ICTV покаже документальний фільм про «Правий сектор»

ICTV покаже документальний фільм про «Правий сектор»

7 Квітня 2014
11628
7 Квітня 2014
17:58

ICTV покаже документальний фільм про «Правий сектор»

11628
ICTV покаже документальний фільм про «Правий сектор»
ICTV покаже документальний фільм про «Правий сектор»

У п'ятницю, 11 квітня, телеканал ICTV покаже документальний фільм власного виробництва «Правий сектор: радикальний синдром». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Прем'єра фільму розпочнеться о 22:00.

 

Як повідомляє прес-служба, у проекті «Правий сектор: радикальний синдром» поєднаються кадри хроніки: ексклюзивний відеоархів революційних подій, який буде показаний глядачам уперше, та інтерв'ю.

 

У фільмі свою думку про «Правий сектор» висловлять Дмитро Ярош, Валентин Наливайченко, Дмитро Корчинський, Микола Коханівський, Геннадій Кернес, Микола Левченко, Станіслав Бєлковський, Євген Копатько, Сергій Гайдай, Юрій Андрухович, Анна Ахава, Павло Гай-Нижник, Данило Клех та інші. Кілька бійців «Правого сектора» дали для фільму закриті інтерв'ю, не бажаючи відкривати свої обличчя.

 

Автор ідеї проекту Олександр Семирядченко розповів, що головною метою фільму про «Правий сектор» була спроба дослідити цю організацію.

 

«Ми хочемо зрозуміти суть цієї організації, показати, яким чином вона впливає на процеси у країні. Ми розуміємо, що в одній частині «Правий сектор» зараз знаходиться в періоді напіврозпаду, в іншій - на етапі трансформації, коли, умовно кажучи, змінює бронежилет на краватку. До цього феномену у нас багато питань, у фільмі ми їх ставитимемо і шукатимемо відповіді», - пояснює пан Семирядченко.

 

Як зазначено в анонсі фільму, із проекту глядачі дізнаються хто і чому охороняє лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша, чи були бійці організації на передовій кривавих боїв, про що розмовляли на зустрічі Дмитро Ярош та Віктор Янукович та хто стоїть за «Правим сектором».

 

Шеф-редактор проекту Ірина Соломко зауважила, що автори фільму старались бути неупередженими, готуючи матеріали про «Правий сектор».

 

«Ми не на боці "Правого сектора", так само, як і не на боці їх опонентів. Ми лише пробуємо зрозуміти, що зараз являє собою ця організація, хто реально за нею стоїть, визначити її джерела фінансування», - розповідає шеф-редактор.

 

Відповідно до анонсу фільму, у фіналі стрічки буде зроблена спроба прогнозу майбутнього організації - вона розпадеться, зникне в нікуди чи трансформується.

 

«Голова Служби безпеки Валентин Наливайченко розставить крапки над "і" щодо впливу іноземних спецслужб на "Правий сектор", Дмитро Корчинський обґрунтує тезу про те, що за "Правим сектором" стоїть ЦРУ, а Геннадій Кернес зробить несподівані висновки про "тренованих воєнізованих хлопців"», - йдеться в анонсі.

 

Нагадаємо, Олександр Семирядченко та Ірина Соломка входили до команди закритої восени телеканалом ICTV «Головної програми». Згодом ця команда почала створювати для ICTV документальні фільми. 3 березня в ефір вийшла стрічка «Революція гідності».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11628
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду