Наталка Соколенко розпочала співпрацю з «Інтером»

Наталка Соколенко розпочала співпрацю з «Інтером»

31 Березня 2014
10615
31 Березня 2014
10:44

Наталка Соколенко розпочала співпрацю з «Інтером»

10615
Наталка Соколенко розпочала співпрацю з «Інтером»
Наталка Соколенко розпочала співпрацю з «Інтером»

Журналіст і громадський активіст Наталка Соколенко розпочала співпрацю з програмою «Подробности недели» на телеканалі «Інтер». 30 березня вийшов в ефір її перший сюжет, присвячений тому, що зробила нова влада за 40 днів після загибелі Небесної сотні.

 

У коментарі «Детектор медіа» Наталка Соколенко зазначила, що поки що ця співпраця не на постійній основі. «Мене запросила моя колега Ольга Червакова, яка віднедавна стала шеф-редактором "Подробностей недели". У неї є мета повернути в ефір тих тележурналістів, які звільнилися у знак протесту проти цензури. У мене дещо інша мотивація. Я хочу показати приклад молоді, що ті журналісти, які мають громадянську позицію, завжди будуть затребувані у професії. Я наразі ще дуже зайнята і в "Центрі.UA", і на "Громадському радіо". Та все ж вирішила спробувати. Дещо важко було робити сюжет російською мовою, бо я принципово розмовляю і пишу українською. Можливо в інших історичних обставинах я б не зрадила своєму принципу. Але зараз нам потрібно донести свою позицію до російськомовного глядача на Сході та півдні України», - сказала Наталка.

 

У «Подробностях недели» також робив сюжет (а минулого тижня й пряме включення з Криму) ще один колега Ольги Червакової по програмі «Вікна-Новини» на телеканалі СТБ Осман Пашаєв.

 

Відбулася також ротація кореспондента в Росії. Раніше спецкором в Москві був Веніамін Трубачов, наразі його замінив Дмитро Євчин.

 

Як писала «Детектор медіа», 22 березня до новинного продакшну телеканалу «Інтер» «Національні інформаційні системи» (НІС) повернулася «команда Сергія Льовочкіна». Директором НІС було призначено Назіма Бедірова. Разом із ним до НІСу повернулися радник Сергія Льовочкіна Ігор Шувалов, Лаврентій Малазонія, який став керівником з інформаційної політики, Олександр Пилипець, який став заступником Малазонії, Ольга Червакова, яка стала шеф-редактором «Подробностей недели».

 

Одразу змінилися ведучі інформаційних програм «Інтера»: ведучим «Подробностей недели» замість Андрія Данилевича знову став Дмитро Анопченко, ведучим «Подробностей» замість Романа Кадєміна - Олексій Ліхман.

 

З 31 березня випуски новин замість Анни Панової вестиме Олексій Фадєєв (Гнилуша). «Подробности» замість Анастасії Даугуле - Наталія Белашева.

Інформаційна політика «Інтера» з січня 2014-го набула відверто маніпулятивного характеру, що викликало реакцію незгоди як на самому каналі, так і в колег.

 

21 березня ГО «Детектор медіа» звернулася до Комісії з журналістської етики щодо систематичних порушень професійних стандартів редакціями новин Першого національного та «Інтера» протягом грудня 2013 - лютого 2014 року.

 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду