Аласанія: На Першому національному має з’явитися власний продукт, аби потреба в «Шустер live» відпала

Аласанія: На Першому національному має з’явитися власний продукт, аби потреба в «Шустер live» відпала

6 Квітня 2014
11139
6 Квітня 2014
11:06

Аласанія: На Першому національному має з’явитися власний продукт, аби потреба в «Шустер live» відпала

11139
Аласанія: На Першому національному має з’явитися власний продукт, аби потреба в «Шустер live» відпала
Аласанія: На Першому національному має з’явитися власний продукт, аби потреба в «Шустер live» відпала

Новий генеральний директор Національної телерадіокомпанії України Зураб Алазанія розповів про своє бачення розвитку проектів «Громадского телебачення» та «Савік Шустер студії» на Першому національному.

 

«"Громадське" й Шустер. Дуже драматична драма, судячи з кількості обурених душ і потрясінь сердець», - назвав свій черговий допис-звіт у Facebook про діяльність НТКУ пан Аласанія.

 

На його думку, «Громадське телебачення» потрібне глядачам Першого. «Не треба вилучати "Громадське", треба домогтися правильного контенту, який би не порушував закони й був би цінний смислами, а не судженнями, - зазначив директор НТКУ. - Працюємо над цим, повірте. Разом працюємо; з боку Громадського повне розуміння і довіра, так само як і з нашого. Завдання у обох команд чесні. Це база і основа».

 

Інше бачення у чільника НТКУ щодо співпраці з «Савік Шустер студією». «У Першого і у "Шустер- студіо" завдання зовсім різні. Там - комерція . На дуже професійній основі. Підхід до медіа як до бізнесу. Методи ... ну , такі ж, які і по всій країні. Якщо вони й зміняться - то тлише після того, як зміниться країна», - зазначив пан Аласанія.

 

Також він додав: «У Першого відтепер і далі - журналістика в класичному розумінні. Яка не дуже сумісна з комерцією, на щастя чи на жаль. Тому тут шлях інший: не виганяти продукт "Шустер- студіо", а зробити власний продукт, при якому "Шустер-студіо" не буде сенсу залишатися на каналі. І в цьому напрямку працюємо , не сумнівайтеся. У країні багато розумних і талановитих людей, для яких гроші - не головна історія».

 

Нагадаємо, 25 березня Кабінет міністрів України призначив Зураба Аласанію генеральним директором Національної телекомпанії України.

 

Після призначення гендиректор НТКУ заявив, що зміни в телекомпанії, яку він планує перетворити на канал суспільного мовлення, відбуватимуться поступово.

 

Серед ко=ритичних відгуків щодо інформаційної політики Першого національного й ре поуки журналістів. Так, головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов публічно звернувся до Зураба Аласанії із запитаннями про випуск «Шустер live» 3 квітня. Замість заявленої теми - розслідування вбивств Небесної сотні -, зазначив пан Бутусов, ефір перетворився на бенефіс кандидата в президенти України Олега Ляшка.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.umoloda.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11139
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
міліціонар
3663 дн. тому
А тим часом Аласанія крутить по Першому Т2 шароварний укрфольк замість Шустер-Live. Ну хіба це нормально панове?!? Я проти такого ідіотизму у виконанні нового керівництва НТКУ! Спочатку створіть конкуруючий продукт, потім забороняйте Шустрого!
ГДЕТОРЯДОМ
3669 дн. тому
…ВО…ВО ! С МАТВЕЕМ ГАНАПОЛЬСКИМ…
наблюдатель
3669 дн. тому
есть ли замена Шустеру в плане авторитетности личности, известности, популярности на выбранной им политической стезе и брендовости ---вопрос. ведь политических ток-шоу с ведущими,зрителями,экспертами и т.д. нынче много везде, а народ да и пресса вся смотрит и обсуждает лишь программы шустера... что же касательно "співзасновника", то все пространные рассуждения о чем-либо и честности в том числе интересно слушать. когда будет оглашен весь списко "коллег" спивзасновника так сказать, а также предъявлена прозрачная база финансирования "громадського". Пока же всё очень смахивает на очережной спецпроект семьи, глава которой временно в Ростове-на-дону. И якобы "случайное" включение именно ликования нужных лиц по поводу отсоединения Крыма от Украины, в прямом эфире в нужный момент, очень вписывается в эту схему. Впрочем, как и последующее назначение Аласании на должность главы НТКУ. Задание ФСБ выполнил успешно? Прогиб засчитан?
НУ ЩО Ж
3669 дн. тому
Дякуєм хоч за чесну позицію співзасновника "громадського" і відтепер-керівника НТКУ.Як кажуть росіяни-своя рука владыка. На початку афери під назвою "громадське рятує перший"Телекритика опрлюднювала рейтинги, в яких стверджувалося про зростаня телесмотріння саме в час трансляцій громадського. ТЕЛЕКРИТИКА, АГОВ! ДЕ НОВІ ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЗРОСТАННЯ РЕЙТИНГІВ? ЧИ ГЛЯДАЧІ ПРОТВЕРЕЗІЛИ ЯК ГРОМАДЯНИ НОВОУТВОРЕНОЇ КРИССІЇ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду