Колектив НРКУ хоче збільшити склад редакційної ради і змінити наглядову

2 Березня 2014
10637
2 Березня 2014
09:56

Колектив НРКУ хоче збільшити склад редакційної ради і змінити наглядову

10637
Колектив НРКУ хоче збільшити склад редакційної ради і змінити наглядову

Представники трудового колективу Національної радіокомпанії на зборах 1 березня, що відбулися в Будинку звукозапису, вирішили розширити склад редакційної ради з 8-ми до 12-ти осіб. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила завідуюча редакцією соціальних програм радіо «Промінь» Ярина Скуратівська.

 

За її словами, учасники зборів закликали не тільки змінити склад наглядової ради НРКУ, а й при її формуванні врахувати думку колективу радіокомпанії. Також  працівники «Українського радіо» хочуть змінити колективний договір між керівництвом НРКУ та профспілками. Частина працівників планує створити ще один осередок (НМПУ або НСЖУ).

 

Гаряча дискусія розгорілася щодо співпраці з «Громадським радіо». На зборах були присутні головний редактор «Громадського радіо» Кирило Лукеренко та журналіст Наталя Соколенко. Остання, зокрема, сказала, що ера державних ЗМІ минула, і що на базі НРКУ треба створити національного суспільного мовника.

 

Водночас учасники зборів цікавилися долею тих програм, на місці яких наразі транслюється «Громадське радіо», та соціальним захистом працівників. Але відповідей на свої питання вони не отримали.

 

Нагадаємо, 26 лютого журналісти НРКУ на зборах заявили генеральному директору НРКУ Тарасу Аврахову, що на Першому каналі «Українського радіо» були непоодинокі факти цензури і тиску.

 

26 лютого о 21.10 в ефірі Національної радіокомпанії України (НРКУ) в рамках спільного проекту розпочало мовлення «Громадське радіо».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», керівництво Національної радіокомпанії України  20 лютого скасувало фактично все мовлення в прямому ефірі, окрім коротких випусків новин на трьох державних радіоканалах - Національному радіо, радіо «Промінь» та радіо «Культура». Із цього приводу частина колективу радіо «Промінь» висловила свою незгоду у заяві, оскільки вважала, що не можна позбавляти слухача важливої інформації.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду