У січні – три прем’єри українських кінокартин, знятих державним коштом

У січні – три прем’єри українських кінокартин, знятих державним коштом

13 Січня 2014
24443
13 Січня 2014
16:01

У січні – три прем’єри українських кінокартин, знятих державним коштом

24443
вийде в прокат і 3D-фільм «Вій», співпродюсером якого виступив телеканал «Інтер»
У січні – три прем’єри українських кінокартин, знятих державним коштом
У січні – три прем’єри українських кінокартин, знятих державним коштом

У січні побачать світ три фільми українських режисерів, створених із залученням державного фінансування - «Креденс», «Денисія. Світи Володимира Денисенка» та «Чи є життя на Марсі?». У кінці місяця відбудеться прем`єра 3D стрічки «Вій», співпродюсером якої виступив телеканал «Інтер».

 

15 січня у київському Будинку кіно представлять арт-документальну стрічку «Денисія. Світи Володимира Денисенка». Картина присвячена життєпису відомого українського митця, автора стрічок «Сон», «Совість», «Роман і Франческа», «Осяяння», «Високий перевал», «На Київському напрямку» та інших. Автор сценарію та режисер - Олександр Денисенко. Виробник - Національна кінематека України (2013 рік). Окрім документальної хроніки, як розповів у коментарі пан Денисенко, у фільмі є ігрові епізоди.

 

 Кадр із фільму «Денисія. Світи Володимира Денисенка»

 

 
Кадр із фільму «Денисія. Світи Володимира Денисенка»





                       Кадр із фільму «Денисія. Світи Володимира Денисенка»

 

Проект із початковою назвою «Отаман українського кіно» брав участь у пітчингах Держкіно у 2011 році. Фільм створено за державні кошти. Бюджет - 1 199 738 грн.

 

Кадр із фільму «Денисія. Світи Володимира Денисенка»

 

22 січня у Будинку кіно представлять ще одну документальну стрічку - «Чи є життя на Марсі?». Картина оповідає «про життєлюбних оптимістів - жителів села на Чернігівщині  з красномовною  назвою  Марс, про їх марсіанський побут, проблеми і радощі».

 

Режисер іронічної документальної пасторалі - Володимир Хмельницький. Автор сценарію - Анастасія Білоусова.

 

Виробничий бюджет стрічки - 528 636 грн. Фільм створено за фінансування Держкіно.

 

Кадр зі стрічки «Креденс»

 

23 січня в український прокат виходить стрічка Валентина Васяновича «Креденс». Сімейна драма з елементами інтелектуальної комедії - «різдвяна казка, схожа на страшний сон». Головний герой - віолончеліст львівської Опери Орест, на якого навалюються всі негаразди світу. Намагаючись позбутися свого минулого, він викидає з балкона старовинний буфет (креденс). Чи допоможе це йому знайти відповіді для складних ребусів про універсум і власний смуток?

 

 

На 4-му Одеському міжнародному кінофестивалі картина Валентина Васяновича отримала нагороду Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI як «Найкращий український повнометражний фільм», а критики вже назвали її «вибухом в українському кіно».

 

У фільмі знімалися: Андрій Самінін («Мисливці за караванами»), Ольга Гришина («ТойХтоПройшовКрізьВогонь»), Михайло Жонін («Менти. Таємниці великого міста»), Наталія Васько («Метелики») та інші. Продюсер картини - Ія Мислицька, яка працювала з Валентином Васяновичем над його першим фільмом «Звичайна справа».

 

Бюджет стрічки  виробництва  «Гармата  Фільм Продакшн» становить 8 млн грн, участь Держкіно - 50%.

 

30 січня в український кінопрокат, одночасно зі світовою прем`єрою, виходить 3D триллер «Вій», створений у копродукції Росії, України, Німеччини, Чехії та Великобританії за участі компаній «Марінс Груп Інтертеймент»(MGE), RFG, телеканалу «Інтер», кінокомпанії «Каропрокат», інтернет-холдингу MAIL.RU, кіностудії ім. М.Горького, кіностудії «Муравей продакшн» та за участю чеської кінокомпанії Ankor-Film.

 

Співпродюсером цього фільму виступив «Інтер», Телеканал володіє усіма правами на картину на території України, включаючи прокат, ТВ-показ, DVD тощо.

 

 Кадр із фільму «Вій»

 

Екранізація повісті Миколи Гоголя адаптована до смаків міжнародної аудиторії - головний герой,  картограф Джонатан Грін, потрапляє до українського села через Трансильванію та Карпатські гори.  

 

Кадр із фільму «Вій»

 

Режисер - Олег Степченко. На головну роль британського актора Джейсона Флемінга. Його оточують зірки російського кіно - Валерій Золотухін, Ніна Русланова, Олексій Чадов, Агнія Дітковскіте, Андрій Смоляков.

 

Бюджет стрічки - 26 млн доларів.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://ktm.ukma.kiev.ua, http://www.kinopoisk.ru, https://www.facebook.com та надані Олександром Денисенком

 

Головна світлина - кадр із фільму «Денисія. Світи Володимира Денисенка»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду