Бабінець, Федорів, Зозулинський та Дейнека - переможці Українсько-польського конкурсу (ОНОВЛЕНО)

23 Листопада 2013
12675
23 Листопада 2013
17:47

Бабінець, Федорів, Зозулинський та Дейнека - переможці Українсько-польського конкурсу (ОНОВЛЕНО)

12675
Бабінець, Федорів, Зозулинський та Дейнека - переможці Українсько-польського конкурсу (ОНОВЛЕНО)
23 листопада у Києві стали відомі імена переможців Українсько-польського конкурсу журналістської майстерності. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.
 
Імена лауреатів оголосили під час Конференції Міжнародної і Європейської федерацій журналістів, присвяченій безпеці журналістів.  Призи вручали заступник голови Асоціації польських журналістів Агнєшка Ромашевська і член правління цієї організації Збігнєв Ритель.
 
Друге місце розіділили між собою два переможці. Це Анна Бабінець з видання «Слідство.інфо» з публікацією «Новий хазяїн київських доріг» про бізнесмена Сергія Курченка та статтею для «Детектор медіа» «Хабар для Нацради». Також друге місце посіла журналістка телеканалу СТБ Ірина Федорів за серію блогів про корупційні дії чиновників у селищі Коцюбинське, містах Ірпінь та Буча під Києвом.

Третю премію отримав львівський журналіст-розслідувач Тарас Зозулинский за публікацію матеріалів, що викрили корупцію в АР Крим. Статті були надруковані у львівській газеті «Експрес».  

Тележурналіст Олег Дейнека отримав спеціальну відзнаку Асоціації польських журналістів за серію розслідувань на соціально-політичну тематику для Соціального телебачення.

Гран-прі вирішили не вручати. За словами Агнєшки Ромашевської, учасники конкурсу продемонстрували чудові якості журналістів-розслідувачів, але їм треба працювати над формою подачі своїх статтей.
 


Переможці конкурсу (зліва направо): Тарас Зозулинський, Ірина Федорів, Анна Бабінець. Члени журі Агнєшка Ромашевська і Збігнєв Ритель

Українсько-польський конкурс журналістської майстерності проводиться вдруге. Його організовують Асоціація польських журналістів, Незалежна медіа-профспілка України і Національна спілка журналістів України. Вперше конкурс відбувся торік. Призи переможцям вручали у Варшаві.
 
«Детектор медіа»
Фото надано прес-службою НМПУ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12675
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрій Свірко
3799 дн. тому
Як офіційний представник Профспілки працівників ЗМІ "Медіафронт" офіційно вимагаю скасувати нагородження "другим місцем" начебто журналістки телеканалу СТБ Ірини Федорів за серію розслідувань про корупційні дії чиновників у селищі Буча під Києвом, яке відбулося 23 листопада. Адже за добу до цього, коли 22 листопада Федорів утретє не прийшла до суду як свідок за повісткою в справі за позовом Османа Пашаєва до СТБ, представник СТБ Андрій Бабенко офіційно заявив суду, що Федорів на телеканалі не працює, бо виховує доньку 2011 року народження, яку не може залишити навіть на хвилину. Через таку поведінку Федорів суд не може дізнатися правду про створення первинного осередку профспілки "Медіафронт" на СТБ, на чолі якого Федорів стояла в 2007-2010 роках. Вважаю, що журналіст не може брехати, надаючи протилежну інформацію різним установам. Або ти працюєш на СТБ -- або не працюєш. Або ти сидиш вдома з донькою -- або ходиш до суду чи на отримання премії. Офіційного листа з цього приводу буде надіслано 25 листопада.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду