Цього не може бути? Ні, можливо все!

Цього не може бути? Ні, можливо все!

22 Січня 2014
14962
22 Січня 2014
18:31

Цього не може бути? Ні, можливо все!

14962
Якщо спробувати підрахувати, скільки разів наївна демократична публіка загинала пальці, кажучи собі «Цього не може бути!» на чергову ініціативу влади за чотири роки, то цих пальців на обох кінцівках одній людині просто не вистачить. Огляд телепрограм за 13–19 січня 2014 року
Цього не може бути? Ні, можливо все!
Цього не може бути? Ні, можливо все!

Якщо спробувати підрахувати, скільки разів наївна демократична публіка загинала пальці, кажучи собі «Цього не може бути!» на чергову ініціативу влади за чотири роки, то цих пальців на обох кінцівках одній людині просто не вистачить.

 

Як показали в тому числі й головні події тижня останнього, пальців треба виростити дуже багато. Бо якщо в понеділок, 13 січня, найрезонанснішою подією, за версіями загальнонаціональних каналів, була спроба українського МЗС довести дипкорпусу, що Юрія Луценка ніхто не бив, то в неділю, 19 січня, події на Грушевського виявилися (за версіями тих самих каналів) черговою провокацією опозиції. Яка, от лиха година, підбурила майданівців іти на штурм спецпризначенців.

 

Враження таке, що кров і проламані черепи громадян України для телевізійників перетворилися на пересічний інформаційний привід із промовистим натяком «Далі буде!».

 

Попри те, що в інтернеті було повно фото, на яких чітко видно численні поранення поранення в Юрія Луценка, під час сутички 11 січня, в понеділок, 13 січня в ТСН («1+1») та «Подробицях» («Інтер») приділили немало уваги тому, як Леонід Кожара доводив із допомогою МВС, що ніхто Юрія Луценка не бив.

 

«Наталія Мосейчук, ведуча: Українська сторона запевнила, що події навколо присуду "васильківським терористам" не мають жодного стосунку до подій на Майдані, а могли бути використаними як привід до провокації. Україна розраховує, що іноземні держави та організації утримаються від підтримки протиправних дій та спроб порушити спокій країни її ж громадянами. На зустрічі також говорили про побиття колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Правоохоронці заперечують причетність їхніх підрозділів до інциденту. Водночас кажуть, що він ображав працівників міліції. На зустрічі продемонстрували відео тих нічних подій.

 

Віктор Ратушняк, заступник міністра внутрішніх справ України: "Ніяких тілесних ушкоджень Юрій Луценко не отримав і працівники міліції йому не спричиняли. Через деякий час пролунала фраза про те, що Юрія Луценка побили. І було закликом. Велика група громадян підбігли до автобуса і почали його розхитувати"».

 

Оце «ніяких тілесних ушкоджень» у час, коли напередодні буквально всі канали показали розбиту голову Луценка, прозвучало так, ніби наше МВС живе в якомусь своєму світі й разом із деякими телевізійниками створює так само паралельну реальність для телеглядача.

 

Не знаючи вже, яких собак повісити на екс-міністра і як викрутитися з ситуації, високопосадовці вирішили руками залежних від бюджету лікарів і, відповідно, гранично лояльних журналістів зробити з жертви побиття алкаша, котрий не вартий співчуття.

 

«Володимир Ярий, головний лікар клініки: "У крові Юрія Луценка виявили алкоголь. І в Київській міській лікарні "Соціотерапія" було проведено токсикологічне дослідження крові Юрія Віталійовича, яка була доставлена із клініки "Борис". В результаті клініці було передано офіційний висновок, який свідчить про те, що 10 січня Юрій перебував у стані сп'яніння"».

 

Тему «п'яний Луценко» експлуатували й у «Подробицях». Але тут примудрилися ще й, по-перше, цю інформацію видати не через синхрон, а студійною підводкою самої ведучої, та ще й тій маніпулятивній формі, коли на початку йде повідомлення, а лише потім вказується його джерело, що на глядача неминуче справляє враження доведеного факту. При цьому пов'язали алкоголізм екс-міністра зі створенням... міжнародної напруженості.

 

«Кристина Суворина, ведущая: Результаты медобследования тех, кто пострадал в столкновениях с милицией под Киево-Святошинским судом, свидетельствуют о том, что некоторые из них, в том числе и оппозиционный политик Юрий Луценко, пребывали в алкогольном опьянении. Такую информацию руководители отечественных МИД, МВД, Генпрокуратуры и СБУ сегодня сообщили на встрече с послами стран Евросоюза, США и Канады. Встреча была организована по инициативе украинской стороны. Глава украинского МИДа Леонид Кожара заявил дипломатам - украинское правительство считает недопустимым препятствование законной работе правоохранительных органов.

 

Леонид Кожара, министр иностранных дел Украины: "Уряд України виходить з неприпустимості використання будь-ким з учасників політичного процесу, у тому числі й опозицією, приводів для штучного нагнітання напруженості у суспільстві та підбурюванню населення до протиправних дій".

 

Виктор Ратушняк, заместитель министра внутренних дел Украины: "Фактично, майже захопили автозак, який перевозив засуджених за тероризм осіб. Міліціонери діяли в рамках своїх повноважень і виходячи з ситуації, яка склалась. В даному випадку вони мали повне право застосовувати силу і навіть зброю. Проте міліціонери діяли стримано, аби не допустити спричинення шкоди громадянам"».

 

Далі «Подробиці» повторюють те ж саме, що й їхні колеги із ТСН, без жодних коментарів подаючи «обґрунтовані» висновки МВС.

 

«Кристина Суворина, ведущая: "...На этой же встрече замминистра внутренних дел Виктор Ратушняк заявил: то, что оппозиционного политика Юрия Луценко избили сотрудники милиции - ничем не подтверждено. Такой вывод был сделан после изучения всех видеоматериалов с событий возле Киево-Святошинского суда и Святошинского райуправления милиции в ночь с 10-го на 11-е января.

 

Виктор Ратушняк, заместитель министра внутренних дел Украины: "Юрій Луценко по прибуттю зайшов до одного з автобусів працівників міліції і почав вимагати у працівників "Беркуту" зняти захисні маски, шоломи і показати свої посвідчення. Після отримання відмови Юрій Луценко вийшов з автобуса і разом з дружиною пішов убік групи мітингувальників, ніяких тілесних ушкоджень Юрій Луценко не отримав"».

 

Ну так, а те, що ми бачили в суботу, мабуть, - продукт чиїхось злих ігор із фотошопом?

 

І в ТСН, і в «Подробицях» Юрія Луценка вперто називають одним із лідерів опозиції. Тоді як він перебуває в статусі громадського діяча й до опозиції не має жодного стосунку.

 

Та хай би навіть це було правдою, тобто - Луценко перед тим як їхати під Святошинський суд, добряче «заправився» й у стані неадекватності наговорив образ беркутівцям. Але де в якому законі написано, що п'них громадян не треба захищати, а навпаки, дозволено бити?

 

Тим паче, наступного дня, у вівторок, на деяких телеканалах оприлюднили відео, де чітко видно - Луценка лупцюють саме люди в шоломах і з гумовими кийками. Втім, цю інформацію подали тільки у «Вікнах» СТБ й у ТСН.

 

«Факти» (ICTV), «Подробиці» та «События» («Україна») вирішили з такого дрібного приводу не заморочуватися.

 

А навіщо, коли всіх уже переконали - Луценко не заслуговує навіть на краплину співчуття, і взагалі - сам винен! Ну так, з «Інтером» усе зрозуміло, й від нього ніхто вже не чекає бодай подоби збалансованості. А от останні зміни в позиції ТСН хоча ще й не такі разючі, але вже помітні, з огляду на нещодавню блискучу роботу редакції навколо майдану та інших не менш резонансних тем, непокоять.

 

Черговим «не може бути!», точніше, тут більше підходить слоган СТБ «Можливо все!», став день 16 січня. День, коли Верховна Рада зібралася, аби ухвалити бюджет на цей рік.

 

Той, у кого є можливість дивитися парламентський канал «Рада», стежив за перипетіями так званого голосування в цілковитому заціпенінні. Ну, принаймні, автор цих рядків ще довго не могла його позбутися.

 

Почну з того, що камери, з яких велася пряма трансляція з сесійної зали Ради, працювали якось дивно (таке враження, що вмикалися лише ті з них, які ловили потрібні ракурси), відтак послідовність подій із хаотичних кадрів відстежити було складно. Вийшло так, що картинка заблокованої опозицією трибуни буквально одразу змінилася видовищем рум'яного Калетника десь під стріхою, який уже ставив на голосування бюджет. Звідки він узявся, якщо, приміром, перед цим на 5-му каналі розповіли, що віце-спікера від КПУ заблокували в його кабінеті, лишилося таємницею.

 

Так само без будь-яких коментарів і пояснень на екран вивели процес «ручного голосування» за нікому не відомі поправки до вже ухвалених законів. Далі - вже кадри, як віце-спікер виголошує номери законів, а депутати з більшості (втім, візуально вона такою точно не була!), вочевидь, маючи на плечах комп'ютери з неосяжною оперативною пам'яттю, а не голови з плоті й крові, дружно піднімали руки.

 

Після цього показали, як голова Верховної Ради Володимир Рибак намагається пройти на своє місце в президії, але його не пускає опозиція. А ось він - уже в ложі рідної партії й називає закони, які до закриття сесії ще можна встигнути ухвалити. На відміну від свого заступника, спікер усе-таки називає законопроекти. Серед них - створення ТСК з розслідування подій 30 листопада та 1 грудня, закон про амністію для учасників масових заходів. При цьому жоден із глядачів уторопати, що йдеться про так званий нульовий варіант, коли від відповідальності звільняються й ті, хто бив мирних демонстрантів, так і не зміг. Як і збагнути, що за закони криються під кодовими номерами.

 

Але навіть у такій дивній «прямій трансляції» великий плюс таки був - крупні плани депутатів із провладної більшості видавали очевидну їхню розгубленість, а на деяких обличчях читалося й відверте обурення. Видно було, що принаймні для частини провладної більшості стрімка процедура ухвалення законів стала щонайменше несподіванкою.

 

«Рада» показала також брифінг Олександра Єфремова з його закидом до опозиції, що, на думку регіонала, працює на розвал країни. На запитання журналістів, що ж ви там наголосували, голова фракції ПР роздратовано відповів, що все є на сайті ВР.

 

Найбільш оперативно й, наскільки це було можливим, повно колізії в Раді буквально по гарячих слідах висвітлила Ольга Сніцарчук, парламентський кореспондент 5-го каналу. До речі, під час прямого включення з ВР (а 5-й давав їх щопівгодини, починаючи з 10-ї), яке передувало вікопомному голосуванню, Ольга морально підготувала глядача до якихось надзвичайних подій під куполом. Адже, підкреслила кореспондент, у кулуарах Ради сьогодні незвично пусто й тихо, а також, річ нечувана! - не працює місцевий буфет, на дверях якого висить табличка «З технічних причин».

 

Розповівши про головні перипетії ухвалення бюджету та низки інших законів, Ольга Сніцарчук видала в ефір розпачливий крик Олега Ляшка з динаміків у кулуарах: «СОС! Відбувається конституційний переворот!».

 

Далі кореспондент показала, як Тетяна Бахтєєва веде коридором депутата Володимира Малишева з пластирем на лобі, розповідаючи, що її колезі-регіоналу розбили голову кляті опозиціонери, намагаючись відібрати в нього картку для голосування. У кадр потрапила й невгамовна Олександра Кужель, яка вимагала показати рану, звідки, за словами пані Бахтєєвої, фонтаном лилася кров, і доводила, що це ніяка не рана, а звичайна подряпина.

 

По обіді соцмережі вибухнули цитатами з «наголосованих», «поки був час іще попрацювати» (цитата з Калетника. Цікаво, куди він так квапився, якщо за планом роботи в депутатів наступний день теж був робочим?. - Авт.) законів. І тут виявилося, що більшість «нащедрувала» кримінальних статей буквально для всіх без винятку громадян України - від дитсадівців до злиденних пенсіонерів.

 

Розібратися в тому, що собою являють ці закони й чим загрожують, без експертів навряд чи було можливим. Проте «Факти», ТСН та «Подробиці» обійшлися власними силами й просто констатували події.

 

Приміром, ось як це подали у «Фактах».

 

«Олена Фроляк, ведуча: Окрім державного бюджету, Верховна Рада нині ухвалили низку інших законопроектів. Посилила захист суддів та працівників правоохоронних органів, а також обмежила проведення масових акцій. Тепер за рух в автоколонах більше 5 машин без узгодження з Міністерством внутрішніх справ можна отримати штраф або позбавлення права керуванням машиною на 1-2 роки з вилученням цієї машини. За участь у масових акціях у масці чи шоломі можуть оштрафувати або чи адміністративно арештувати. За блокування будівель, чи споруд органів державної влади і об'єднань громадян можливе ув'язнення до 5 років. За поширення конфіденційної інформації про суддю, його близьких, за образу чи тиск на суддю тепер загрожуватиме штраф чи 2 роки в'язниці. Окрім того, більшість передбачила покарання за наклеп. Зокрема в інтернеті і засобах масової інформації.

 

Кореспондент: Одразу після бюджету депутати ухвалили кілька десятків законопроектів. Голова зачитував лише назви. Перші голосування були провальними. Опозиція заважала. Дійшло до сутичок. Опозиціонеру Степанові Кубіву розбили губу. А регіоналу Володимирові Малишеву лоба. Опозиціонери повисмикували картки деяких регіоналів. Через це більшість не змогла з першого разу включити до порядку денного законопроект "Про статус суддів", який прирівнював до наклепу будь-яку інформацію про суддів, правоохоронців та їхні родини"».

 

Подальші синхрони депутатів, які доклали рук до створення та ухвалення цих законів, вважатися експертною думкою не можуть.

 

ТСН присвятила новим законам два повідомлення з трьох про сесію взагалі. У першому Ірина Павленок розповіла, як ухвалювалися закони під куполом, подавши синхрони Кличка, Яценюка, Тягнибока, Олійника та Єфремова. Начебто й достатньо, але, знову ж таки, ніхто з цих діячів не може вважатися експертом з приводу дотримання процесуальних норм у роботі ВР.

 

Далі розповіли таке.

 

«Наталя Мосейчук, ведуча: "Журналістів та користувачів соцмереж відтепер можуть карати кількарічним ув'язненням. Провладна більшість в парламенті запровадила кримінальну відповідальність за наклеп та екстремістську діяльність. Якщо Віктор Янукович підпише закон, за допис, опублікований в ЗМІ чи соцмережі, який суд вирішить вважати наклепом, можна буде отримати два роки за ґратами. Іще більший строк автори закону регіонали Олійник і Колесніченко передбачили за розповсюдження інформації екстремістського характеру. Як вияви екстремізму закон трактує, зокрема, заклики до участі в масових заворушеннях та порушенні громадського порядку, навіть хуліганство чи вандалізм через соціальну ворожнечу. За виготовлення та розповсюдження листівок, оприлюднення таких матеріалів чи коментарів у ЗМІ чи в Інтернеті, передбачене трирічне ув'язнення. Екстремізм - це і втручання в діяльність органів державної влади. До чотирьох років можуть засудити за збір та поширення конфіденційної або образливої інформації про суддів, правоохоронців або їхніх родичів. Кримінальний кодекс також доповнює покарання за блокування житла до 6 років за гратами та за хакерські атаки на сайти органів влади та державні інформаційні ресурси до 6 років. Суттєво зростає строк ув'язнення за блокування доріг, пошкодження майна, порушення громадського порядку. І вже кілька журналістських організацій звернулися до Президента з вимогою ветувати зміни до законів, які практично унеможливлюють виконання журналістами своїх професійних обов'язків"».

 

І, нарешті:

 

«Наталя Мосейчук, ведуча: "Кримінальна відповідальність за знищення пам'ятників радянської доби та будь-яку пропаганду фашизму, такі правки до Кримінального кодексу ухвалили депутати. Будь-яке виправдання злочинів фашизму, які скоїли в часи Другої світової війни, зокрема організація Ваффен-СС, пропаганда неонацистської ідеології та виготовлення і розповсюдження матеріалів, які виправдовують ці злочини каратиметься строком до двох років обмеження волі або штрафом. Автори закону члени фракції Комуністичної партії Петро Симоненко та Ігор Алєксієв. А от за руйнування пам'ятників радянським воїнам партизанам, воїнам-інтернаціоналістам загрожує до 5 років за ґратами"».

 

Насамкінець, щоправда, подали ще інформацію, що журналістські організації звернулися до Володимира Рибака з проханням одіозні закони не підписувати.  

 

З цього всього обиватель міг зрозуміти лише одне - треба або тікати з країни, або помирати. Пояснити йому, що всі ці «ручні» закони, на думку багатьох експертів, грубо порушують Конституцію, яка в Україні, як і скрізь, є Основним законом, якому підпорядковуються всі інші гілки права, на жодному з рейтингових комерційних каналах ніхто не наважився.

 

Ну а на «Інтері» ухвалення репресивних законів за допомогою упереджено підібраних синхронів депутатів-регіоналів мало не вітали, обійшовшись без жодних деталізацій.

 

«Анна Панова, корреспондент: "За полчаса в ручном режиме - большинство приняло с десяток законов. Рада ввела наказание за клевету - от штрафов до тюремного срока. Еще один закон - разрешит вести уголовное производство заочно.

 

Александр Ефремов, народный депутат Украины, лидер фракции Партии регионов: "Когда человек не является под разными предлогами в суд, и суд может принять решение - если он раз, второй, третий не приходит в суд, суд может принять решение без непосредственного участника".

 

Анна Панова, корреспондент: Поднятием рук - парламент упростил процедуру снятия депутатской неприкосновенности. Решения комитета для этого уже не нужно, достаточно представления генпрокурора и голосования в зале.

 

Арсений Яценюк, народный депутат Украины, лидер фракции "Батьківщина": "Закон, який дає можливість 226 рук - можуть проголосувати в будь-який момент в будь-якому місці, і позбавити народних депутатів від опозиції недоторканості".

 

Анна Панова, корреспондент: Все народные избранники должны быть готовы отвечать за свои поступки - говорят регионалы.

 

Олег Царев, народный депутат Украины, фракция Партии регионов: "Депутаты бьют милицию, депутаты бьют судей. Упрощена процедура привлечения депутатов к ответственности для того, чтобы депутаты думали, прежде чем нарушать закон".

 

Анна Панова, корреспондент: В других принятых законах - ужесточили ответственность за нарушения во время проведения митингов и акций. Внесли изменения в закон об амнистии участников общественных акций и распространили его нормы на сотрудников "Беркута".

 

Александр Ефремов, народный депутат Украины, лидер фракции Партии регионов: "Работники спецподразделений, они специально обучаются и действуют в рамках той или иной ситуации. Поэтому мы не можем говорить о работниках "Беркута", мы можем говорить только о руководителях, которые дают им ту или иную команду"».

 

Ну, а Перший національний цілком очікувано всі проголосовані 16 січня закони подав гамузом, зваливши докупи обов'язкову реєстрацію під час купівлі сім-карти й кримінальну відповідальність за... відвідування футболу.

 

«Світлана Леонтьєва, ведуча: Окрім бюджету, депутати ухвалили цілу низку законопроектів. Новації досить різні - вони стосуються як акцій протестів, так і футбольних фанатів.

 

Кореспондент: Проти учасників масових акцій у Києві наприкінці минулого року закриють усі кримінальні справи. А вже ув'язнених - звільнять. Під "амністію" потрапили як активісти майдану, так і беркутівці. Водночас парламент посилив відповідальність за масові заворушення, блокування та захоплення державних установ. Тепер організаторів подібних дій можуть позбавити волі на термін від 5 до10 років. За заклики до безладів штрафами також уже не відбутися - нині це від 2 до 6 років за ґратами. Водії-учасники акцій віднині повинні узгоджувати свої плани з ДАІ. Якщо у колоні рухатиметься більш як 5 машин без дозволу інспекторів, штраф буде найменшим покаранням. Можуть забрати права - до 2 років і навіть конфіскувати авто. За неповагу до суду - 15 діб арешту. Може бути, як і раніше, штраф , але вже збільшений. Такі покарання тепер чекають, зокрема, на тих, хто злісно ухиляється від відвідання засідань, а також в разі непокори головуючому судді або за порушення правопорядку під час слухань. Крім цього, гривнею поплатяться посадовці, які проігнорували судові постанови із вказівками про порушення чи не виконали прокурорські вимоги. Без паспорта не продадуть. Відтепер належить укладати договір навіть тоді, коли купуєш SIM-картку. Операторів мобільного зв'язку також зобов'язали за власні кошти закуповувати і встановлювати технічні засоби, які допоможуть правоохоронцям здійснювати оперативно-розшукові заходи. Крім цього, депутати оголосили війну сайтам, які поширюють незаконну інформацію або публікують незареєстровані інформагентства. До таких ресурсів доступ абонентів блокуватимуть. Квитки на футбол стануть іменними. А на стадіонах з'являться турнікети з електронним скануванням перепусток на гру. Якщо на трибунах виявлять осіб, яким заборонено відвідувати футбол, негайно викликатимуть міліцію. Хуліганам світять не тільки штрафи. За рішенням суду їх можуть не пускати на матчі від півроку до двох. Санкції застосовуватимуть за дрібні порушення і за опір правоохоронцям"».

 

Скоромовка, в стилі якої зроблено цей сюжет, не інформує, а заплутує глядача. Про експертів на Першому національному та ще й у випуску новин просто не йдеться.

 

Ситуацію могли би врятувати «Час. Підсумки дня» на 5-му, але у форматі політичного ток-шоу ця програма востаннє вийшла ще 2 січня, після чого переформатувалася на звичайні інтерв'ю ведучих «...Підсумків» із ньюзмейкерами дня.

 

Навіть у «Сьогодні про головне» на ТВі, де можна було сподіватися на якесь предметне обговорення нових законів, які справді стосуються кожного, а не лише тих, хто повстав проти влади, ведучий Єгор Чичеринда запросив знайомих до болю персон. Зрозуміло, що формальний баланс між представниками парламентської більшості та опозиції - Іриною Геращенко, Вадимом Колесніченком, Олесем Донієм, Володимиром Бондаренком, Юрієм Мірошниченком та Віталієм Немилостивим - було збережено. Але, вибачте, всі вони завчено й цілком очікувано повторювали давно усталені в своїх політсилах мантри. Провладні депутати обстоювали цілковиту європейськість нових законів, опозиційні - їхню так само цілковиту нелегітимність. Те, як депутати більшості голосували, а опозиція ніяк не могла цьому завадити, глядачі й самі бачили. Отож, нічого нового до раніше баченого тут не додали. З експертами відтак і тут не склалося.

 

Єдиним, так би мовити, відкриттям цієї програми стало одкровення позафракційного депутата Олеся Донія. Він як ніде нічого, навіть не почервонівши, щиро зізнався: голосував за бюджет, бо на його округ виділили 30 мільйонів гривень. Із його подальших натяків можна було зрозуміти - ці немаленькі кошти нардеп планує витратити на створення мало не підпільних організацій для боротьби з режимом Януковича. Отакий у нас «революціонер» нині пішов!

 

Тим часом, як з'ясувалося в неділю, 19 січня, просунутим українським громадянам жоден експерт не потрібен, аби зрозуміти просту річ: всі без винятку закони, «наголосовані» всупереч регламенту й здоровому глузду, антиконституційні й порушують базові права та свободи громадян.

 

І це вилилося (в буквальному сенсі) в криваві ріки на екранах та моніторах. Прямі трансляції з місця подій на Грушевського цілодобово вели канали «24», ZIK, 5-й, «Еспресо-TV», «Аронець live», hromadske TV. Як вони це робили, читайте тут і тут.

 

Підсумкові ж тижневики відзначилися тим, що не пояснили, чому народ пішов просто з Віча на Майдані Незалежності на вулицю Грушевського, як і те, що перегороджувати вулиці для проходу - незаконно. Тим паче - за кілька кварталів від Верховної Ради. Куди, власне, й хотіли дійти радикальні протестувальники.

 

На цьому кривавому тлі повернення та прем'єра другого-третього сезонів на «1+1» британського серіалу «Шерлок» якщо й тішить, то тільки на час перегляду. Але й це радість, бо, не доведи Господи, героїв серіалу призначать «іноземними агентами», й тоді навіть такої ефемерної віддушини в потоках уже звичної крові на екранах ми не матимемо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14962
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду