«Інтер» зняв документальний фільм про Квітку Цісик

«Інтер» зняв документальний фільм про Квітку Цісик

26 Березня 2013
30358
26 Березня 2013
19:36

«Інтер» зняв документальний фільм про Квітку Цісик

30358
До 60-ї річниці від дня народження Квітки Цісик «Інтер» покаже власний документальний фільм про співачку
«Інтер» зняв документальний фільм про Квітку Цісик
«Інтер» зняв документальний фільм про Квітку Цісик

Телеканал «Інтер» зняв документальний фільм «Квітка. Голос у єдиному екземплярі», присвячений пам'яті американської співачки українського походження Квітки Цісик. Прем'єра стрічки відбудеться в ефірі «Інтера» 5 квітня, у п'ятницю, о 00:00. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Над фільмом працювали: генеральний продюсер проекту Ганна Безлюдна, головний редактор проекту Антон Нікітін, режисер-постановник Софія Чемерис, автори сценарію Леся Вакулюк і Наталя Ковальова, оператор-постановник Герман Федоренко.

 

Автори фільму «Квітка. Голос у єдиному екземплярі» спробують дослідити, у чому феномен цієї людини. Вони намагатимуться знайти відповідь на питання, чому протягом не одного десятиліття пісні у виконанні Квітки Цісик справляють на людей гіпнотичне враження. Наприклад, американець українського походження Алекс Гутмахер буквально «захворів» на музику Цісик, коли вперше почув пісню «Черемшина» у її виконанні в київському таксі. З тих часів він став запеклим фанатом співачки і вкладає власні кошти в популяризацію її імені - організував фестиваль романсу імені Квітки Цісик, привіз особисті речі виконавиці для музею у Львові, а цього року влаштував вечір пам'яті до її 60-річчя.

 

Про Квітку Цісик у фільмі розкажуть її рідні та близькі (чоловік Ед Ракович, син Едді, родина зі Львова), люди, з якими вона працювала, її прихильники. Телеглядачі матимуть змогу побачити єдине ексклюзивне відеоінтерв'ю Квітки Цісик українською мовою, яке у свій час вдалося записати директору оркестру Національної філармонії Олександру Горностаю. Також про своє ставлення до творчості Цісик висловиться молода українська співачка Джамала і розповість, чому на фестивалі «Нова хвиля» обрала для виконання народну пісню «Ой, верше мій, верше», яку свого часу виконувала Цісик.

 

 Квітка Цісик - американка, яка стала втіленням національної української самоідентифікації. «Пісні в її виконанні у 80-х роках минулого століття сколихнули Україну. Платівка з записаними Квіткою Цісик українськими піснями, яка випадково, майже контрабандою, потрапила в нашу країну, спричинила справжній ажіотаж серед української інтелігенції - люди масово робили копії і передавали їх одне одному», - нагадують у прес-службі «Інтера».

 

Генеральний продюсер фільму «Квітка. Голос у єдиному екземплярі» та директор з розвитку групи «Інтер» Ганна Безлюдна зазначила, що Голос Квітки заворожує: «Коли слухаєш її пісні, відчуваєш і радість і сум, відчуваєш емоції людини, яка народилася і жила за тисячі кілометрів від України і надзвичайно тонко відчувала ностальгію за батьківщиною, яку ніколи не бачила. Її любов до України дуже щемлива, пронизлива. Нам не вистачає виконавців, які співають з такою любов'ю. Вона рано пішла від нас, але встигла дуже багато зробити. Ми повинні пам'ятати цю унікальну людину - українську співачку Квітку Цісик».

 

У США Квітка Цісик більше відома під іменем КейСі. Вона десятки років озвучувала рекламні джингли таких відомих компаній як Coca-cola, American Airlines, McDonald's, Ford. Автомобільна корпорація Ford Motor взагалі зробила її не тільки голосом, але й обличчям своєї рекламної кампанії. КейСі співала на бек-вокалі у таких зірок, як Майкл Джексон та Вітні Х'юстон. Саме КейСі виконала саундтрек до фільму You Light Up My Life, який у 1978 удостоївся премії «Оскар» за кращу пісню. Але через юридичну тяганину найпрестижніша кінопремія світу дісталася іншій співачці.

 

4 квітня 2013 року Квітці Цісик мало б виповнитися 60 років, але через хворобу вона передчасно пішла з життя.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30358
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
В"ячеслав
4041 дн. тому
Справді надто пізно... Але спасибі "Інтеру" й за це. Не очікував... (може згодом будуть повтори у зручніший час).
mike
4042 дн. тому
А чого не показати фыльм наприклад о 3 ночі?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду