… під Червоною Шапочкою

6 Січня 2009
16298
6 Січня 2009
10:47

… під Червоною Шапочкою

16298
… під Червоною Шапочкою
Криза жанру – саме таке словосполучення, на моє глибоке переконання, найяскравіше підходить для визначення телевізійних програм, показаних українцям новорічної ночі. Брак фантазії, а можливо і коштів, позначився навіть на якості московських шоу. Ностальгійне повернення до совєтських «голубих вогників» було хоч і милим, але не більше. Форма ніби і простенька, та тільки наповнити її тим колоритом і безпосереднім змістом виявилося не під силу навіть таким майстрам на всі руки, як Басков енд Галкін. До речі, за вагомий внесок останнього в національне новорічне розважання пропоную негайно присвоїти Максиму Галкіну звання Народного артиста України, а то якось за державу соромно. Чолов’яга буквально згоряв на вітчизняних екранах!
 
Негоже не згадати і привітання Президента. Стримане, без зайвого, як то кажуть, патосу, але із досить узагальненим посилом очиститися. Гадаю, чесніше було б із цим закликом звернутися безпосередньо до влади, якій уже давно пора зайнятися корисною процедурою і спробувати нарешті бодай трохи очиститися від брехні, самопожирання, хабарництва, корумпованості, окозамилювання, популізму та самовихваляння, бо ж це вона дістала нас, чи, може, я чогось не зрозумів і все якраз навпаки.
 
Із усього новорічного розважання найприємніше враження залишилося від творчого вечора композитора і поета Костянтина Меладзе. Концерт вийшов надзвичайно культурним, що сьогодні само по собі вже є великим досягненням, а також позитивним і природно щирим. Інтерівські «Однокласники» інтригували буквально кілька хвилин, все решта – банальщина і совєтщина, яка, на жаль, буквально фонтанує із цього каналу. Чому лише російські зірки? Де Ступка, Можуга, Олялін, Заклунна, Сердюк, Недашківська та інші? Невже вони не цікаві українцям?
 
Дуже, ну дуже розчарувала плюсівська «Червона шапочка». Не врятувала її навіть колоритна парочка Каменськіх і Потап: хоча вони і гарні клоуни, та актори поки що не дуже. Зрештою, і пісенно мюзикл слабкий, не кажучи вже про все інше. Мабуть, накрився в нас цей жанр червоною шапочкою надовго.
 
Оригінально «викрутився» на танцях СТБ, принаймні, це було самобутньо і хоч трохи «перемкнуло» увагу від співочих російських зірок на щось не таке відверто продажне та надокучливе. Загалом висновок від новорічної ночі – під червоною шапочкою, а його, як відомо, не приховаєш.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16298
Читайте також
08.01.2009 11:15
Михайло Бриних
, для «Детектор медіа»
9 463
05.01.2009 11:12
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
9 094
03.01.2009 10:45
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
8 092
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду