12 країн відмовилися від участі у «Євробаченні»

4 Січня 2014
17675
4 Січня 2014
17:34

12 країн відмовилися від участі у «Євробаченні»

17675
12 країн відмовилися від участі у «Євробаченні»

Все більше країн відмовляються від участі у «Євробаченні-2014». Якщо раніше було відомо про відмову від змагання пісенному конкурсі 5 держав, тепер їх 12.

 

Услід за Хорватією, Чехією, Словаччиною, Люксембургом та Андоррою про своє рішення заявила Болгарія. Представники національного мовника BNT повідомили, що країна скасовує свою участь із фінансових причин.

 

У Туреччині заявляють, що їхні учасники не повернуться на конкурс у 2014 році, проте не виключено, що візьмуть участь у «Євробаченні» в найближчі роки. Про це повідомили представники національного мовника TRT , відзначивши що причиною їхнього рішення є впровадження оргкомітетом конкурсу змішаного журі у системі голосування.

 

Боснія і Герцоговина не повернеться на конкурс через відсутність спонсора, повідомляють представники BHRT. Із фінансових причин скасовує свою участь і Сербія, інформують представники національного мовника RTS.

 

Внаслідок економічної кризи не змагатимуться на «Євробаченні-2014» вокалісти із Кіпра, зазначає національна телекомпанія CyBC.

 

Марно чекати на виступ і вокалістів із Монако та Марокко, які заявили, що не мають намірів повертатися на конкурс.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», раніше у Хорватії представники відповідальної за національний відбірковий тур пісенного конкурсу телерадіокомпанії HRT заявили, що країна відмовляється від участі в конкурсі з економічних причин. З цих само міркувань в конкурсі не братимуть представники Андорри та Люксембурга, де окрім фінансових труднощів, не спостерігають суспільного інтересу до «Євробачення».

 

На  державному каналі Чехії пояснили, що, попередньо, країна не повернеться на конкурс через замалий інтерес до нього.

 

Представники словацького державного мовника RTVS вирішили: «Євробачення за межами наших можливостей». Раніше жоден виконавець зі Словаччини на конкурсі не перемагав.

 

Нагадаємо, Україну на конкурсі представлятиме Марія Яремчук.

 

59-й щорічний Пісенний конкурс Євробачення пройде у Копенгагені у травні цього року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17675
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТИМАНЧІ
3761 дн. тому
Ще пара відмов і перше місце нам забезпечено.
Дмитро
3761 дн. тому
Який стосунок Марокко має до Євробачення і до Європи взагалі?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду