20 січня у Львові - мовчазний протест проти введення цензури в Україні

19 Січня 2014
9643
19 Січня 2014
12:22

20 січня у Львові - мовчазний протест проти введення цензури в Україні

9643
20 січня у Львові - мовчазний протест проти введення цензури в Україні

20 січня Львівський осередок Незалежної медіа-профспілки України проведе мовчазний протест проти введення цензури в Україні, ідеться в повідомленні НМПУ.

 

Акція стартує о 13:30 біля Львівської облдержадміністрації.

 

Журналісти не визнають підписані президентом антиконституційні закони «Про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян», «Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі" та багато інших, які узаконюють в Україні диктатуру, і вважають владу, яка здійснює конституційний переворот - нелегітимною. Тому закликають громадськість відстояти право на свободу слова, а чиновників - не виконувати злочинних наказів новоспеченого диктатора і його намісника на Львівщині

 

Учасники акції одягнуть каски та маски, вийдуть із заклеєними ротами та плакатами «За правду - ув'язнення», «Самі ви екстремісти», «Рабів до раю не пускають». Також розповсюдять листівки з інформацією про новоприйняті закони і їхню загрозу свободі преси в Україні. 

 

Надалі Львівський осередок НМПУ проведе пікет обласного управління міліції під гаслом «Януковича скоро не буде, а вам тут жити» з вимогою не підкорятися злочинним наказам нелегітимної влади.

 

Нагадаємо, 17 січня президент Віктор Янукович підписав 11 законів та одну постанову, що були прийняті були прийняті Верховною Радою в цілому 16 січня.

 

Як писала «Детектор медіа», правозахисники відправили 450 запитів на інформацію до усіх народних депутатів, щоб з'ясувати, хто з них насправді голосував за закон «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» №3879.

 

16 січня Верховна Рада ухвалила закон Колесніченка-Олійника, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняє поширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації,зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

Протестні акції проти ухвалення цих законів проходять, зокрема, у Донецьку та на Буковині.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9643
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Uscnm
3721 дн. тому
мовчазний протест проти введення цензури в Україні! Оце так налякаєте брутального хама з хаминятами та усіх ригіві!Ви ще й дулі скрутіть в кишенях-якраз в шок урків провладних заженете за хмари!Біль безглуздої акції придумати не могли?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду