Журналісти просять РНБО тимчасово заборонити трансляції російських телеканалів

Журналісти просять РНБО тимчасово заборонити трансляції російських телеканалів

2 Березня 2014
11929
2 Березня 2014
17:10

Журналісти просять РНБО тимчасово заборонити трансляції російських телеканалів

11929
Журналісти просять РНБО тимчасово заборонити трансляції російських телеканалів
Журналісти просять РНБО тимчасово заборонити трансляції російських телеканалів

Ведуча радіо «Європа плюс» Юлія Бурковська просить журналістів підтримати її звернення до Ради національної безпеки та оборони. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 

У ньому пані Бурковська закликає РНБО «дати оцінку ситуації, що склалася в інформаційному просторі країни та тимчасово заборонити трансляцію російських телеканалів, що поширюють сепаратистські заклики, підриваючи суверенітет України».

 

У зверненні наголошується на необхідності аналізу контенту телерадіотрансляцій щодо подій в Україні:


«Також просимо РНБО рекомендувати новому складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, щойно його буде затверджено, провести всебічний аналіз телерадіотрансляцій компаній та кабельних операторів та анулювати ліцензії тим компаніям та операторам мереж, що поширювали неправдиву інформацію про події в Україні».

 

Як писала «Детектор медіа», народні депутати від ВО «Свобода» вже подали уточнений проект щодо пропозиції обмежити трансляцію та ретрансляцію в Україні лише російських інформаційних програм і телеканалів, оскільки через них ведеться інформаційна війна проти України. Ретрансляцію дитячих, пізнавальних, кіноканалів депутати не мають наміру обмежувати.

Ініціатива депутатів ВО «Свобода» зазнала критики. Так, асоціація «Телекомунікаційна палата України» назвала спробу обмеження доступу до певних телеканалів « точним повторенням дій попередньої влади про заборону розповсюдження незалежних медіа»

 

Попередній проект «свободівців» щодо обмеження трансляцій розкритикувала віце-президент Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК) Наталія Клітна (президентом Асоціації є депутат від Партії регіонівОлена Бондаренко). На її думку, норми проекту постанови є грубим втручанням у господарчу діяльність операторів кабельного телебачення та цензурують інформпростір на предмет перегляду програм російського ТБ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11929
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Наталя
3704 дн. тому
«...провести всебічний аналіз телерадіотрансляцій компаній та кабельних операторів та анулювати ліцензії тим компаніям та операторам мереж, що поширювали неправдиву інформацію про події в Україні». А перед тим, як таке писати можна хоча б провести аналіз законодавства і вияснити для себе на підставі чого працює "кабельний оператор", хоча юридично це є провайдер програмної послуги, який фактично не формує програмне наповнення каналу, а, відповідно не здійснює поширення інформації, а тільки ретранслює канал. Значить ситуація для провайдера тепер виходить наступна: виключив канали - моніторинг представника в регіоні - 3 попередження від нацради за порушення ліцензійних умов - анулювання ліцензії в судовому порядку. І ніякий суд не бере до уваги те, що не є юридично закріплене на рівні держави. Так що давайте спочатку такі питання нехай розглядає РНБО, виносить відповідні рішення, які б дозволили кабельщикам віключити канали і при цьому це не вважається порушенням ліцензійних умов.
J.H.
3704 дн. тому
Вже дуже давно треба було вимкнути це промивання мізків.
Лик
3704 дн. тому
О... Свобода слИва по-новому, по европейски. Молодцы. Где не можем убедить - запретим. Геиально. Значит правда ваша липовая...
123
3705 дн. тому
украинское телевидение уже давно начало лизать жопу Турчинову и Яценюку, заврались настолько, что готовы за любую подачку сделать из говнодепутата короля
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3705 дн. тому
Після Майдану ЄвроРеволюція має відбутися на телебаченні та в усьому інформаційному просторі України http://dusia.telekritika.ua/blog_alekseia_mazura/24253
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду