхав в Україну, щоб підготувати до силових акцій групу із 50 людей.

 

«Я привіз для Майдану гроші, 500 тисяч євро. Я замовив 50 комплектів обмундирування», - говорить пан Петков журналістам НТВ.

 

Поки НТВ показував своїм глядачам побитого героя сюжету та кадри із Миколаєва, ведучий розповів, що Андрій Петков виступав за «Правий сектор».

 

«Гість із-за кордону готував до силових акції групу із 50 людей. Всі учасники цієї групи - жителі західної Європи. Платив він їм особисто якраз перед виходом на «сцену театру бойових дій». Проте він сам являється лише ланкою в складній фінансовій схемі. Людина, яка зараз знаходиться в лікарні під охороною виступала на стороні «Правого сектору», основна ціль його групи - покалічити якомога більше мирних мітингувальників, щоб вони  не змогли продовжувати свої акції»,  - розповів ведучий НТВ.

 

Цікаво, що після цього сюжету на НТВ вийшло інтерв'ю пана Петкова, у якому він пояснив, що справді є жителем Німеччини і приїхав в Україну допомогти Майдану. За словами пана Петкова, він не виступав ні за «Правий сектор», ні за прихильників федералізації, а приїхав допомогти як лікар.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду