«Інтер» заявляє, що вшанував пам’ять Чорнобильської трагедії фільмом «Метелики» в праймі 27 квітня

«Інтер» заявляє, що вшанував пам’ять Чорнобильської трагедії фільмом «Метелики» в праймі 27 квітня

2 Травня 2013
18916
2 Травня 2013
15:37

«Інтер» заявляє, що вшанував пам’ять Чорнобильської трагедії фільмом «Метелики» в праймі 27 квітня

18916
«Інтер» заявляє, що вшанував пам’ять Чорнобильської трагедії фільмом «Метелики» в праймі 27 квітня
«Інтер» заявляє, що вшанував пам’ять Чорнобильської трагедії фільмом «Метелики» в праймі 27 квітня

Телеканал «Інтер» наголошує, що приділив увагу річниці Чорнобильської трагедії сюжетами в новинах «Подробности» і програмі «Ранок з "Інтером"», а також фільмом «Метелики», виробництва української кінокомпанії Film.ua. Про це йдеться у відповіді прес-служби телеканалу на статтю Бориса Бахтєєва «Чорнобильські роковини: «Веселится и ликует весь народ».

 

Канал заявляє, що віддав темі Чорнобиля прайм-тайм суботнього ефіру 27 квітня. Однак слід зазначити, що у своєму тексті пан Бахтєєв аналізував лише ефіри українських каналів 26 квітня, у день самої річниці, і розглядав спецпроекти поза випусками новин.

 

Втім, прес-служба наголошує: «Сподіваємося, Ви не будете наполягати на тому, що пам'ятати про Чорнобиль необхідно лише один день на рік, саме 26 квітня? (...) Фільм («Метелики». - ТК) присвячений трагічній історії кохання молодих людей, чиї почуття та життя опалила Чорнобильська катастрофа. І як свідчать дані компанії GFK Ukraine, ця прем'єра привернула неабияку глядацьку увагу, незважаючи на те, що у цей час на інших каналах демонструвалися традиційні розважальні шоу та програми».

 

Подаємо заяву телеканалу у повному обсязі:

 

«Редакції «Детектор медіа» та особисто пану Борису Бахтєєву

 

Відповідь від телеканалу «Інтер» на публікацію статті «Чорнобильські роковини: «Веселится и ликует весь народ»

 

Шановна редакція «Детектор медіа», шановний пане Бахтєєв!

 

Дякуємо за вашу увагу до ефіру українських телеканалів в контексті висвітлення роковин Чорнобильскої трагедії, проте мусимо констатувати, що Ваша увага була не надто пильною. Адже телеканал «Інтер» не лише нагадав глядачам про цю страшенну техногенну катастрофу, яка відбулася 26 квітня 1986 року, не просто присвятив цій темі окремі сюжети у програмі «Ранок з Інтером», новинах та «Подробностях» від 26 квітня 2013 року, а і віддав цій темі прайм-тайм суботнього ефіру 27 квітня. Сподіваємося, Ви не будете наполягати на тому, что пам'ятати про Чорнобиль необхідно лише один день на рік, саме 26 квітня?

 

27 квітня на «Інтері» відбувся спеціальний показ нового 4-серійного художнього фільму «Метелики» виробництва української кінокомпанії Film.ua. Фільм присвячений трагічній історії кохання молодих людей, чиї почуття та життя опалила  Чорнобильска катастрофа. І як свідчать дані компанії GFK Ukraine, ця прем'єра привернула неабияку глядацьку увагу, незважаючи на те, що у цей час на інших каналах демонструвалися традиційні розважальні шоу та програми. Так, рейтинг першої серії склав 3,58%, а доля - 10,9% (аудиторія 18+, Вся Україна), рейтинг другої серії - 3,81%, доля -11,7%, третя серія пройшла з такими показниками  - рейтинг 3,10%, доля - 13,7%, а фінальна четверта серія мала рейтинг 2,66% та долю аудиторії - 18,8% і стала абсолютним лідером слоту.

 

Прем'єра фільму на «Інтері» дуже активно анонсувалася протягом тижня, а 16 квітня телеканал «Інтер» та компанія Film.ua спільно проводили спеціальний допрем'єрний прес-показ цього фільму, на який запрошували представників «Детектор медіа» і який, до речи, викликав резонанс серед журналістів. Отже, прем'єру фільму «Метелики» було важно не помітити. Слідкуйте на ефіром!

 

З повагою,

Прес-служба телеканалу «Інтер»

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18916
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду