Кастрат Comedy

17 Листопада 2010
18358
17 Листопада 2010
12:12

Кастрат Comedy

18358
Real Comedy – булочка з виколупаними родзинками…
Кастрат Comedy

Гумористична програма - не хрустка доларова банкнота, їй зовсім не обов'язково подобатись усім. Хтось дивиться «Криве дзеркало», хтось полюбляє «Аншлаг», є фани «Великої різниці», є прихильники творчості Монті Пайтона. Що подобається Юпітеру, не сподобається бику, але хто бик, а хто Юпітер у ситуації з телегумором сам Хаос не розбере. Кому хотіли сподобатися творці Real Comedy - питання так само важке й непевне. У преамбулах ведучого Андрія Молочного часом можна було почути цілком адресні звернення. Наприклад, у 10-му випуску, присвяченому понтам, до чоловіка біля будівельного гіпермаркету, який вантажить три мішки з цементом у багажник «Бентлі». Або у вступному слові про дитинство, де Молочний іронізує над ігровими приставками за 600 баксів. Діло зрозуміле: в залі сидять люди, яким такі жарти близькі та знайомі. Заявлені у прес-релізі проекту «зіркові гості: Гарік Корогодський, Lama, Володимир Вірчис, Тимофій Нагорний, Міка Ньютон, Тала Калатай, Наталія Валевська, Тамерлан, Володимир Бебешко, Міла Нітіч, Ольга Сумська, Віталій Борисюк, Олексій Большой та інші» зможуть оцінити vip-гумор ведучого.

 

А як бути з простим телеглядачем? Comedy Club Production і про нього подумав. Тому у випусках ми з вами могли спостерігати обігрування проекту «Україна має талант!», стрічки «Леон Кіллер», трансляції футбольних матчів й іншого телешуму. Обігрування сюжетів відомих програм та кіношлягерів працює на широкий загал, але у форматі stand-up важко конкурувати з монстрами жанру типу «Великої різниці». «Основна зброя резидентів - якісний, інтелігентний гумор, без матів, вульгарності, політики і брудних жартів про "зірок"». Мабуть, керуючись цією настановою, дует «Любов» видав цнотливу сцену про сімейну пару у секс-шопі. Якісно та інтелігентно. Цей дует взагалі мій улюблений. «Аніматор тоже люді, поніл, коза драний», - підсумовує «Любов» у сюжеті про відпочинок українки в Турції.

 

Продюсери Real Comedy ставлять перед 12-ма вимученими кастингом учасниками непросту задачу. Стріляти жартами в бомонд, що спостерігає за гумористами у студії, їм заборонено, про політиків - теж зась, а навколо чого ще будувати драматургію своїх мікровистав? Схоже, поки що не всі резиденти дали собі відповідь на це запитання. Для прикладу, Богдан Баян кожен свій вихід оздоблює баяном, і на потилиці в нього назву цього інструменту виголено. Але такі сміливі знахідки дозволяє собі далеко не кожен учасник. Справи з генеруванням «свіжого яскравого стилю у світі жартів» поки що просуваються не дуже. Може, жарти занадто вишукані? Аудиторія, що має змогу спостерігати шоу власними очима, нерідко стримано посміхається, а не радісно регоче.

 

Резиденти - хороші, талановиті хлопці й дівчата, можливо, штанці нового стриманого формату надто завузькі для них? Наскільки я пам'ятаю, фігуранти Comedy club дозволяли собі жартувати з аудиторією, вживати напівцензурні слівця і навіть запрошували на сцену кумедних гостей із суміжних галузей, а своїм молодшим товаришам робити це заборонили. Ці деталі оживляли програму, а тепер дивитися півгодинне шоу відверто нуднувато. Можливо, тому на сьогодні програма має рейтинг 1,95%, частку 8,65% (вибірка «Вся Україна») та рейтинг 2,07%, частка 8,53% ( вибірка «50 тис.+»), аудиторія 14-49. Тобто частка шоу нижча за середню каналу (ICTV в середньому за вересень-листопад має частку 9,37% за «Вся Україна» та 8,98% за «50 тис.+»). Не допомагає навіть віщання на «общєпонятном». По моєму, на перенасиченому ринку телерозваг важко конкурувати, пропонуючи інтриги на кшталт: «Чи вдасться єдиній в Comedy дівчині Каті з дуету "Любовь" шуткувати про стосунки в площині Ч-Ж? Чи правда, що на сцені Real Comedy з'явиться дует чорного гумору?» Коли всесоюзно відомі «знатоки» разом із ведучим кочували між «Брейн-рингом» і «Що? Де? Коли?», це сприймалося нормально. Але, погодьтесь, ніхто не пробував робити «полегшену» версію популярної програми, прибравши звідти музичну паузу та чорний ящик. А Comedy Club Production пропонує особисто мені варіант Comedy Club у вигляді булочки з виколупаними родзинками.

 

У наш перенасичений інформацією надшвидкісний час переможуть цинічні та агресивні, а ласкавим телятам буде важко дістатися вимені двох маток через гострі пазурі та зуби конкурентів. Хоча, може, я бик, що приміряє на себе тогу Юпітера? Адже виходить собі програма вже третій місяць поспіль. Значить, канал задоволений, рекламодавці - щасливі, учасники при справі. Жарти жартами, а гляди - й у новому сезоні тішитимуть глядацьке око гендерним та чорним гумором і грою на баяні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18358
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Fisherman
4876 дн. тому
Юмора в этом шоу ноль. На кого это рассчитано, не понятно. Петросян и то лучше шутит...
Глядач
4880 дн. тому
все правильно автор пише, це не шоу, а не зрозуміло що. жарти ну ніякі, не про шо, знаю я такі шоу, на запису взагалі в залі ніхто не сміється, лише за командою режисера знімають окремо сміх глядачів. і що, це по-вашому означає що в українців почуття гумору немає?
медвед
4880 дн. тому
Знавець // 17.11.2010 15:31:28 Шо це було?..///// здається, автор намагався закосити під Бриниха...
Павел
4880 дн. тому
и наши журналисты пишут о том, что маты и пошлость в эфире - это изюм??? ну, какая страна, такие и запросы ... правильно Андрюха, ты делаешь! нужно повышать культурный уровень зрителя. пусть даже по началу это и не всем нравится
Знавець
4880 дн. тому
Шо це було?..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду