Про істинних переможців президентських виборів

20 Лютого 2010
35826
20 Лютого 2010
13:32

Про істинних переможців президентських виборів

35826
Про істинних переможців президентських виборів

Скажіть-но, 800 осіб - це багато чи мало?

 

Очевидно, залежно від того, хто вони, ці 800. Бо ж були і 300 незламних спартанців, і «30 мучеників - українців славних, молодих», і той сакраментальний один, котрий, всупереч усьому, у полі воїн...

 

А 27 тисяч - це багато чи дуже багато?

 

Принаймні, цілий стрілецький корпус Червоної армії часів Другої світової...

 

Так от, перша цифра - це кількість результатів, яку дає інтернет-пошуковик Google, коли ви набираєте слово «жидЮлька». Друга цифра - це кількість результатів, яка висвітлюється при набраних слова «Юля жидовка».

 

І далі: «Капительман» - близько шести тисяч результатів, «Капительман-Тимошенко» - десь так само, «Капительман-Григян» - дві тисячі, «Капительман Юлия» - дві з половиною тисячі, «Капительман Юлия Владимировна» - тисяча сто, «Капітельман» - 8500, «Капітельманша» - 600... Ну, і таке інше, і подібне на це.

 

Так от: це багато чи мало?

 

І як до цього всього ставитись?

 

Звісно, можна все списати на те, що абсолютна більшість результатів такого штибу стосується різноманітних інтернет-форумів (свята правда), що названі вище словеса можуть вживати ті самі особи, на одному форумі пишучи «Капітельман», на іншому - «Капітельман-Григян» (теж правда), що, зрештою, кожна нація має право на своїх ідіотів (українці - не виняток).

 

Ясна річ, можна стверджувати, що йдеться про суспільних маргіналів, що подібні настрої певної частини електорату не вплинули на загальні результати виборів, що для України характерний достатньо високий рівень толерантності міжетнічних відносин і що не варто кидати тінь на власну країну задля того, щоб поставити тавро на тих, хто сам на себе його поставив (а от із оцим усім уже значно складніше, бо ж звати маргіналами просунутих юзерів не випадає, та і щодо тіні щось таке ми вже чули у радянські часи).

 

І нарешті, можна з посмішкою підтверджувати слова ледь не всіх закордонних спостерігачів про те, що ці президентські вибори в Україні стали справжнім святом демократії, - разом з ними не помічаючи, що йдеться про перші такі вибори, на яких діяли чинники ксенофобії та антисемітизму.

 

Перші не в плані спроб імпортних політтехнологів надути кілька мильних бульбашок загрозливого вигляду для впливу на психіку виборців-дурників («Пане Ющенку, ваша дружина американка!» - і Кобзон, котрий співає про загрозу громадянської війни - це вже було 2004 року), а в плані спонтанної, хоча і кимсь часом під'юджуваної активності інтернету, спрямованої проти «інородців», котрі, мовляв, посміли претендувати на перші ролі в державі.

 

Процитую фрагмент обговорення статті одного справді гідного достойника культури на сайті впливового інтернет-видання (стиль і правопис збережені):

 

«Проголосувати за Юлю, - скажуть знов за ту аферистку - жидівку голосуємо? Проголосувати за Януковича - скажуть знов за бандита, зека, українофоба проголосували? Проголосувати проти всіх - скажуть все рівно Януковичу - бандиту допомогли. Не піти на вибори - скажуть не виконали свій громадянський обов'язок. З любої сторони жопа.

 

крук ти просто сільский рагуль, як у 17-му році одна хитра нація зіштовхнула росіян лобами, що тріскотіння ще й досі чути, так тепер п. Капітальман хоче зробити з нами. А, може ти до них належиш, то питань нема.

 

Так! Все зрозуміло! Президентом хочете бачити жидівку, прим*єр-міністром - молдаванина........ В нас Україна, чи збірна солянка!!!!!!!

  

Шановні львівяни голосуйте за п. Грігян - Капітальман вона щира українка і ще щирішою стане, як дасте їй мільярд доларів вкрасти, бігме вишле вам літаком ТАМІФЛЮ би вам голова не крутилася, як правду довідаєтеся».

 

Те, про що написана стаття, нікого з форумчан не цікавить. Проблема - одна. «Аргументація» - залізна. Патріотизм, як-то кажуть, так і пре... І це при тому, що в цьому інтернет-виданні відверті матюки негайно видаляють з форуму...

 

Припустімо, що це справді маргінали, «офісний планктон» чи недорікуваті студенти, часом нездатні навіть грамотно побудувати речення. Припустімо, що певні провокатори ініціювали подібну стилістику в обговореннях та вміло спрямовували її в потрібне річище - з політтехнологічною, ясна річ, метою. Але ж спонтанність і щирість більшості подібних реплік сумніву не викликає - і саме це мусило б привернути увагу українських медіа до цього феномену.

 

Бо ж ідеться про соціально-політичну загрозу значно більшого масштабу, ніж недорікувате базграння ужгородського мера Ратушняка на адресу Арсенія Яценюка, яке торік стало на якийсь час топ-подією у медіасвіті (і, до речі, спричинило зливу коментарів подібного штибу в інтернеті). Ратушняк - це лише один не надто харизматичний персонаж із тих десятків тисяч, що оцінюють світ у певних світоглядних категоріях; тут же йдеться про масу, якій тільки й не вистачає, що фюрера, наділеного потужною харизмою.

 

При цьому хамська відвертість цієї публіки на інтернет-форумах й у блогах сполучається - і на це теж ніхто не хоче звертати увагу - з майже вишуканою риторикою інтелектуалів на тему «справжнього українського президента», «щирого українця з діда-прадіда». І схоже, саме ці публікації за підписами знаних людей, а не зоологічне хамство Ратушняка спонукали Арсенія Яценюка опублікувати свій родовід до казна якого коліна, щоб засвідчити: я не винен, у мене всі предки українці й дружина українка, ми расово чисті!

 

Можна було щось подібне уявити ще кілька років тому?

 

Утім, для когось це вияв «торжества демократії»...

 

Хоча можна було би просто відсканувати і помістити в інтернеті кілька сторінок діаспорної «Енциклопедії українознавства», створеної справжніми (без лапок) буржуазними націоналістами, де чітко і зрозуміло описано ту неймовірну «веселку» расово-антропологічних типів, яка притаманна з-поміж європейських, мабуть, тільки українському етносу. Поміж іншого, там ідеться і про середземноморський антропологічний тип («малу расу») у складі українського етносу, і домінує цей тип якраз у рідних місцях Яценюка (так само, як й автора цих рядків). А ще цей тип поширений в Іспанії, Італії, Греції й - о лихо! - у державі Ізраїль. Ясна річ, що нічого з того, що писали питомі українські націоналісти, нинішні суперпатріоти не знають і не мають потреби знати; зате найбільш ліберальні серед них чітко формулюють вимоги до неукраїнця, який претендує на вищу посаду у державі (янгол із синьо-жовтими крильцями - і той би, мабуть, не склав відповідних іспитів).

 

А от барон Карл Густав Манергейм порятував у 1918-19 роках Фінляндію, маючи «неправильне», себто шведсько-німецьке походження і не навчившись іще вільно розмовляти фінською мовою; хоча і серед фінів тоді були суперпатріоти, на щастя, їх вчасно поставили на місце. Але ж то якісь там фіни, а не щирі українські патріоти, чи не так? Один лише епізод із тодішньої вітчизняної історії: у лютому 1918 року більшовики захопили Кам'янець-Подільський. Численні українські військові частини оголосили нейтралітет. І от тоді полковник артилерії Ігор Палеолог-Комнін, нащадок аж двох (!) візантійських імператорських династій, взявши під команду татарський (!) батальйон, вибив більшовиків із міста і передав владу українським політикам, які перебували у дуже-дуже глибокому підпіллі. Справа в тому, що восени 1917 року Палеолог-Комнін прийняв присягу на вірність УНР, і, на відміну від багатьох щирих офіцерів-українців, вона не була для нього порожнім звуком. Та чи пам'ятають про полковника Палеолога-Комніна наші нинішні суперпатріоти? Запитання зайве - зайдіть в інтернет, пересвідчитесь...

 

Але у суперпатріотів готова відповідь: то йдеться про політичних українців, а ми - про корінну націю, саме з її лав має постати глава держави, наділений її правічними та невмирущими цінностями.

 

Ага. «Політичний француз» Наполеоне Буонапарте (той самий корсиканець - а це окремий етнос, - котрий став імператором). Чи «франкомовний поет» Аполлінарій Костровицький (той, котрого ми знаємо як Гійома Аполлінера). Спробуйте повчити французів «расології по-українськи» - думаю, відповідь буде адекватною. І чомусь Франція дозволила собі обрати главою держави Ніколя Саркозі з його ледь не всеєвропейською «мішанкою» предків, - і після того чомусь не втратила статусу великої держави і свою культуру...

 

Та годі. Вже давно підмічено: українські суперпатріоти виглядають майже повними копіями російсько-імперських чорносотенців. І єврейські погроми від імені Петлюри робили найчастіше хлопці, які ще кілька років перед тим волали під хоругвами Союзу Михаїла Архангела: «Бєй жидов, спасай Расєю!». Те саме й сьогодні - якщо не гидуєте, перечитайте інтернет-форуми. От де найтісніша братерська єдність, от де «непорушний слов'янський союз»...

 

Але знов-таки, мова не про маргіналів самих по собі. А і про тих ясночолих інтелектуалів, які фактично підігравали цим маргіналам, виступаючи у солідних виданнях. Тільки їхні методи були вишуканіше - ніяких «Капітельман-Грігян», а порівняння Тимошенко із Троцьким (і в дужках - Бронштейном, для геть тупих). І про Віктора Ющенка, котрий кілька місяців у публічних виступах відзначав, що все йде дуже добре, - от тільки не вистачає «українського прем'єр-міністра» - при цьому не розшифровуючи, що ж саме він має на увазі під українськістю. І невже нікого з журналістів це не зацікавило - що таке українськість від «пізнього» Ющенка, деякі промови якого почали несподівано рясніти такими пишними русизмами, наче їх незугарно перекладали з російської? І невже ніхто не схотів дослідити, чому мовчать чи ледь реагують на все те, що супроводжувало вибори, «професійні євреї», які зазвичай бачать антисемітизм навіть у банальній критиці тупої зажерливості котрогось із вітчизняних олігархів відповідного походження?

 

Та як би не було, саме зазначені маргінали та їхні покровителі і натхненники виявилися істинними переможцями президентських виборів. І переможцями у битві за медіа-простір - допоки в Інтернеті, де їм не зміг протистояти ніхто.

 

А з яких числових величин починається щось суспільно-значуще, тим більше масово-страхітливе... У жовтні 1919 року до недавно організованої Німецької робітничої партії приєднався новий активіст. Він став усього лише 55-м партійцем. Звали його Адольф Гітлер.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35826
Читайте також
14.09.2010 15:39
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
12 771
20.07.2010 11:00
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
13 128
06.07.2010 11:35
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
16 620
01.07.2010 10:23
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
42 704
21.06.2010 12:35
Сергій Грабовський
, ля «Детектор медіа»
36 530
06.05.2010 08:44
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
35 958
13.04.2010 11:06
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
34 128
01.04.2010 10:42
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
16 722
10.03.2010 10:19
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
22 703
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
G.B.
5149 дн. тому
///////Почему не сказали своего веского слова,если считают его таковым,такие как Драч,Павлычко,Попович,Ступка и пр.?...Это же как надо спрятаться лучшим представителям нашей интеллигенции,чтобы не видеть ее и не слышать.Когда-то их предшественники во всеуслышание заявили о своей позиции по ,,делу Бейлиса"./////////// ВНАЧАЛЕ о лучших украинских интеллигентах Павлычко, Поповиче и Ступке. Вся троица по происхождению галахические евреи (мать еврейка). Сейчас это эмансипированные евреи - НЕ СИОНИСТЫ И НЕ ХАБАДНИКИ - родной (рабочий) язык украинский и так далее. Названным ВИПам укр.интелигенции высказываться на темы юдофобии либо юдофилии - душа не лежит и сердце протестует. Лучше не высовываться и не напоминать... Теперь о деле Бейлиса. Свидетели обвинения, двое беспризорных подростков, видевших, как обвиняемый силой тащил впоследствии убитого мальчика Ющинского в развалины фабрики, ПРИ НЕВЫЯСНЕННЫХ ОБСТОЯТЕЛЬСТВАХ У М Е Р Л И накануне суда. Нет приговора, нет преступления, и нет преступника Бейлиса. И, главное, нет человеконенавистнической иудейской религии. Что и следовало доказать, и на что были исстрачены огромные деньги европейским еврейством (адвокаты, пресса, подкуп российских чиновников), не желающим разглашения трехтысячелетней традиции иудейкого кровавого жертвоприношения и последующей здоровой "антисемитской" реакции общества. Любознательным рекомендуется отыскать в Гугле отчет Владимира Даля (автор Толкового словаря русского языка), возглавлявшего комиссию по расследованию случаев жертвоприношения христианских детей и младенцев в России и в Европе. По логике защитников "невинно обвиняемого Бейлиса" "антисемита" Владимира Даля следует предать общественному порицанию, а словарь его, в назидание, публично сжечь. Перестаньте, господа разумные, жидовствовать! С девятого века так на Руси именуется сие постыдное деяние (читайте летописи). Кстати, иудеи или просто евреи "жидовствующих" издавна и справедливо называют "шабес-гоями".
ingvar
5169 дн. тому
Ув.Александр Михельсон!Вам не надоело вести дискуссию по принципу: в огороде бузина,а в Киеве дядька?При чем здесь ,,украиновна" пресса и дореволюционные запреты?Вопрос лишь в том,подают свой голос представители интеллигенции,когда нарушают чьи-либо права (в данном случае налицо факт ксенофобии) или нет.Из известных людей мне назвать некого (кроме автора статьи).Почему не сказали своего веского слова,если считают его таковым,такие как Драч,Павлычко,Попович,Ступка и пр.?А почему бы не высказаться еще действующему президенту?У нас,вообще-то,есть те кого можно хотя бы с натяжкой назвать ,,совестью нации"?Вот ведь ,в чем вопрос.Имели ведь смелость в свое время поднять тему Бабьего Яра Евгений Евтушенко или наш земляк,киевлянин - Виктор Некрасов.
Морозова
5169 дн. тому
Інтернет - велике сміттєзвалище... Нащо опускатися до розглядання його вмісту? Люди вихлюпують свої комплекси, страхи або працюють - їх особиста справа. І дуже гарно, що це відбувається в мережі, а не в реальному житті. Кому потрібна "чорная сотня", окрім хвореньких руссофілів з північного газораю. Києву вже точно такого лайна не треба. Хоч у руській обгортці, хоч у будь-якій іншій.
Олександр Михельсон
5170 дн. тому
пане ingvar! в часи "справи бейліса" голосу тих, хто був проти, майже ніхто не чув. це зараз та справа - розкручена тема. а тоді завдяки "гасударствєннікам" на кшталт вас практично не чутно було ані слова. до того ж, висловлювалась там саме "русская інтєлігенция". і навіть не тому, що вона була класна, а українська - ні, а тому, що та ж україномовна преса на той час була заборонена височайшими декретами :( що ж до вашого нацизму - мав (не)приємність неодноразово переконатися у ваших переконаннях (даруйте за тавтологію) як завсідник ТК.
ingvar
5170 дн. тому
Ув.Александр Михельсон.За ,,мелконацистские убеждения" могу извинить,но понять,увы.Причем здесь нацизм?Если мои упреки адресованы именно украинской интеллигенции,то только потому,что живу на Украине,т.е. сугубо территориальный фактор.А то что я ,,редко бываю там где ...",то тут Вы правы на все 100%.Это же как надо спрятаться лучшим представителям нашей интеллигенции,чтобы не видеть ее и не слышать.Когда-то их предшественники во всеуслышание заявили о своей позиции по ,,делу Бейлиса".А что нынешние-то что,снова по кухням?Где же их услышать?Подсказали бы.Заранее благодарен.
Олександр Михельсон
5170 дн. тому
ingvar // 21.02.2010 13:14:16 - это просто вы из-за своих мелконацистских убеждений (уж извините) редко бываете в тех местах, где публикуется украинская интеллигенция. очень даже большая была реакция, поверьте.
ingvar
5170 дн. тому
Уважаемый автор!Если не ошибаюсь,данную тему Вы уже поднимали.Смею предполагать,что осознаете,то что сия статья - ,,глас вопиющего в пустыне" и именно это особо тревожит.Кроме того здесь Вы подтверждаете как раз то,что те (Вы с ними не соглашались) кто украинскую интеллигенцию называет ,,так званою",были правы.Отсутствие реакции со стороны оной и перечеркивает их принадлежность к вышеупомянутому сословию. P.S.Теперь,по крайней мере,мне известен хотя бы один украинский интеллигент - Сергей Грабовский.С наилучшими пожеланиями!
Jew
5171 дн. тому
пан______ atos // 20.02.2010 19:33:37 а шо пани ганя г. doc. Геббедьс "donov & basov" метиска или не дай боже еврека:))?
atos
5171 дн. тому
Наш Геббельс не еврей. метиска
Jew
5171 дн. тому
шановный "синекулечник " // 20.02.2010 17:26:54________убедительно прошу вас в дальнейшем не причислять мздоимливого кролика ни к семитам, ни тем более, к антисемитским компаниям - И сказал проводник: «Господин, я еврей и, быть может, потомок царей. Посмотри на цветы по сионским стенам, это все, что осталося нам». (Иван Бунин) а вы, как дитятко малое, всякую недорощенную фирташевско-коломойскую пакость в рот тянете….
Гість
5171 дн. тому
Повна дурня про антисемітську кампанію проти Тимошенко як росплата за кампанію проти Яценюка. Антисемітські вирази проти Тимошенко вирують в же роками.
Гість
5171 дн. тому
Дійсно дивує брак реакції, брак обурення на прояви ксенофобії, зокрема антисемітизму в інтернет форумах. Тобто обурення дійсними інтелигентами ("інтелигентами"?). Ця стаття чи не перша про дану тему, чи принаймі рідкісна. Слів немає, руки опускаються...
Гість
5171 дн. тому
Дійсно дивує брак реакції, брак обурення на прояви ксенофобії, зокрема антисемітизму в інтернет форумах. Тобто обурення дійсними інтелигентами ("інтелигентами"?). Ця стаття чи не перша про дану тему, чи принаймі рідкісна. Слів немає, руки опускаються...
Юлефану Грабовскому
5171 дн. тому
Антисемитская кампания против Тимошенко - вполне закономерная расплата за антисемитскую кампанию против Яценюка, развязанную политтехнологами БЮТ летом 2009 года. Бумеранг вернулся и обрушился на голову с косой
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду