Перший та «Інтер» не показали відео знущання силовиків з голого протестувальника

Перший та «Інтер» не показали відео знущання силовиків з голого протестувальника

24 Січня 2014
27786
24 Січня 2014
11:41

Перший та «Інтер» не показали відео знущання силовиків з голого протестувальника

27786
5 канал, «1+1», СТБ, ICTV, «Україна» і «24» - показали
Перший та «Інтер» не показали відео знущання силовиків з голого протестувальника
Перший та «Інтер» не показали відео знущання силовиків з голого протестувальника

Перший національний і телеканал «Інтер» - єдині з великих каналів не показали відео знущання силовиків з мітингувальника, якого побитого роздягли на морозі та фотографували. Інші канали у своїх випусках новин показували відео та коментували його.

 

На 5-му каналі у «Час. Підсумки дня» показали повне відео без коментарів, після чого ведуча Вікторія Сюмар обговорювала його з гостем студії - депутатом Олегом Царьовим. Також повністю резонансний ролик показали на каналі «24».

 

«1+1» розпочав випуск ТСН зі скороченої версії відео, ведуча Лідія Таран розповіла про обставини появи ролика і його зміст.

 

На ICTV у «Фактах» на початку випуску показали уривки з відео, ведуча Інна Шевченко описала, що на ньому.

 

На СТБ у «Вікнах-новинах» показали скорочену версію відео, розповіли про знущання, про те, що мітингувальник не чинив опору. Відео вийшло в межах стендапу з низкою сюжетів про перебіг подій на майдані 23 січня.

 

На «Україні» у «Событиях» і «Событиях дня» цим кадрам відвели найменше часу - лише декілька секунд. Коментар народного депутата Грушевського щодо відео тривав набагато довше. Ролик і реакція на нього стали частиною сюжету про психологічний тиск у соціальних мережах на «жертв персональних даних» - «беркутівців» і провладних депутатів. Ролику передував коментар прокуратури про те, що поки жодних звернень щодо протизаконних дій міліції не надходило. А далі автор сюжету сказала, що перше внутрішнє розслідування міліції розпочато через появу відео (у цей час демонструвалися кадри з голим мітингувальником).

 

За інформацією «Детектор медіа», троє ведучих НІС (новинного продакшну «Інтера»), які, втім, не є ведучими «Подробностей», - Дмитро Анопченко, Ганна Гомонай та Ольга Бондарчук - були готові дати інформацію про знущання над голим мітингувальником в ефірі «Інтера».

 

Нагадаємо, 23 січня в інтернеті з'явився ролик, як «Беркут» та інші силовики в чорній формі внутрішніх військ знущаються із затриманого чоловіка на вулиці Грушевського. На відео видно, як силовики роздягли його, а потім знімали на відео і фото його оголеного на морозі. Після зйомок його оголеного відправили у автобус. На тілі молодого чоловіка, зокрема на спині, видно величезні синці.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27786
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду