«Азаровська» акція журналістів очима телеканалів

«Азаровська» акція журналістів очима телеканалів

24 Травня 2013
23285
24 Травня 2013
16:50

«Азаровська» акція журналістів очима телеканалів

23285
«Інтер», «1+1» та Новий канал – у відмінниках. «Вікна» й Перший національний виправилися, хоча й у своєрідний спосіб
«Азаровська» акція журналістів очима телеканалів
«Азаровська» акція журналістів очима телеканалів

Про те, що «Вікна» на СТБ у випуску 22 травня  о 18-й з волі редактора проігнорували мовчазну акцію протесту журналістів на засіданні Кабміну, «Детектор медіа» вже писала. Втім, шеф-редактор новин каналу Володимир Павлюк дотримав слова, й у випуску о 22-й годині сюжет про мовчазну акцію журналістів таки вийшов.

 

Тим часом на Першому національному про інцидент у Кабміні замовчали 22 травня як у випуску новин о 18.20, так і в «Підсумках дня» о 21-й. При тому, що, нагадаємо,  тема прозвучала на всіх інших загальнонаціональних каналах, а «Інтер» та «Україна» подали її першим сюжетом у випусках своїх новин.

 

Як відомо, журналісти в своєму протесті не зупинилися, й 23 травня прийшли до будівлі Кабінету міністрів. Цього разу їх було вже набагато більше, ніж напередодні, близько сотні. «Акули пера» вирішили продемонструвати чиновникам незгоду з рішенням Миколи Азарова позбавити акредитації учасників флеш-мобу. Першим почав висвітлювати цю подію 5 канал. Уже о 12-й тут можна було побачити Богдана Кутєпова, спеціального кореспондента ТК, в ролі гопника, який теж не проти акредитуватися... Мовляв, якщо журналістів із Кабміну виганяють, то, напевне, нарешті прийшов їхній час, гопоти...

 

Найбільш повне висвітлення акція під Кабміном на 5-му отримала у підсумковому випуску новин о 21-й. Почали з кадрів, на яких Богдан Кутєпов грає роль Вадіка Румина. Після цього дали синхрон медіаюриста Ігоря Розкладая, де він називає рішення прем'єра порушенням законодавства щодо взаємодії преси та уряду. Яке, до речі, КМУ сам і ухвалив 2011 року й відтоді не змінював. Далі показали, як до преси вийшов речник прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко. Опісля дію перенесли вже в кабінет Миколи Азарова, куди запросили учасників учорашньої акції. Послідовно подали синхрони журналістів (Ірина Герасимова, 5 канал), які пояснили, що вони нічого поганого не писали, показавши прем'єру листівку, що його так обурила. Сам Азаров, прочитавши те, що недобачив учора, виправдався, мовляв, ми всі люди, й він міг погарячкувати. Звертаючись до Ольги Сніцарчук, прем'єр сказав, що якби 18 травня був поруч із журналісткою, він би дав відсіч. Пообіцявши й надалі співпрацювати з учасниками акції, прем'єр підкреслив: якщо подібне повториться, рішення буде іншим. Показали на 5-му й реакцію міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка на запитання журналістів, чи це його зафіксували камери на даху готелю «Інтерконтиненталь». Пан міністр відхрестився, сказавши, що його там не могло бути, й пообіцяв розслідувати справу про побиття журналістів. Однак коли це станеться, не уточнив.

 

О 17-й до висвітлення акції протесту журналістів під Кабміном долучився канал «Україна». Випуск «Событий» дав досить розгорнутий сюжет на цю тему. Почали з того, що журналісти прийшли під Кабмін протестувати проти вчорашнього вигнання колег із засідання КМУ, й акція почалася з перформенсу. Серед його елементів назвали плакат «Азаров, чьо такой дерзкій?» і подали синхрон Ігоря Розкладая, котрий зауважив: підставою для позбавлення акредитації може бути лише систематичне порушення регламенту роботи КМУ. Далі розповіли про те, що прем'єр пообіцяв надалі пускати на засідання Кабміну вчорашніх сміливців, та про обіцянки міністра Захарченка розслідувати цю справу. А також повідомили: міністр пропонував Ользі Сніцарчук охорону, від якої та відмовилася. З усіх синхронів потерпілої журналістки вибрали той, де вона дивується, звідки в бідного спортсмена Титушка гроші на заставу. Адже він приїхав заробити 200 гривень. Автори сюжету підкреслили: після суду Вадима Титушка зустрічав недешевий позашляховик із транзитними номерами.

 

Цей сюжет повторили й у випуску «Событий» о 19-й. До речі, «Україна», а також канал «Інтер» знову, як і 22-го, поставили сюжети про акцію протесту і про зустріч із Азаровим першим сюжетом у випусках новин у праймі.

 

«Вікна» о 18-й на СТБ 23 травня теж дали сюжет про «теплу» зустріч журналістів із учорашнім кривдником – Миколою Азаровим. Щоправда, максимально стисло й лояльно. Нагадавши про вчорашній інцидент із мовчазною акцією протесту журналістів, тут повідомили: «Сьогодні ж Микола Азаров закликав їх домовлятися й у подальшому не порушувати ладу. На зустрічі також був присутній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. Він пообіцяв віч-на-віч зустрітися з постраждалими журналісткою Ольгою Сніцарчук і фотографом Владом Соделем. Посадовці також пообіцяли провести об'єктивне розслідування щодо побиття журналістів і бездіяльності міліції». Використали кореспонденти «Вікон» два синхрони учасників подій – Миколи Азарова, який сказав, що доручення розслідувати справу про побиття журналістки було дано одразу ж, та Ольги Сніцарчук, котра зауважила, що більше зацікавлена в тому, чи бере міністр Захарченко на себе відповідальність за її безпеку та безпеку Владислава Соделя, зважаючи на той резонанс, якого набула справа, та формат розслідування. «Вікна» знову ж таки не сказали жодного слова про те, що учасницею акції 22 травня була журналіст СТБ Євгенія Мотрич.

 

«Репортер» Нового каналу, так само як і напередодні, 22 травня, підійшов до теми журналістських протестів досить ґрунтовно. Почавши з кадрів, де Кутєпов удає з себе гопника, який хоче акредитуватися «від Вадіка Румина», автор репортажу Ольга Порошина докладно висвітлила досить несподівану зустріч журналістів із прем'єром та міністром внутрішніх справ (учасники акції протесту на таку швидку реакцію Кабміну не сподівалися. – І.Д.). Навівши синхрон Азарова про те, що він готовий бачити присутніх на засіданнях Кабінету міністрів, продовжили досить кумедним синхроном Віталія Захарченка: «Ви шо, як я міг бути на даху "Інтерконтиненталю"?». Далі навели слова того ж таки чиновника, що якби він був поруч із Ольгою Сніцарчук на Великій Житомирській, він би обов'язково її захистив. Синхрон Ольги Сніцарчук про те, що її більше цікавить, чи зможе міністр узяти на себе відповідальність за безпеку її самої та Влада Соделя, свідчив: вона не йме віри жодним обіцянкам міністра.

 

Далі кореспондент Нового зробила підверстку до цього сюжету у вигляді міні-репортажу з Верховної Ради, де 23 травня депутати таки створили Тимчасову слідчу комісію щодо розслідування інциденту 18 травня. Родзинками сюжету стали синхрони Петра Порошенка, який вимагав звільнити від посад тих, хто найняв гопників на мітинги, та Ганни Герман. Остання сказала, що влада як ніхто зацікавлена в тому, щоби знайти, хто цю провокацію проти України, її влади та президента зробив. Підсумовуючи сюжет, Ольга Порошина попередила: журналісти протестуватимуть доти, доки не завершиться розслідування побиття їхніх колег.

 

О 18.45 до обговорення теми про чергову акцію журналістського протесту долучилися «Факти» на ICTV. Тут об'єднали події під Кабміном та всередині нього з перипетіями у ВР навколо ухвалення рішення про створення тимчасової слідчої комісії. Варто зауважити: «Факти» дуже оперативно включилися в тренд дня ще о 12.45. Щоправда, вдень тут обмежилися досить лаконічною інформацією про те, що прем'єр-міністр готовий вибачити журналістів. Він, виявляється, просто не зміг прочитати листівки. Також тут повідомили, що міністр внутрішніх справ заперечив свою присутність на даху готелю «Інтерконтиненталь» і пообіцяв об'єктивно розслідувати факт побиття журналістів.

 

У вечірніх «Фактах» вийшов більш розлогий сюжет Володимира Горковенка. Тут показали саму акцію, включно з перформенсом Богдана Кутєпова та синхроном Ігоря Розкладая. Також подали синхрони Миколи Азарова, Віталія Захарченка та Ольги Сніцарчук. Автор підкреслив, що міністр внутрішніх справ хоче зустрітися з Ольгою Сніцарчук та Владиславом Соделем, проілюструвавши це синхроном міністра: «Я б обов'язково за вас заступився!». Далі автор сюжету плавно перейшов до того, як у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію створювали. Використавши при цьому синхрони Арсенія Яценюка та Інни Богословської. Перший наполягав на створенні ТСК, яка має з'ясувати, хто бив журналістку. Друга називала Ольгу Сніцарчук «нібито журналісткою» й вимагала ТСК врахувати те, що вона (журналістка) була, мовляв, без бейджа й залишилася неушкодженою. Теми фашизму Інна Германівна теж не оминула, покликавшись на записи Ольги у ФБ. Зазначимо, що автори сюжеті при цьому явно не на боці Богословської, хоча не дають ніякого спростування від самої Сніцарчук, наприклад, а використовують власні оціночні судження:

 

 

«СИНХРОН: Арсеній Яценюк, лідер фракції ВО "Батьківщина": "Завдання слідчої комісії - захистити журналістів, захистити народ України, з'ясувати хто був причетний до провокацій. А нова українська демократична влада порушить кримінальні справи".

 

РЕПОРТАЖ: Регіонали переконують, що не мають стосунку до молодиків, які спочатку охороняли їхню сцену, а потім побили журналістку. Щоправда, для Інни Богословської Ольга Сніцарчук не журналістка, а ледь не фашистка.

 

СИНХРОН: Інна Богословська, народний депутат України, фракція Партії регіонів: "На це треба зважати коли ви будете розслідувати питання щодо нібито журналіста, який був на акції без бейджика, який не має жодних тілесних ушкоджень, і який має у Facebook запис, аналогічно фашистським закликам "Свободи".

 

РЕПОРТАЖ: Аби встановити істину, регіонали натиснули кнопку "за". Комісію очолив Віталій Ярема з "Батьківщини". Заступником у нього регіонал Андрій Пінчук. У парламенті є неформальне правило: якщо потрібно забалакати скандал чи проблему, то створюють тимчасову слідчу комісію. Медійники побоюються, що так само буде із ТСК, яка розслідуватиме побиття журналістів під час акції 18 травня».

 

 

ТСН («1+1») о 19.30 теж не залишила без уваги вікопомну зустріч прем'єра з журналістами, на яких він образився. Сюжет вийшов під назвою «Журналістський бунт». Тут показали, як веселі колеги зібралися під стінами Кабміну з плакатами, а також – Богдана Кутєпова в ролі Вадіка Румина. Далі розповіли, що учасники флеш-мобу 22 травня показали прем'єр-міністрові листівку, де було написано: «Сьогодні журналістка. Завтра - ваша мати, сестра, донька. Дійте!». Микола Азаров, збагнувши нарешті, що в цих словах, які він просто не зміг прочитати, не міститься жодних образ, пішов на мирову. Він визнав, що просто чисто по-людськи погарячкував. Далі подали синхрон Ольги Сніцарчук, яка запитала в міністра, чому міліція не реагувала на її крики про допомогу. На це Віталій Захарченко відповів, що з цього приводу вже розпочато службове розслідування. Коли ж журналісти показали йому відео, на якому ті самі молодики лупцюють невідомого в масці, а за цим спостерігають люди на даху готелю, й запитали, чи не був серед цих спостерігачів сам пан Захарченко, він сказав: «Як я міг бути на даху "Інтерконтиненталю"? Дівчата, ну я прошу вас"». І далі : «Я не міг там бути взагалі, на даху "Інтерконтиненталю"». Автор сюжету наголосив: Ольга Сніцарчук обурена тим, що у Верховній Раді казали, нібито вона під час побиття просто висловлювала свою громадянську позицію. Що намагався з неї витягти навіть слідчий під час першого опитування: «Міліціонери приймали у мене заяву про напад у кареті швидкої допомоги, і тричі вони відмовлялися взяти у мене інформацію про те, що я є журналістом».

 

На цьому сюжет на скінчився. Автори зробили ще й репортаж із ВР, як депутати створювали тимчасову слідчу комісію щодо побиття журналістів. Особливо яскраво виглядали синхрони депутатів-антагоністів Інни Богословської та Петра Порошенка. Тобто журналісти «1+1» за змістом зробили те саме, що й журналісти ICTV, але з більшим  дотриманням журналістських стандартів.

 

 

«СИНХРОН: Віталій Захарченко, міністр внутрішніх справ України: "Я не міг там бути взагалі, на даху "Інтерконтиненталю".

 

СИНХРОН: Ольга Сніцарчук, журналіст: "Я в нього також поцікавилася про ту, не побоюся сказати, брехню, яка лунала з трибуни Верховної Ради, міністр Захарченко, я нагадаю, тоді сказав, що, за моїми словами, для міліціонерів я перебувала на цьому мітингу буцімто для виказання якоїсь своєї громадянської позиції, і мене це вкрай обурило. Міліціонери приймали у мене заяву про напад у кареті швидкої допомоги, і тричі вони відмовлялися взяти у мене інформацію про те, що я є журналістом".

 

РЕПОРТАЖ: За розслідування скандалу із сутичками на вулицях візьмуться і депутати. Після довгих суперечок вони таки створили свою комісію. Хто дозволив роз'їжджати по центру Києва БТРу, хто найняв спортсменів-бойовиків? Опозиціонери наполягають: відповідальність має понести Захарченко. У Раді, тим часом, регіоналка Інна Богословська, невдоволена дописами Ольги Сніцарчук на її особистій сторінці у Фейсбуці, назвала її - кореспондента та випускового - "нібито журналісткою" і мало не фашисткою.

 

СИНХРОН: Інна Богословська, народний депутат України, Партія регіонів: "На це треба зважати, коли ви будете розслідувати питання щодо нібито журналіста, який був на акції без бейджика, який не має жодних тілесних ушкоджень, і який має у Фейсбуці запис, аналогічний фашистським закликам "Свободи".

 

СИНХРОН: Петро Порошенко, народний депутат України, позафракційний: "Належність до цієї категорії визначається не наявністю бейджа. Більше того, насправді, наявність бейджа означала належність до бандитів, бо всі бандити, які били мирних людей, носили бейджі".

 

РЕПОРТАЖ: Завтра про свободу слова депутати збираються поговорити із прем'єром Азаровим під час години запитань до уряду. І з Генпрокурором Пшонкою, якого навіть хочуть викликати з відпустки».

 

 

Найбільш повно висвітлив протестну акцію журналістів 23 травня «Інтер». Тут розбили цю подію на два сюжети. Один стосувався власне акції, другий – подій у ВР. Автор першого сюжету Євген Онопрієнко (про те, що саме відбувалося під стінами Кабміну й чим закінчилася чергова протестна акція журналістів), акцентував на тому, що акція 23 травня стосується всіх журналістів. «Здесь сложно отличить участников акции от тех, кто пришел ради статьи или сюжета. Ведь протест посвящен не только вчерашнему случаю в Кабмине, но и отношению власти к журналистам вообще. Вот и получается, стоишь с микрофоном – и Ты на работе. Взял в руки плакат – и Ты участник акции». Далі журналіст розповів, що до учасників акції вийшов спочатку прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко, який запросив учорашніх збурювачів спокою до самого прем'єра. Далі пішов синхрон Азарова, що, мовляв, людям притаманно помилятися. І журналіст переходить до питання, чи відповість хтось за побиття журналістів:

 

 

«РЕПОРТАЖ: Прессу в Кабмин пускать, – распоряжается Азаров. А вот как быть с избиением журналистов?

 

СИНХРОН: Ольга Сницарчук, корреспондент 5-го канала: "Азаров сказав, що якби був особисто присутній під час подій на Житомирській, біля Головного управління міліції, він би особисто кинувся мене захищати з кулаками. Каже, сил у нього ще вистачить".

 

РЕПОРТАЖ: Милиционеров там было - хоть отбавляй. Почему они бездействовали, ответ старый. Идет служебное расследование.

 

СИНХРОН: Сергей Бурлаков, исполняющий обязанности начальника пресс-службы МВД: "Якщо там будуть вбачатися ознаки кримінального правопорушення, вже можна вести мову про якусь там кваліфікацію".

 

РЕПОРТАЖ: Лично Ольге - как бонус - предложение от главы МВД. Попросить о личной охране. Обидчик-то ее - на свободе.

 

СИНХРОН: Ольга Сницарчук, корреспондент 5-го канала: "Я не впевнена, що мені в охорону не видадуть оцих хлопців, які мене "захищали" на вулиці Великій Житомирській, під Головним Управлінням Міністерства внутрішніх справ".

 

РЕПОРТАЖ: Пока не будут расставлены все точки над "i" в деле об избиении журналистов, акулы пера обещают и протестовать, и поворачиваться спиной к чиновникам. Несмотря на просьбу премьера больше так не делать».

 

 

Як бачимо, кореспонденти «Інтера» підкреслили солідарність журналістів та їхню зневіреність у ефективності дій правоохоронців.

 

Наступний сюжет «Подробиць» стосувався створення ТСК щодо розслідування побиття журналістів у ВРУ. Автор Валентина Левицька розповіла, які баталії відбувалися під куполом ВР, поки депутати таки погодилися створити ТСК. Використали синхрони Арсенія Яценюка, Юрія Михальчишина та не менш скандальні виступи Олександра Єфремова, Михайла Чечетова й Петра Симоненка,  які проігнорували інші канали, надавши  перевагу промовам Інни Богословської та  Ганни Герман.  Вплели в сюжет цікаву подробицю про те, як свободівці змусили регіоналів встати нібито на вшанування пам'яті Євгена Ковальця, завершили досить песимістичним прогнозом щодо ефективності ТСК:

 

 

«СИНХРОН: Арсений Яценюк, народный депутат Украины, лидер фракции "Батькивщина": "Влада була задіяна в провокаціях - і вони, як таргани, бояться світла, а світло - це журналісти".

 

СИНХРОН: Александр Ефремов, народный депутат Украины, лидер фракции Партии регионов: "Кто рьяно кричат о том, что это сорганизовано представителями власти, они мне напоминают тех людей, которые кричат "держите вора". Когда шапка на воре горит, он кричит "держите вора".

 

РЕПОРТАЖ: Регионалы предложили не останавливаться на расследовании событий 18 мая, но и разобраться еще с несколькими эпизодами недавней истории.

 

СИНХРОН: Михаил Чечетов, народный депутат Украины, фракция партии регионов: "Говорят о том, что есть ли проявления фашизма? А как по-другому называть избиение ветеранов на 9 мая? А как называть вчерашние бандитские выходки Свободы в Киевсовете?"

 

СИНХРОН: Юрий Михальчишин, народный депутат Украины, фракция "Свобода": "Фашизмом направо і наліво багато розуму не треба. Бити дівчат - герої найшлися? Давайте, до мене підійдіть! Чого свистиш? Зараз свисну тобі!"

 

РЕПОРТАЖ: В пылу дискуссии "Свобода" на время забыла о журналистах и подхватила историческую тему:

 

СИНХРОН: Юрий Михальчишин, народный депутат Украины, фракция "Свобода": "75 років тому у Роттердамі агентами НКВД було вбито лідера організації Українських націоналістів, Євгена Коновальця. Всіх нормальних людей прошу вшанувати його пам'ять хвилиною мовчання".

 

РЕПОРТАЖ: Оппозиционеры встают – бело-синие и коммунисты демонстративно сидят. Но вдруг в зале кто-то запел "Ще не вмерла", гимн подхватили десятки голосов. Регионалы один за одним поднимаются со своих мест, фракция КПУ стойко игнорирует и государственный гимн. Выпустив пар, депутаты начали голосовать за создание следственной комиссии. В комиссию вошли депутаты от всех фракций. Но коммунисты в ее эффективность не верят.

 

СИНХРОН: Пётр Симоненко, народный депутат Украины, лидер фракции КПУ: "Ранее мы неоднократно создавали комиссии по подобным фактам, и ни одного доклада, который бы привел к тому, что виновные в совершении тех или иных антизаконных действий были наказаны за всю историю Украины – нет"».

 

 

Насамкінець автор сюжету пообіцяв: «Завтра депутаты ждут в Раде правительство в полном составе и легких вопросов министрам не обещают. Завтра Рада забурлит по-новому».

 

Тим часом Перший національний теж відгукнувся на події в Кабміні, на відміну від 22 травня. Проте й цього разу в дуже своєрідний спосіб. 23 травня о 18.20 та о 21-й дуже коротко повідомили: «Журналістів не позбавлять акредитації за протестну акцію на засіданні Кабінету міністрів. Про це медійникам заявив прем'єр-міністр. Микола Азаров зустрівся із учасниками акції й постраждалою під час бійок 18 травня журналісткою Ольгою Сніцарчук. Напередодні, вимагаючи об'єктивного розслідування її справи, колеги на початку урядового засідання повернулися до міністрів – плакатами на спинах. Прем'єр відреагував суворо. І заявив, що не дозволить нікому зривати засідання Кабміну. Свою позицію він підтвердив і під час зустрічі. Микола Азаров наголосив: він відкритий для преси, і журналісти могли звернутися до нього через прес-службу або в інший законний спосіб. Прем'єр запевнив: уряд подбає про те, щоб журналісти могли безпечно виконувати професійні обов'язки й сприятиме об'єктивному розслідуванню». Після цієї вкрай короткої інформації подали синхрон Миколи Азарова: «У нас с вами до вчерашнего инцидента были абсолютно нормальные взаимоотношения. Прошу вас на будущее, чтобы у нас такие же нормальные отношения сохранялись. Я готов вас видеть на заседаниях Кабинета министров. И надеюсь, что этот инцидент станет последним».

 

Одне слово, коли 22 травня журналісти повернулися до прем'єра спинами з листівками, Перший національний, вочевидь,  розцінив це як демарш проти Кабміну й відтак навіть не згадав про цю подію. А ось коли Микола Азаров продемонстрував готовність до всепрощення, Перший вирішив, що це їхня тема. Ну, це така собі вибірковість, притаманна колишньому УТ-1 віддавна.

 

Проте у висвітленні теми про акцію журналістів усіх переплюнув ТВі. 23 травня програма «Сьогодні» почалася з повідомлення про черговий напад на журналіста. Цього разу – на кореспондента телекомпанії «Поділля-центр» Оксану Чушкіну. Розповівши про всі перипетії того, як на журналістку напав один із учасників ДТП, яке сталося буквально навпроти телестудії в Хмельницькому, а міліція цей напад зігнорувала, бо, бачте, Оксана не була учасницею пригоди (проте прокуратура вже відкрила кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності), тут плавно перейшли до акції протесту журналістів під Кабміном.

 

Почали з плакатів типу «Азаров – ворог преси» й перформенсу Богдана Кутєпова в ролі гопника. Останній у сюжеті ТВі кривлявся, представляючись «я от Вадика Румына, если чё». Далі подали синхрони Ігоря Розкладая про те, що Микола Азаров порушив регламент співпраці з журналістами, та Оксани Романюк, представника «Репортерів без кордонів». Романюк заявила: «Це політизація і використання міліції як політичного інструменту. Друге – це порушення права громадян на мирні зібрання. І третє – це побиття журналістів». Далі автори сюжету докладно розповіли, як Азаров висловив учасникам мовчазного флеш-мобу останнє попередження, милостиво дозволивши їм і надалі ходити на засідання КМУ. Після цього тут розповіли, що Верховна Рада таки створила ТСК щодо розслідування побиття журналістів 18 травня. Тут використали синхрони народних депутатів Андрія Шевченка, Олександра Єфремова та Арсенія Яценюка щодо того, варто чи ні створювати тимчасову слідчу комісію.

 

Отож, 23 травня буквально всі канали – як комерційні, так і державний – чи не вперше після відомих подій щодо законопроекту Журавського з дифамації солідаризувалися у висвітленні протестних акцій журналістів під Кабміном. Можуть, коли хочуть та власники й топ-менеджери телеканалів не проти.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23285
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зритель
3960 дн. тому
Инна, почему предвзятая такая? Вот такая ты нэзалэжная журналюшка? Ая-яй-яй)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду