Ім’я Росії – Олександр Батийович

29 Грудня 2008
15675
29 Грудня 2008
15:17

Ім’я Росії – Олександр Батийович

15675
Перша трійця переможців проекту РТР «Имя России» - «інтегратор», убивця і борець з інородцями.
Ім’я Росії – Олександр Батийович
Звичайно, всі подібні телевізійні шоу – це тільки шоу. З іншого боку, це телевізійні шоу. І навіть у тих державах, де панує повна й остаточна демократія, де існує громадське телебачення і де нікому не спаде на думку давати вказівки організаторам загальнонаціональних історико-просвітницьких шоу, як їм оцінювати ті чи інші події і тих чи інших персонажів, – навіть у тих державах вага результатів таких шоу велика. Передусім з огляду на специфіку телевізійного продукту, який не лише спирається на громадську думку, а й, у свою чергу, формує її.
 
Тим більшою є вага таких шоу у державах (починаючи з Німеччини часів Геббельса), де влада контролює телебачення і чи то безпосередньо, чи то за допомогою позірно опосередкованих процедур визначає, хто, з ким, куди і навіщо простує на блакитному чи різнобарвному екрані. І тим успішно виховує народ у належному дусі. Часом так успішно, що цей народ вимагає відтворити «правильне» телебачення у разі зміни владного режиму.
 
Було б смішно, якби такого «правильного» телебачення не мала держава, в якій офіційно панує чи то «контрольована», чи то «суверенна», чи то якась «особливо-форматна» демократія (ба більше: «тандемократія»). І якби шоу на державному телебаченні там формувалися телевізійниками (і «дотискалися» народом чи якоюсь його значною частиною) всупереч владі.
 
... Проект із дещо неоковирною назвою «Ім’я Росія» («Имя Россия») стартував на телеканалі «Росія» наприкінці травня 2008 року. На першому етапі користувачі Рунету повинні були відібрати на сайті конкурсу 50 історичних особистостей із 500, попередньо названих начебто вченими-істориками, а насправді – хвацькими хлопцями з Фонду ефективної політики (ФОП) Гліба Павловського. На другому етапі треба було вибрати з півсотні першу дюжину, на третьому (коли на повну силу підключилося телебачення) – визначити переможця.
 
У липні вибухнув скандал, коли з’ясувалося, що з великим відривом від інших лідером став Йосиф Сталін. У серпні голосування призупинили, а лічильник поставили на нуль; організатори заявили, що за Сталіна, мовляв, голосували численні спамери, а сайт зазнав хакерських атак, що викликало сумнів у достовірності результатів. Чи так це насправді, чи палкі прихильники «ефективного менеджера» просто трохи перестаралися, проте фінальний пул шоу, ясна річ, формувався «правильним» способом.
 
Настільки «правильним», що у мене немає сумнівів – більше, ніж на кілька тисяч голосів, коригувань не було. Бо ж народ і партія єдині, якщо хто забув.
 
Отже, щоб ніхто не сумнівався: провідна четвірка у рамках дюжини була обрана саме народом. І Олександр Невський, і Петро Столипін, і Йосиф Сталін, і Олександр Пушкін. А от поділ місць між ними, там, де йшлося про різницю в кілька тисяч голосів... Там усе значно складніше.
 
Сталін? Першим не можна. Принаймні, сьогодні. Пушкін? З одного боку, написав «Клеветникам России», з іншого – уславив якусь там свободу і (кошмар!) закликав до милості до тодішніх ходорковських. Теж не можна першим ставити. Столипін? Непогано, але ж царський прем’єр, а як же «червоний» електорат? Найкраще поєднати Сталіна зі Столипіним, кудись припасувати «сонце російської поезії», а першим виставити святого, та ще й благовірного князя Олександра Невського. А тут ще й «випадково» фільм приспів, де змальовані героїчні подвиги юного Олександра у боротьбі з агресією віроломного Заходу... Ідеальний варіант.
 
І справді, ідеальний. Творець ҐУЛАҐу й колективного безгосподарювання, один із чільних призвідців Другої світової війни і загарбник половини Європи, вбивця мільйонів росіян (не кажучи вже про інші народи) – на третьому місці; розпалювач класової боротьби на селі й організатор першого антидемократичного перевороту в Росії, борець із «інородцями» й руйнівник правової судової системи (військово-польові суди!), із яким пов’язані лексеми «столипінський вагон» і «столипінська краватка» – на другому. А на першому – князь. Як чинник, який інтегрував би все російське суспільство.
 
Головне – інтегрував правильно.
 
Ні, справді, князь Олександр Ярославич – це явище унікальне для свого часу. Не подвигами на війні, ні, а політичними настановами. Які потім стали нормами для московських князів і російських царів.
 
Після нашестя, традиційно званого «татаро-монгольським», Північно-Східна Русь потрапила в залежність від Золотої Орди. Батько Олександра великий князь Ярослав 1245 року їздив в Орду, клявся у вірності Бату-хану, але тишком-нишком готував повстання. Тож 1247 року його знову викликали у столицю Орди Сарай-Бату (не поїхати не міг – кодекс феодальної честі!), та й забили до смерті. Хто виказав князя? Ви будете сміятися, але церква. Бо ж у ті часи, після загарбання 1204 року Константинополя хрестоносцями, православний патріарх плекав нав’язливу ідею помсти католикам – хай і за допомогою татаро-монголів. А руська церква тоді підкорялася напряму вселенському патріархові (а він виїхав із Константинополя до Нікеї, яку зробив своєю столицею імператор ромеїв). Отож уперед, на Захід – і горе тим, хто плутається у нас під ногами!
 
Заважав ще, правда, старший брат Олександра Андрій. Той одружився з дочкою Данила Галицького, став великим князем у Володимирі, але теж дивився вовком на Орду і шукав допомоги у Заходу. Неправильний був князь – і 1252 року Олександр їде до Сарай-Бату, де стає... названим сином Батия. Одне слово, Олександром Батийовичем. Стає названим сином того самого персонажа, котрий наказав не просто вбити його батька, – а жорстоко закатувати. Моральний подвиг, чи не так? Нас запевняють, що в ім’я Русі, що за цей героїчний учинок Олександр заслуговує бути святим...
 
Ясна річ, що Олександр здобув в Орді ярлик на велике княжіння у Володимирі замість старшого брата. «Батечко» Батий послав на допомогу «синочку» війська. Андрій бився. Розбив один монгольський тумен, зазнав поразки від іншого – і змушений був тікати з жінкою до Швеції.
 
Тож Олександр став великим князем над Північно-Східною Руссю. І не просто князем, а засновником династії – яка потім закономірно завершилася Іваном Грозним і його слабоумним сином.
 
Далі було теж чимало цікавого. 1262 року Північна і Північно-Східна Русь повстали проти ординських збирачів данини. Вдарили вічові дзвони, народ узявся за зброю. Олександр же активно кинув своє військо – разом із ординцями – проти повсталих. Його дружинники відрізали повстанцям пальці, вуха, носи, били полонених батогами, палили міста... Олександр зняв вічові дзвони північно-східних міст Русі, – залишилися тільки у Новгороді та Пскові. Чи то не встиг, чи то руки не дотяглися, але так чи інакше з того часу міста майбутньої Московщини на кілька століть перестали відігравати будь-яку політичну роль. На відміну від Західної Європи, де повітря міста було повітрям свободи, та не тільки її – саме у ці роки міста Галичини та Волині знайомляться із Магдебурзьким правом, приписи якого принесли німецькі колоністи і яке нащадки Данила Романовича почали надавати цим містам у XIV столітті...
 
А далі – фінал. 1263 року новий хан Берке начебто отруїв Олександра. За що? Надто багато собі дозволяв, рубаючи без ліку данників Орди? Втім, існує й інша версія, неканонічна, не така благоліпна, але не менш правдоподібна – що великий князь, який завжди подобався монгольській знаті своїм умінням погуляти, просто перепив із Берке-ханом. Не розрахував дозу, як то кажуть...
 
І синів своїх благовірний князь виховав у власному стилі, так, що навіть на тлі тих часів вони вирізнялися. 1277 року великокняжий Володимирський престол одержує старший син Олександра – Дмитрій. Але вже за чотири роки інший син – Андрій – випрошує в Орді ярлик. І починається чергова міжусобиця – бо ж Андрій приводить із собою монгольське військо. Війна з невеликими перервами триває до 1293 року! А тим часом на руїнах краю набуває провідної ролі до цього маловідома провінційна Москва, де княжить найменший син Олександра Батийовича – Даниїл...
 
Та яке це має значення? Головне – що князь послідовно боровся із Заходом, шукав (і знаходив!) союзників на Сході, поставив на місце городян, які було надумали жити за приписами некерованої демократії, й зосередив усі фінанси Північно-Східної Русі на собі, ставши таким собі «національним лідером» середньовічного масштабу.
 
І до ворожки не ходи, можна визнати – саме таке ім’я гідне сьогоднішньої Росії.
 
Ціла команда тоталітарних, авторитарних і середньовічно-деспотичних лідерів у топ-дванадцятці теле-інтернет-шоу шоу – і жодного борця з деспотизмом у будь-яких його формах (Федора Михайловича не рахуємо – не випадково його портрет-бо висів в одному з кабінетів Адольфа Алоїзовича, а тексти про боротьбу зі світовим єврейством друкувалися в пам’ятках для поліції на окупованих територіях; Олександра ІІ також – Валуєвський циркуляр, Емський указ, придушення польського визвольного руху). Й аж два коронованих синовбивці...
 
Та годі! Було би значно гірше, коли б начальственна рука ввела у цю веселу компанію Андрія Сахарова чи Льва Толстого. Колись самі росіяни з подивом дізнаватимуться, якими вони були на початку ХХІ століття. А поки що є добра пожива для аналітиків усього світу, щоби вирахувати, яких ще сюрпризів їм чекати від теперішньої російської влади й інтегрованого з нею у тотальну єдність народу, де нормальна й порядна людина автоматично виглядає небезпечним дисидентом.
 
Сергій Грабовський, кандидат філософських наук, член Асоціації українських письменників
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15675
Читайте також
05.06.2009 10:25
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
12 873
22.02.2009 10:27
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
5 990
27.12.2008 18:30
Сергій Олійник, для «Детектор медіа»
15 586
18.07.2008 14:30
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
32 580
Коментарі
38
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
LITH
5582 дн. тому
Много и эмоционально написано. Но главное - в последнем комментарии. Всех с Новым годом и Рождеством! Мира и благополучия нашей стране!
Злой
5582 дн. тому
Четырем нижним авторам комента, или одному обиженному. С Новым годом и Рождеством. Здоровья, радости, успехов и удачи.
брудершафт
5582 дн. тому
Так выпей же, брат, за дружбу старую сердец! И передай Злому на край нашего стола соленый огурец. Пусть не спит, да свою рашуводку хорошо закусювает. С него еще спич о любимом его жоржике бурсюке причитается.
Новый-старый год
5583 дн. тому
Нравственный маразм "Злого" во множественной степени в том, что родившись от "чистокровных украинок", используемых пришельцами для "улучшения породы", как были рыжими и гундосыми их предки по папочкиной линии, так и остались. Множество "чистых украинок" - еще Шевченко писал о Катерине - использовались как инкубаторы для выращивания национальных манкуртов. С таким уродливым наследством издевательства над генофондом украинского народа и пришла страна к своей шестой независимости. Выстоит ли в этот раз, сумеет ли перфорировать "злых" в отстойник, чтоб не помешали очередной попытке, вот в чем главный вопрос 2009-го года!
Путеныш
5583 дн. тому
Злой, а че ты гонишь так как сабака бешеная? Чистые украинцы и русские, которые живут давно в Украине совсем не враги, а даже наоборот - братья и граждане одной страны. Да и опросы показывают - украинцы хорошо относятся к "русским". Не имется только вам - полукровкам и выхрестам. Не надо беситься. Отпустите пейсы, чтите шабат, ходите в синагогу, пишите на идише или иврите и все у вас буде хорошо! Не надо стравливать славян. Ваш ублюдок (бастард, полукровка) Пунинд - не на всегда. А вот таким как ты - потом будет худо и на ТОМ свете.
Солидарен со Злым!
5583 дн. тому
Злюка, братан, если успел прочитать мой комент, мы вместе! Отар перепил шампанское киевского завода и окончательно превратился в медийного жандарма. Украина не Россия сказал рыжий мудак. Украина не Чечня говорим мы! Здесь все будет по-нашему и по-быстрому. Газовый винтиль только начало. КАЛЯГИН с баррикады (Злюка, не прячься, назови себя, мы же с тобой потомки русских витязей,те шли в бой подняв забрало!)
Наталія
5583 дн. тому
Не варте емоцій те "ім"я". як Путін Медвєдєв сказав, так і сталося, хіба не ясно, а людям там байдуже в основному аби "русский" і "за Россию"
Злой
5584 дн. тому
Послушай Жора Бурсов. Я тебе уже говорил, что ты плохой журналист с завышеным самомнением. Понимаю как хочеться тебе быть орлом, но выше маларасейской курицы ты не тянешь. Ты в добавок еще и сыкливый коль перестал подписываться. У тебя все коменты на одно лицо под всеми статьями. Одни и теже слова и фразы. Чтож ты бросаешься на всех кто думает не так как ты. На больше куриного ума не хватает? Именно Вы американские жополизы доведете страну до ручки. Мне не надо определяться. Я отношусь к числу тех, кто за нормальные отношения с Россией. Повторяю за нормальные. И лучше бы тебя природа головой наградила. Кстати ты видишь написано... " для телекритики", че ты лезешь АХВИЦЕР.
Злому, по паспорту русскому, с матерью "чистой украинкой"
5584 дн. тому
Вы, любезный, ополчились на поляков, австрияков и прочих угнетателей Украины с запада. Сетуете, мол, почему историки и стайка глупых критиков на форуме ТК обходят их вниманием, а весь сарказм обратили на русских? Надо полагать, на тех русских, из стройных, благородных рядов которых появился в Украине Ваш папа, которого Вы по забывчивости не назвали "чистым русским". Хотя, возможно, не по забывчивости, а по его "истинно русской славянской физиономии". Так вот. Родись вы от "чистой украинки" и "русского" в подневольной полякам Галичине, или в подневольном румынам или австриякам Закарпатье, то украинский язык знали бы лучше польского, румынского, немецкого. При тех душителях Украины украинская культура развивалась, при них не было 300-от имперских указов и имперских циркуляров, запрещающих "маларасейское наречие". То, что вас природа наделила парными органами - глазами, яйцами, руками и ногами - свидетельствует о ее заботе по сохранению вида, к которому мы с Вами принадлежим. Потеряете один орган, с другим проживете! Две же головы - одна от "русского" папы, другая от "чистой украинки" мамы - вырастила на Вашей шее иная империя, азиопская, отличающаяся от европейских по сей день культивированием монголо-татарского рабства. Вот и получается, одна Ваша голова, судя по Вашему довольно сносному коменту, повернута на запад, другая все тянется не дотянется по направлению к наследникам чингизидов, по-прежнему правящих в России. В этом не виноват даже не Ваш папа - "русский" без прилагаемой к Вашей маме "чистоты". Вы такая же двухголовая жертва имперского этнического эксперимента, как и миллионы других в Украине. Остается Вам - "злой" жертве - пожелать самоопределения. Кучма, дурак дураком, и тот сказал "Украина не Россия".
Веддаарди
5585 дн. тому
Но что самое интересное: проект шёл на канале Россия (который иногда называют РТР). Ещё он был на РТР-планета. Оба этих канала названы неадаптированными к украинскому законодательству. Ни на каких адаптированных к украинскому законодательству каналах проект не показывался. Т.е. посмотреть картинку проекта можно было только с нарушением украинского законодательства. И столько комментариев, столько статей.. Неужели даже таким, как Грабовский, наплевать на решения Национального Совета Украины? Почему даже исходящие слюной по поводу России всё равно нарушают украинское законодательство?
Для тех кто не понял?
5585 дн. тому
Кто бы не победил в проекте РТР «Имя России» - украинские историки и философы все выно не довольны будут :-))
Злой для Телекритики
5585 дн. тому
Я долгое время внимательно читал статьи и коменты и наверное буду читать дальше, не знаю будет ли желание что-то писать. Бесполезно. Еще раз убедился, что никто никого не слышит и понимать не хочет. Страна пополам во всех аспектах нашей жизни. Я не знаю кто сотворил для Украины врага в виде России, но эта тема везде и на ТВ и в прессе. Зачем? Ну давайте постоянно будем говорить о Польше, Прибалтике, Грузии. Где другие страны? Почему львинная доля новостей, что происходит именно у северного соседа, а не в Румынии, Чехии, Болгарии. И чем больше у них неприятностей, тем больше наши каналы облизывают эти новости. Заберут остров Змеинный, мы наверное и не заметим, т.к. будем заняты вопросом сколько лет было А. Невскому. Почему "Хтоси", "Украинский глядач", Лосев, маларасейская курица Жора Бурсов, Грабовский с таким же рвением не пишут, что творили на Украине поляки, татары, турки, литовцы, шведы. Несли нам мир и спокойствие? Мир и народы пошли от Украины - это истина которую никто уже не оспаривает. Так где же реакция наших историков и журналистов на то, как будующая Америка уничтожала индейские племена, как цивилизованная Европа резала Африку - рабы, колонии, Что делали английские товарищи с Индией, Афганистаном. Как Америка жгла и уничтожала напалмом народ Вьетнама. А Югославия, Ирак, Латиноамериканские страны. Ну подумаешь, бомбанули афганскую свадьбу, бабы еще нарожают. Кто-то извинится? А эти народы имеют право на жизнь? Меня не огорчает ситуация у нас на Украине. Ющенко правильно сказал, что пять раз получали независимость и все время ее теряли. Это имидж. А для телекритики, хочу задать вопрос и поверьте просто узнать Ваше мнение (это к статье "Что нам делать с коментариями"). Мать чистая украинка, отец русский. В школе одинаково давали языки, свободно владею и тем и другим. Знаю и русскую и украинскую литературу. Знаю ее лучше, чем дают в школах материал сейчас. Раньше по паспорту - русский, сейчас гражданин Украины. Работал и работаю на благо нашей страны. И теперь читаю первые слова "украинского глядача" - "выбор неполноценной нации даунов" и т.д. Что можно подумать о полноценности украинской нации, что сказать этому не дауну? Я думаю для коллектива ТК это будет вопрос
Злой
5585 дн. тому
Позволю себе скопировать свой комент для статьи "Страна героев", если уж Украинский глядач свое весомое мнение копирует через каждые 10 часов. Насколько мне известно, такие проекты проводились и в других странах. Автор статьи Сергей тоже так активно изучал и писал о тех национальных героях? Почему такой ажиотаж вокруг выбора России и ничего о лидере Португалии или других. Я понимаю, что все произошли от украинцев и любой герой это наш человек, но все-таки. И я понимаю, что о России писать, да еще погрязней, значительно безопаснее и деньги платят, чем о наших политиках, бизнесменах, МВД, судах, коррупции, чиновниках. Можно и не узнать кто кого выбрал. Грустно панове журналисты. Как-то за годы после Майдана подмяли вас под себя наши герои украинцы.
Аноним 2 добрий та не дурний
5585 дн. тому
Я не против того чтобы копаться в истории России, но надо ещё и думать и Ваш ник не соответствует вашему посту. Зачем Вы ставите ярлык что это держава на крови, ведь даже мне извествно что времена такие жестокие были везде и будут. Все державы на крови и неправде. Если говорите о России то говорите и о других чтобы было справедливо, а то получается что из-за такого перекручивания все подумают что Россия плохая, а Европа хорошая и ломанутся туда хотябы ухаживать за стариками но зато в хорошей стране. А вот европейцы сгеноцидили индейцев ради денег.
УКРАЇНСЬКИЙ ГЛЯДАЧ
5586 дн. тому
Вибір неповноцінної нації даунів та моральних покидьків мене не здивував. Набато більше засмутили "Великі українці", коли ЄВРЕЙСЬКА МАФІЯ ВКРАЛА перемогу провідника ОУН Степана Бандери. Про це треба писати, пане Грабовський - про антиукраїнські злочини світового єврейства в Україні! Кошерна мафія, яку намагався знищити Степан Бандера, досі воює з Провідником. ЧАС ЗУПИНИТИ ОСКАЖЕНІЛИХ УКРАЇНОЖЕРІВ!
Розвалив Союз "хахол" Горбачов
5586 дн. тому
У 89 році в київській комсомольській газеті "Молода гвардія" (редактор Семиволос) був опублікований на двох шпальтах матеріал-дослідження про справжнє походження Горбачова. Фотографії, спогади ще живої на Чернігівщині матері, дядька й родичів. До Москви з редакції неодноразово надсилалися персонально Горбачову ці матеріли. Жодної відповіді. Психологічно й політично можна зрозуміти "руского" генсека КПРС. Вже тоді трон Горбачова хитався, не вистачало ще й "хохляцького" походження, "самозванства" і т.д. Мати впізнала сина по родимій плямі на лобі, якого від голоду врятувала родина в Ставрополлі, куди вивіз його дядько півторарічним чи дворічним. Хоч в газеті було фото жінки похилого віку, та в народі говорять, синок викапаний як матір.
Павло Булгак
5586 дн. тому
Пане Грабовський! Можу вам тільки аплодувати - бо дуже влучно описали хто такий насправді був Невський і яку мораль він насправді несе. З рештою хоч мій прогноз у статті з цього приводу щодо переможця цього керованого шоу не справдився, бо очевидно змінилася конюктура - але в кінцевому випадку зрозуміло що переміг той хто на момент завершення шоу був дуже потрібний путінському режиму як символ, який би підживлював авторитарні настрої росіян.
2 добрий та не дурний // 30.12.2008 10:27:11
5586 дн. тому
Добродію, чому б українському історику замість того, щоб копирсатися в московському болоті і піддавати сумніву велич еРеФії, піклуватися про велич України? І ще зановний про Невського та Куликову битву то таке, але звідки Ви відшукали такі дані: Горбачьов - 100% українець? ))
добрий та не дурний
5586 дн. тому
Фантом держава побудована на історичній брехні і ріках крові! Хтось тут обурюється, щоби не чіпали... а й справді, смердить! З візитівки путінізму-сталінізму - Олександра Невського - перескочили на тему: чи має право український дослідник копирсатися у москальському болоті? і який він негідник, що піддає сумніву "величь Росії"! "Согласно первоначальному вранью Александр Невский «наголову разбил немцев на Чудском озере», когда ему было… 12 лет от роду. По другим источникам родился он в 1252г., а само Ледовое побоище было 5 апреля 1242г. В патриотической сказке было повержено 400 немцев, а 50 взято в плен. Много позднее подтвердили сразу несколько источников, в той потасовке - не битве - участвовало 26 немцев. Из них убито 20 человек, взято в плен шестеро. Немецкие же рыцари успели побить четыре сотни «русского» лапотного воинства. Это довольно приблизительно, поскольку «русские» князья количеством своих погибших рядовых воинов особо не интересовались. Ничего, наши бабы еще нарожают! Место Ледового побоища до сих пор не найдено". Агонія золото-ординського виблядка довго триває. Шкода, що азійська мавпа бавиться атомною бомбою.
КУК - ДЛЯ ХТОСЬ // 30.12.2008 09:13:39
5586 дн. тому
Так це ж і коняці зрозуміло, що в контексті сказаного мною були сплутані поняття - "игра слов", шановний, не більше, щоб в процесі подальшого диспуту була остаточно висвітлена приземленість опонентів, які, не маючи достатньо дієвих аргументів, почнуть чіплятится за слова. " Їм виключно усіляку гидоту про Україну можна писати, а про них - зась?" Яку гидоту, шановний, Ви впевнені, що Україна крокує у вірному напрямку? І що з нею буде вже через 5-7 років, якщо цей бедлам продовжиться? Ви за своїх дітей, якщо Ви не олігарх і їх не обслуговуєте, подумайте ж: як вони будуть жити на території України - можете не вырити мені, але житеметься їм набагато тяжче ніж Вам?
хтось до "КУКА" (29.12)
5586 дн. тому
Пане "КУК // 29.12.2008 16:06:09"! Взагалі "Русофіл" - це, якраз, "любитель" Росії! Очевидно Ви сплутали з іншим словом... Не плутайте слова і поняття, бо це трохи смішно виглядає!!!... А патологічні україноФОБИ Вам як - не дратують?! Їм виключно усіляку гидоту про Україну можна писати, а про них - зась? Шось тут нє ку-ку!!!...
хтось
5586 дн. тому
Вас, злих прихвостнів імперії - і будемо!!!...
Злой
5586 дн. тому
Конечно почитаешь статью ЧЛЕНА ассоциации, целого кандидата наук, а если еще просмотреть его статьи для телекритики, кроме истеричного визга на Россию больше ничего интересного. Неужели в этом заключается вся философская наука у нас в стране, для чего это писать? Что-бы отработать мнение как пишет украинский глядач. Я тоже украинский глядач, но данная статья вызывает обратную реакцию, а Бандера - фашисткий прихвостень. Кого будем останавливать?
УКРАЇНСЬКИЙ ГЛЯДАЧ
5586 дн. тому
Вибір неповноцінної нації даунів та моральних покидьків мене не здивував. Набато більше засмутили "Великі українці", коли єврейська мафія вкрала перемогу провідника ОУН Степана Бандери. Про це треба писати, пане Грабовський - про антиукраїнські злочини світового єврейства в Україні! Кошерна мафія, яку намагався знищити Степан Бандера, досі воює з Провідником. Час зупинити оскаженілих україножерів!
5586 дн. тому
Чушь какая-то. Очень слабый текст. Позиция автора ясна и он имеет на нее право, но надо же все-таки обосновывать это по правилам логики - тем более кандидату философских наук. А тут все притянуто за уши. Какое отношение Пушкин имеет к Ходорковскому? Виноват ли Достоевский, что его портрет якобы (хорошо бы ссылочку прочитать, в первый раз о таком слышу - кандидат философских наук должен знать, как оформляются тексты) висел в кабинете у Гитлера? Фюрер еще и Вагнера любил, и "Веселую вдову" Легара - так что, их тоже в черный список? особенно смешен конец, когда автор формулирует приговор не более-не менее как всему населению России? Интересно, там хоть кто-нибудь слыхал о Грабовском?
Аноним
5586 дн. тому
Отар, Вы же сами писали что хохлы и кацапы это не ругательства а непомню уже что но допустимое. А быдло тоже нельзя писать? А бомжатина и идиот или за что Вы удалили мой пост к статье про СТБ?
Гігієнішвілі
5586 дн. тому
Це вже спеціалізація у ліберасто-параноїків на "Телекритиці": поки Грабовський {CENSORED} на Олександра Невського, інший -Лосєв - мабуть, {CENSORED} текст про недавній показ на "Інтері" "Застави Жиліна". Ждьом-с!
otar
5586 дн. тому
Шановні люди, оскільки я зараз дуже передноворічно зайнятий і не маю часу вчитуватися у вашу писанину, {CENSORED} тимчасово замінюється на видалення коментарів. Всіх ваших жидів, кацапів і хохлів і т.п. буду терти без розбору, не ображайтесь.
Чингизиды врут из Кремля, дрессированные песики подвизгивают
5586 дн. тому
---"Чтобы склеить конгломерат «русских» моксель-племен в один большой народ потребовалось сочинить «героическое прошлое великого русского народа». Были придуманы подвиги Александра Невского. Была придумана Куликовская битва. Историки-летописцы старались, врали… но завирались. Согласно первоначальному вранью Александр Невский «наголову разбил немцев на Чудском озере», когда ему было… 12 лет от роду. По другим источникам родился он в 1252г., а само Ледовое побоище было 5 апреля 1242г. В патриотической сказке было повержено 400 немцев, а 50 взято в плен. Много позднее подтвердили сразу несколько источников, в той потасовке - не битве - участвовало 26 немцев. Из них убито 20 человек, взято в плен шестеро. Немецкие же рыцари успели побить четыре сотни «русского» лапотного воинства. Это довольно приблизительно, поскольку «русские» князья количеством своих погибших рядовых воинов особо не интересовались. Ничего, наши бабы еще нарожают! Место Ледового побоища до сих пор не найдено. Как не найдено ни одного захоронения на Куликовом поле, где "сражались 200-тысячные армии". Куликово поле в поисках "древнерусского и ордынского оружия" археологи перекапывают уже несколько десятилетий. Все напрасно!"--- УЧИТЕ МАТЧАСТЬ, ГАСПАДА РУССКИЕ АХВИЦЕРЫ!!
Аноним
5586 дн. тому
Спасибо конечно что доносите неизвестные страницы истории. Но могли бы вы давать так сказать более полную картину мира, а то получается что вам лишьбы нагадить кацапам. Что с того что в Европе была "свобода", что она дала простым людям? Я худлитературу не читаю, но немного читал Бальзака. Быдлу нельзя давать свободу - оно тогда становиться жадным и противным. Вы сами в Европе были? Как там живут простые люди? Я не был но по моему за счёт эксплуатации других стран тамошнм рабам достаётся больше стеклянных бус, но пахать они должны тоже много по моему. Почему вы выделили что это только сегодняшняя Россия такая, может она всегда такая была и будет и стоит её уважать такой? Раз это государство дожило до сегодняшних дней при такой политике то она имеет право на жизнь. И что вы предлагаете для Украины? Бежать за "свободой" и мыть жопы и при этом не ссориться с Россией? Евроинтеграция и дружба с Россией невозможна так как Европа эксплуататоры без ресурсов а хохлы и кацапы рабы с ресурсами. Открытая экономика это развод. И нам лучше объединиться с Россией, мы им еду они нам древесину, это когда нефть кончится.
дадон
5586 дн. тому
Модератор, вы чресчур толерантны удаляя посты неугодные вам. Не собираюсь вступать в личностную перепалку с вами, но пан Грабовский, если вы ещё не тронились умом подобно он и способны мыслить, - унижает честь и достоинство украинцев, наследников Руси (вы же в курсе того что украинцы - истинные наступники Руси?), оскорбляет чувства православных христиан Украины и просто сеет рассовую ненависть в монголоидной части человечества. Модератор, вы лицемер!
Удалёный пост Дадона И НЕ ТОЛЬКО
5586 дн. тому
"Теперь понятно к чему приведёт свидомых просмотр российских телеканалов, Ющенко таки гуманист, представьте в какую психушку превратится Украйна, если всем позволить смотреть РТР как Грабовскому." Пану Грабовскому так же напомнили в грубой форме, что нужно писане не нолько "МОСКАЛЯМ! НЕТ!", но и "НАТО! ТАК! АМЕРИКА НАМ ПОМОЖЕТ! ДЕМОКРАТИЯ!", а то за океном тексты пана Грабовского необьетивно смотрться. 2 Dadon. А я смотрю, или в НАТО зібіли, что имеют дело со свидоміми мошенниками, или свидоміе страх потеряли. Им, епт, деньги віделяют немаліе, чтоб они популяризировали НАТО (вели пропаганду), а они третий год подряд по всем каналам один и тот же фильм крутят (начали на ТРК "КИЕВ", а сейчас - на 5 канал перекочевал). Шо свидоми идиоты не боятся "праведного" гнева дяди Сема?! ПОПРОШУ НЕ УДАЛЯТЬ СЕЙ КОММЕНТ - ВЫРАЗИЛСЯ ПРЕДЕЛЬНО ЯСНО БЕЗ РУГАНИ.
Цитата в тему
5586 дн. тому
дадонъ // 29.12.2008 10:22:06 Объявлен конкурс на самую свидомую статью в "Телекритику" по поводу того как мацкали у хахлов и князя Александра "украли". Второй приз будет присуждён автору, доказавшему что князь Александр вообще был финно-монголом, бездарным пораженцем, алкоголиком, и устроителем первого в истории голодомора украинцев. Третье место и премия за аналитику в теме "Гуманитарная акция НАТО на Чудском озере - Грузия 2008. Параллели".
КУК
5586 дн. тому
Панове, щось зададто багато негативніх матеріалів про Росфедерацію. МОЖЕ ХТОСЬ ЩОСЬ ПОЗИТИВНЕ НАПИШЕ, бо там таки є хоч якийсь все-таки позитив? Чи за це гроші не плать? Чи ви, добродії, дійсно - патологічні русофіли?
Зайди на сайт Госкомстата и увидишь, что сейчас люди помираю как от средневековой чумы))
5586 дн. тому
УЧИЛКА
5586 дн. тому
А разве не Александр Ярославич в 1240 году на Неве шведов побил, а в 1242 году - на Чудском озере разгромил псов ріцарей? АВ разве не Ярослав, будущий Мудрый, в 1015 году завоева Киев христианские святыни уничтожал? А разве не Даниил Галицкий пил горький кумыс моногольский и в верности азиятам клялся? А уж сколько украинские гетманы крымских татар в Украимну привели, сколько ясыря им поотдали, сколько городов на разграблени. Время было тогда такое: века были ни хорошие, ни плохие - средние. не стоит проституировать историю.
В УКРНЕТЕ об "Имя России" написан больше, чем в РУНЕТЕ))))))))
5586 дн. тому
Панове, Вам що більше не має чим зайнятися як досліджувати соціокультурні процеси в сусідній державі: Україна - не Росія ж? :-))
Machetero
5586 дн. тому
Не ссы, Сергей, желчь можно выводить грелкой и оливковым маслом а не только на бумаге) Столыпин был жётским, а порой и жестоким, но сделал для страны много. Намного больше чем любой из нынешних Украинских/Российских политиков. Да, вешали без суда и следствия, так и волна террора пошла на спад. Вы бы и сами вешали, если бы вас дома с родными взрывали.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду