Як СТБ знімає сюжети про викрадені картини

22 Квітня 2008
22793
22 Квітня 2008
10:47

Як СТБ знімає сюжети про викрадені картини

22793
Як СТБ знімає сюжети про викрадені картини
Телевізійники у нас таки молодці! Ніколи достеменно не знаєш, навіщо вони ставлять тобі запитання, бо зовсім не факт, що твоя відповідь прозвучить в ефірі. А перспектива побачити на екрані власну пику із беззвучним говорінням, якось не дуже тішить. Воно-то зрозуміло, що для тележурналістів головне – «картинка», але погодьтеся – бути декорацією, чи то пак «картинкою» у виставі, тексту якої і в очі не бачив – це все одно що бути «меблями» на чужому весіллі. І все одно «меблі» у кращому становищі: якщо ти диван, то точно знаєш, що на тобі сидітимуть. А в телебаченні можна виявити, що коментар журналіста на фоні твоєї беззвучної пики – протилежного змісту до того, що ти говорив. А вже ж не вистрибнеш із екрану до глядачів, аби пояснити, про що ти там патякав. Так вийшло і з телематеріалом на каналі СТБ про вкрадені в Умані картини.
 
Коментар київської тележурналістки на фоні беззвучного заступника міського голови Умані Петра Паєвського не співпадав із тим, що він насправді говорив під час телезйомки – це якщо не сказати, що був протилежного змісту. (Але ж цього не знали телеглядачі з усієї України, які дивилися сюжет!) Склалося враження, що пані з Києва вже наперед знала відповіді на всі питання, точніше, сама на них відповіла так, як їй захотілося чи як було написано у наперед складеному «сценарії вистави», а в Умань приїхала всього-на-всього назнімати «картинок». І коли на екрані з’явився Герман Рахматулін у ролі коментатора уманського сюжету, стало зрозуміло, хто головна дійова особа в сюжеті, для кого знімався в Умані декор і про кого зараз буде говорити цей пан. На цьому місці мені стало нудно, і я вимкнула телевізор. Ці «мульки» вже давно всім приїлися. Чиїсь «манії переслідування», хай навіть показані по центральному телебаченню, мене не цікавлять. Манія переслідування – це психологічне чи психічне явище, схоже на ревнощі: і нема підстав для ревнощів, а людина ходить за своїм обранцем по п’ятах і стежить, і вигадує приводи для підозр... Найчастіше такі «фанати» переслідують зірок шоу-бізнесу, але трапляється, що і звичайні люди потрапляють у їхнє поле зору.
 
Знаю, знаю: вам цікаво, до чого тут вкрадені картини. А й справді, до чого? Цього не зрозуміли навіть ті, хто додивився сюжет до кінця, бо в програмі не йшлося ані про те, чи знайшли хоч частину картин, ані про те, як триває розслідування. Натомість ішлося про приватизацію донькою радника міського голови приміщення колишньої їдальні ПТУ, розташоване біля музею, яке нібито колись призначалося під картинну галерею. І при цьому було показано тільки одного радника – Світлану Ліпінську (при тому, що в міського голови аж три радники). Вочевидь, глядача хотіли наштовхнути на якусь думку… Як на мене, це називається політичними інсинуаціями. Справді, це приміщення орендоване, але не донькою Світлани Ліпінської, як би комусь не хотілося сформувати таку чутку, а донькою іншого радника, яка є суб’єктом підприємницької діяльності. Орендоване воно на загальних підставах. Для розміщення картинної галереї приміщення непридатне.
 
До речі, щодо картинної галереї: її з Костьолу після ремонту перенесуть у приміщення Базиліанського монастиря, включеного до Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань». Експонати музею, в тому числі й картини, є державною, а не муніципальною власністю. Тобто, місто, згідно з чинним законодавством, не має жодного стосунку до музейних запасників (сховищ), не має права ані перевіряти їх, ані коригувати їхню діяльність. Саме про це й говорив заступник міського голови Умані Петро Паєвський, та ніхто з глядачів його не чув, оскільки з його виступу прибрали звук.
 
P.S. Якщо хтось із уманчан не знає, скільки коштує запросити столичного журналіста у провінцію, то нехай зателефонує на будь-який телеканал і поцікавиться. Не кажу, що комерційні телеканали завжди роблять ті чи інші сюжети тільки за гроші, іноді, мабуть, і безплатно – це залежить від політичних уподобань господарів каналу.
 
P.P.S. Уманських телевізійників цей матеріал не стосується.

 

Тетяна Чорномаз – журналіст-правозахисник, політична і громадська діячка, Член Гельсінської спілки. З 1989 року брала активну участь в русі за здобуття незалежності України, очолювала регіональні політичні та громадські організації. Довгий час працювала кореспондентом на радіо «Свобода». На нинішній день очолює Уманський прес-клуб «Свобода слова».

 

 Отримавши цей матеріал, «Детектор медіа» звернулась по коментар до автора сюжету, про який ідеться – журналістки СТБ Наталії Соколенко. Наводимо її коментар:

 
- Все, що говорив заступник міського голови Паєвського, ми виклали стисло, але близько до тексту. Це були його відповіді на мої запитання, що стосувались приватизації приміщення музею: «Чи правда, що це дочка радника мера?», «Чому його знову приватизують?», «На що витрачаються гроші з оренди?». Річ у тім, що це приміщення 1993 року спеціально для музею купила міська рада, і, оскільки не було грошей на ремонт, його вирішили тимчасово здавати в оренду. Де гроші, виручені за оренду з 1993 року, мені досі не відповіли, хоча я й запит надіслала, і на сесії про це питала. Ми виклали відповіді Фаєвського стисло, бо він – не ключова особа, і я не вважала за потрібне наводити саме його інтерв’ю. Він просто потрапив до відеоряду сесії, яка ілюструє мою розповідь про те, що там було. Синхрон мера в нас був окремо.
 
Твердження про те, що зміст сказаного був цілком протилежний, не відповідає дійсності. По-перше, ми взагалі не цитували його. В сюжеті є розповідь про те, що депутати у 1993 році на хвилі романтизму і натхнення після здобуття Україною незалежності дбали про місто, історію і культуру, і купили у ті злиденні роки приміщення для музею. Нинішня ж міськрада мало того, що не може розібратись, де гроші за оренду, а ще й продає приміщення своїм людям. І я робитиму все, щоб зупинити ц. приватизацію, всіма можливими та неможливими засобами, і у вільний від роботи час, і не лише через журналістські канали. Бо історія культури Умані, хоч як би цього не хотіли депутати  на чолі з мером, журналісткою Чорномаз і Паєвським, триває, і для її збереження Умані потрібен цей музей.
 
Фонди переповнені, експонати у шафах, на полицях, що прогинаються, або у підвалі з котельнею…У мене кілька курсів освіти музеєзнавства, і я розумію, про що кажу. Там був прекрасний проект: накопичити гроші від оренди, знайти можливість залучити спонсорські чи бюджетні кошти і створити новітній музей із великими вікнами, відповідним температурним режимом, передовими технологіями, у якому представити історію міста, а на нижчих поверхах розмістити ці фонди.
 
Крім того, частина фондів зберігається у католицькому костелі, який місцеві католики просять віддати їм відтоді, як було проголошено Незалежність. Тривалий час католикам обіцяли, щойно вдасться накопичити гроші, звільнити приміщення та перенести туди фонди та картинну галерею, звільнивши костел для молитви.
 
Тетяна Чорномаз натякає на гроші. Не вірить, що ці матеріали не оплачені. Я їй уже передзвонила і намагалась з’ясувати, кому ж це могло б бути вигідно, але не отримала відповіді. Також у статті вона ображає Германа Рахматуліна, правозахисника, який очолює місцеву організацію Комітету виборців України. Я познайомилась із ним у день приїзду, побачивши, що у кулуарах стоїть людина з небайдужими очима, розпитала в нього про місцеві справи, а потім ми разом увійшли до залу. І тепер вони вважають, що Герман через когось «викликав» СТБ і оплатив наш приїзд. Хоча до того ми вже показували кілька матеріалів про викрадення картин, здійснені директором разом із міліціантами, які організували виїзну виставку картин у райвідділі міліції. З цієї виставки у музей повернули копії Яблонської, Шишка, Глущенка, Донцова… Півроку цю справу розслідували, і не знаю, що було б далі, якби не приїхав канал СТБ і не зробив сюжет. Тільки після цього картини повезли до Києва на експертизу, бо ми сказали, що готові зробити її власним коштом.
 
І ці люди, знаючи, яка увага прикута до цього музею, який великий скандал із цим пов’язаний, мають нахабство виставляти приміщення музею на приватизацію! До речі, порушуючи закон про музейну справу, який забороняє відчужувати у музеїв землю та приміщення, не надавши взамін аналогічного. А головне – де ж гроші за оренду?
 
Утім, право пані Чорномаз – говорити все, що вона думає.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Тетяна Чорномаз, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22793
Читайте також
14.04.2009 19:47
Наталія Соколенко, для «Детектор медіа»
20 900
Коментарі
29
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
маленький українець
5827 дн. тому
пані Соколенко, а чи не можуть самі музейні працівники стати ініціаторами збору коштів. Адже , я думаю, що їм є і час і можливості, а головне вони добре розуміються на темі та проблемах, а це принаписанні грантів відіграє важливу роль. Можливо, раз Ви вже стали ініціатором такої пропозиції, то підкажете "музейникам" як і що. У випадку коли все вдасться, то перемога принесе подвійну радість, бо добута власними руками
5831 дн. тому
Шановні уманці! Не бачу захоплених відгуків щодо ідеї зібрати кошти для ремонту музейного приміщення за адресою: вул. Жовтневої революції, 29! Хто підтримує - пишіть! Звертайтеся до депутатів, аби вони переглянули програму приватизації в частині передачі на продаж цього приміщення. Ось що я дізналася по музею Гринченка в селі Олексіїівка Луганській області. Там у розпорядженні ініціяторів створення музею було тільки дуже старе приміщення, в якому власне працював Гринченко. Тепер це сучасна експозиція, з "єврореморнтом", відповідними вікнами, ба навіть комп"ютерами. Перший внесок на створення експозиції, де вчителював автор Словаря української мови, виділила на конкурсній основі обласна рада - 30 тисяч гривень. Усього робіт було виконано на 300 тисяч гривень. Тобто 270 тисяч зібрали через гранти, спонсорів і т.п. І це все в навіть не у райцентрі, а в селі. У вас же ціле місто!!!!!!!! Найбільше чекаю відгуків на цю ідею від захисниці українських інтересів із багаторічним стажем пані Чорномаз. До речі, моєму в сюжеті пан мер каже, якщо хтось з депутатів подасть пропозицію переглянути програму приватизації, її таки переглянуть. Тому усе можливо!!! Село Олексіївка змогло, зможе й Умань! Пишіть мені на sokol-n@ukr.net
Надія Біломаз
5832 дн. тому
Саме прикре, що нашим містом Умань сьогодні втаємничено править стара бабця котрій скоро "стукне" 80(((
Спостерігач
5835 дн. тому
Шановний Германе. Проте ні, повернуся назад, щоб забрати слово "шановний". Не можна застосовувати це до людини, яка безпідставно обливає брудом шановну справді людину. Обливає брудом, не маючи для того жодних підстав, окрім власної жовчі, яка виїдає його зсередини. Кожне твердження повинне мати докази, тим більше, таке серйозне звинувачення. За наклеп людина має бути серйозно покарана. Сподіваюся, так і трапиться. Якщо не правосуддя, то власна жовч зсередини виїсть. А ті, хто до цього бруду приєднується, підспівуючи в хорі співакам з гнусавими фальшивими голосами, мабуть, не бояться забруднити власне ім"я.
Герман
5836 дн. тому
Герман: Уважаемые коллеги! Почти две недели обсуждения одиозного выступления Т. Черномаз довольно определённо расставили мнения, и самое время, на мой взгляд, вернуться к "первоисточнику", а именно – к заголовку и отдельным фрагментам её статьи. Обратите внимание: Т.Ч. говорит о "выкраденных картинах", в то время как в репортаже Н. Соколенко речь идёт о музейных делах, о странной аренде и грядущей "прихватизации" музейного здания, о лукавстве власти – и т.д. Почему же для хозяев Т.Ч. выгодно перевести внимание именно на последнюю кражу, а меня лично представить как главное действующее лицо сюжета, к тому же – поражённого манией преследования? Дело в том, что это хищение, как выясняется, не является единственным, и моё заявление о попытке С.П. Липинской ещё в 1991 году переправить картины за рубеж передано в органы, расследующие последнюю кражу. Кроме того, в Уманском горрайсуде на рассмотрении находится мой админиск к Уманской горраде с просьбой признать незаконным её решение о присвоении той же С.П. Липинской звания "Почётный гражданин г. Умань" в связи с грубейшими нарушениями Конституции, законов Украины, а также других нормативных актов. Лицемерие Т.Ч. об якобы решённом вопросе о переносе картинной галереи в Базилианский монастырь подхватывает "Тот, кто имеет информацию". Но его "информация" слово в слово повторяет ответ исполкома настоятелю Уманской католической общины, и под документом стоит подпись "Паевский". Легко угадывается голос и тех 2 – 3-х защитников Т.Ч., которые не постеснялись выставить себя на позор вместе с нею. Сегодня, поздравляя коллег с Днём свободной прессы, я делюсь с вами удовлетворением от того чувства не одиночества, которое я испытал за эти две недели. С искренним желанием быть вам всем полезным – Герман Рахматулин, german@mediat.com.ua.
milafafon
5843 дн. тому
2 Sokolenko mogy pomoch v vashem rasledovani. otpishites mne na e-mail milafafon@mail.ru
Соколенко
5843 дн. тому
Шановні уманці! Вітаю вас із прейдещнім Святом Світлого Воскресіння! У мене гарні новини! Я знайшла одразу кілька громадських організацій, що надають гранти музеям. Нині я в гостях у своєї любої свекрухи в Луганську. Тутешній музей Бориса Гринченка був у геть занедбаному стані, б"юджетних коштів місцева "знать" не давала, зрештою, хто для них автор Словника української мови? Так вони знайшли грантодавця, написали проєкт, і їм надали гроші і на приведення до ладу самої еспозиції, експонатів, і навіть на РЕМОНТ!!!!!!Як співає якась російська поп-група "щастя єсть!" Якщо за оренду приміщення протягом 16 років виручили мало грошей (в такому разу це буде окрема тема, чому будинок у центрі міста здавати в оренду за копійки? Це означає, що мав місце "відкат", коли на папері одна ставка оренди, а в кішені орендодавця-урядника мерії - инша, або урядники мерські непрофесійно поставилися до визначення ставки, могли звернутися по допомогу до якоїсь аґенції нерухомости в Умані), тож, якщо грошей дійсно мало, слід звернутися до грантодавців. До того ж слід звернутися до уродженців славного міста Умані, що мають можливість пожертвувати гроші на здійснення прекрасного проєкту створення сучасної експозиції у буд. Жовтневої революції, 29. До речі, Базиліянський монастир, куди влада обіцяє переселити експозицію з галереї, не рятує ситуації ані для Галереї, ані для музею, що на Жов. рев. 31. Там, у монастирі, після ремонту готові взяти картини лише для виставки картин у невелике приміщення, а що робити із фондами, які нині лежать у Костьолі на горищі? Для фондів ані з Галереї, ані з музею по вул. Жов. рев., 31 НЕМАЄ!!!!!! Хто бачив мій сюжет, знає, що реліквіїї вашої уманської історіїї "задихаються". Як не крути, для збережння культурної спадщини Умані вкрай потрібно залишити за Краєзнавчим музеєм будинок за адресою вул. Жовтневої революції, 29. З повагою до всих, хто доєднався до дискусії на сайті "Телекритика" і до глядачів телеканалу СТБ. Люблю УМАНЬ!!!!!!! Невдовзі приїду знову! Наталя
Володимир Володимирович
5844 дн. тому
Той, що дивиться з середини // Обовязково розповім, коли усі факти будуть мати залізобетонні докази. А не здогадки чи із прихованих джерел, яким дав зобовязання не розкривати :). Усе таємне рано чи пізно стає відомим.
5844 дн. тому
Приємно, otar, що ви мене з моїм чоловіком розглядаєте як одне ціле.
маленький українець
5844 дн. тому
Дякую за інформацію. Дуже приємно, що до розмови приєдналися "Вечірні Черкаси"(можливо тепер почнемо говорити про проблеми, а не про те, хто в Умані головніший з журналістів. Це мені не цікаво).Доречі, скільки проблем в нашому місті, може перейдемо на якийсь наш сайт??.У коментарях зявлялося призвіще доньки радника Чирви, а не Ліпінської, то чи насправді приватизувати будинок буде вона, а можливо вона планує виступити тим самим меценатом, що передасть його потім відремонтованим музею
otar
5844 дн. тому
Алексей, Олена - А ось писати коментарі нібито від різних людей - некрасиво.
Алексей
5845 дн. тому
Противно читать ваши комментарии и тем более смотреть сюжеты. Часто бываете в Умане? А не надо - никто вас здесь не ждет. Умань - город со своим собственным лицом, которое не замарают дешевые писаки. Ни столичного, ни местного разлива.
Олена
5845 дн. тому
Кумедно читати репортажі київських журналістів про Умань. Мабуть, всі столичні проблеми вже вирішені, отож і до Умані дійшли. А яке глибоке знання предмета, пані соколенко!!!! А яка сміливість суджень!!!!Браво!!!!!!!!!Приємно знати, що на світі є люди, яких так хвилює доля нашого міста. Що би ми без вас робили?
Той, що дивиться з середини
5845 дн. тому
2 Володя Гамалиця - Розкажи нам смертним - шо ж ти знаєш про ті кляті картини, чого не знаємо ми. Куди ведуть ті довгі хвости??? Ой як кортить знати. 2 Т. Чорномаз - приємно, що мої слова прості, правдиві та безкористливі викликали у вашій заблукалій у пошуках ідилій душі стіко емоцій, слини та злоби. Не марнуйтесь так,))) адже тиск, що його підвищує вам останнім часом мережа Інтернет не йде на здоровя))). З.І. І перестаньте друкувати врешті решт месечі до моєї скромної персони на кшталт "самдурак"))). З того боку окопів щиро вітаємо Вас з Пасхою Святою,.... хоча може ви теж вже атеїст, як пані Ліпінська? 2Соколенко - Умань, то маленька Хайфа де ще дуже багато цікавого ви відкриєте для себе продовжуючи своє розслідування. Але знайте одне - у своїй праці ви завжди тільки одна будете переслідувати світлу мету. Рахматулін буде переслідувати свою мету, Чорномаз - мету Ліпінської. Може лише Гамалиця... не знаю... Наснаги вам, сили, вдачі, напористості, точності і обєктивності.
Володимир Володимирович
5845 дн. тому
Дивився новини СТБ. Про музей подали дуже тактовно і лояльно - лише факти і коментарі, ніякої "отсебятины". +1 СТБ за обєктивність. Як уманський журналіст, знаю усіх особисто і трішки більше - за картини. Почитав статтю Чорномаз. Є таке правило серед журналістів - ніколи не використовувати власний засіб масової інфомації для перемивання кісточок і втурчання у справи колег!!!. Здивувався, бо саме Тетяна Олександрівна найчастіше говорить про журналістську етику... Смішно від останнього коментаря, про цькування пані Тетяни. Хто її цькує? Здається нормальні, освідчені і адекватні журналісти чітко викладають факти. Якщо брати по жанрах, то стаття Тетяни не є статею, а є "точною зору". Матеріал має проливати світло, а не ображати людей. Бо це вже не є "обєктивною журналістикою", яка викладає тільки факти. Закон для усіх один і статус журналіста не дає ппава друкувати здогадки замість ретельно перевірених фактів із доказами. Хочу звернутись до всіх колег. Ми є журналістами. І ми або четверта влада, або просто інструмент в руках декого. Хто і яку дорогу обирає? Хочу звернутись до А.Ч.. Кожен має право бути або на барикадах, або працювати у підпіллі чи опозиції. А де ви є зараз? У місті де міліція запросто може бити підозрюваного до втрати свідомості? У місті де не лише розкрадають картини, але і завищують вартість котелень чи ремонтів. Чому земельна комісія перевіряє тільки ділянки, взяті депутатами, а не членами виконкому і особистими знайомими? А чому відеозапис з майдану містить слова Тетяни про висловлення недовіри Юрію Бодрову, а нині Тетяна Олександрівна висловлює йому довіру? Усім гарного дня та настрою. І не бійтесь вказувати свої імена в коментарях- ми ж живемо у демократичній країні. Зовсім скоро ви дізнаєтесь про картини те, що знаю я. Не уявляєте, як здивуєтесь. Особливо від того, куди ведуть кінці... П.С. Наталя, не реагуй на випади. Така особливість роботи місцевої влади. Роби свою справу і не відволікайся на провокації. Ні в якому випадку не телефонуй, не зясовуй стосунки. Перевіряти на міцність і моральність будут ще багато. Памятай, що ти обєктивний і ввічливий журналіст, принаймні у своїх матеріалах.
А.Б.
5845 дн. тому
Чоловічку, „який дивиться з середини”, хочу нагадати вираз Клода Адріана Гельвеція „Все ограниченные люди стремятся постоянно опозорить людей основательного ума”
Той, що має інформацію
5845 дн. тому
Будівля за адресою: вул. Жовтневої революції, 29 у березні 1993 р. придбана владою у профтехучилища (там була їдальня) з метою реконструкції її під картинну галерею, для чого потрібні були значні кошти, яких, це знає кожен уманчанин, в бюджеті не було і немає, а бажаючих допомогти не знайшлося. Коштів за оренду було явно недостатньо. До відома того уманчанина, який в сюжеті СТБ казав, що „это же куча денег”, на жаль, вона виявилась дуже мізерною. За самими загальними прикидками, вона становить близько 4,5 % від суми, необхідної для реконструкції цієї будівлі. Всі кошти, отримані від оренди, витрачались на утримання краєзнавчого музею та його філіалів: музею літератури та мистецтв, музею культури та побуту, картинної галереї та музею Н.В.Суровцової. Кошти, які надходять на рахунки краєзнавчого музею, не можуть бути використані на потреби інших закладів відділу культури, бо це заборонено законодавством. Безумовно, така ситуація спонукала до пошуку інших шляхів вирішення питання щодо приміщення під картинну галерею, і Базиліанський монастир – найкращий варіант. Було б добре, щоб будівлю залишити за краєзнавчим музеєм, але .... Напевне, приватизація орендарем – єдино правильний крок, щоб зберегти будівлю по вул. Жовтневої революції, 29 хоча б фізично, бо знос її – 65 %. Хіба що знайдеться меценат, який за власні кошти його реставрує і залишить музею.
Праведник
5845 дн. тому
„Схаменіться, будьте люди, бо лихо Вам буде ...” Що Ви робите? Хіба грубість, хамство, бездушність і бездуховність притаманні нам з Вами – українцям? Не боїтеся гріха, християни? Оскверняєте Великий піст злобою, ненавистю, нетерпимістю і словоблудством! Забули чи й не знали біблейських заповідей? Невже християнські цінності для Вас нічого не варті?
Маленький українець(так називає нас Президент))
5845 дн. тому
Мені все ж хотілося б повернутися до проблеми, а не обговорювання особистих якостей Чорномаз, Рахматуліна, Соколенко чи Ліпінської. Все ж чи є вже реально підраховані суми сплачені за оренду приміщення, і чи відомо скільки реально коштувала б реконструкція того приміщення. Відносно ж віруючих, то наскільки відомо, зараз це залежить повністтю від державних структур. І ще є надія, що все ж повернемося до реальної проблеми - викрадення картин - СБУ мовчить, доля директора музею не відома, міліціянти , доречі , повертаються до роботи. Чи можливо є інша інформація? Якщо в когочь є підскажіть де шукати.
А.Ч.
5845 дн. тому
То що, шановні журналісти, вирішили зацькувати свого колегу – Тетяну Чорномаз? Але чомусь не Вас, панове, а саме Чорномаз Тетяну та її соратників я бачив на барикадах, де виборювалась вільна незалежна Україна, саме вона нетерпима у ставленні до несправедливості, а Ви на її критичну публікацію зреагували, як на особисту образу і „накинулись”, забувши про своє журналістське покликання. Критикуючи інших, Ви вважаєте себе персонами нон-грата що критики? Далеко підете.
Спостерігач
5846 дн. тому
Прочитала і отримала масу задоволення. Нарешті з'явився захисник принижених і ображених! Тандем Германа з Наташею, готових захистити всіх і вся - це просто супер! Якби лиш вони мали хоч найменше уявлення про те, що таке істина і коректність.
Той, що дивиться з середини
5846 дн. тому
Найбільш прикро, що товариздч Чорномаз, зовсім скоро буде неодмінно перемеленою і викинутою теперішніми своїми власниками, чи то пак - господарями. Влізла в халепу... жаль невдаху, а що поробиш. Як ви дійшли Тетяно - від відстоювання Незалежності Неньки нашої України на зорі 90-х до банального покривання злодюг та корумпованих бюрократів сьогодні? Де ви поділи свою совість? Чи не з,їли ви її за спільним обідом з Ліпінською? Чи непотрібність ваша у купі з не зреалізованним его зробили вас ланцюговим борзописцем уманської влади, що погрязши в злодійстві агонізує сьогодні у конвульсіях? Зрештою - Бог вам суддя... А відповідь ваша, на кшталт - "самдурак", абсолютно не торкає мене, бо висловлюючись тут я просто відпочиваю...
Зритель и слушатель
5846 дн. тому
Друзья! Женщина-мужчина... К чему это? ))) На этом сайте говорят о профессионализме... Я прекрасно помню репортажи г-жи Чорномаз на "Радио "Свобода" ))) Я слушал это радио... Это были самые занудные и не интересные репортажи из Черкасс... Это была просто дырка в радиоэфире...))) Я считал секнды, когда пройдет ее репортаж... А что касется новостей СТБ в целом и темы об Уманьском музее в частности, то это первоклассный телеизионный продукт! Новости пролетают и ты жалеешь, что они всего 15минут... А тема какая! Просто шикарная! Менты украли картины, а местная власть хочет украсть помещение! Это журналистская удача! ))) Думаю, что г-жа Чорномаз сделала все ради того, чтобы г-жа Соколенко эту тему не кинула ))) И это будет дело принципа ))) А показывать уродов, которые обкрадывают музеи это хороший принцип. Спасибо г-же Соколенко за ее хорошую работу! Так держать!
Герман
5846 дн. тому
Наташа, я полагаю, что ты только в одном не права: Черномаз не оскорбила меня, а пыталась оскорбить. Если сверху капает птичка - то у нормального человека только одна мысль: хорошо, что коровы не летают! Эту черноротую "журналистку" и "активистку" я знаю почти 20 лет, знаю её ненадёжность и непредсказуемость, стремление не быть, а казаться. В каких только организациях она не состояла и кого только не предавала! Принимать всерьёз её попытки оскорбить - всё равно, что обижаться на пьяного, изрыгающего нецензурщину. Тот хоть проспится, и ему стыдно станет, он будет каяться - а она? Её поведение - это и вина, и беда её. Кстати, ни один из знакомых и соратников не стал советовать подать на неё в суд. "- Не обращай внимания, уманчане знают и её, и её подружку Липинскую"- вот такая реакция. Собака лает, а караван идёт, и у нас с тобой, Наташа, великая задача: помочь и музею, и верующим католикам. А Черномаз сама подавится от злости. И пусть не упрекают меня, что я неучтив с женщиной - я вижу перед собой обыкновенную хамку.
Просто Я
5846 дн. тому
Шановний „Той, що дивиться з середини”, приємно, що Ви ще пам’ятаєте українську класику і до „Того, що в скалі сидить”, „Того, що греблю рве” Лесі Українки додали свій „літературний” образ: „Той, що дивиться з середини”. Про Вас ми теж все знаємо, навіть те, що Ви продаєте свою совість і принципи тому, хто більше платить, то чи Вам „судити” Чорномаз? Вона завжди там, де справедливість, а приниження жінки, на якому Ви побудували свій текст, не робить Вам честі, особливо у тому випадку, якщо Ви мужчина. Так що, шановний „Той, що дивиться з середини”, - „Чем кумушек считать трудиться, не лучше ль на себя, кума оборотиться?”
Колега
5846 дн. тому
Наталю, тримайтеся. Ваші сюжети - серед найкращих сюжетів "Вікон"
Той, що дивиться з середини
5846 дн. тому
Панове, все дуже просто - Тетяна Чорномаз дійсно, правдолюб і навіть, - правозахисник. От тільки правда її із недавнього часу стала на сторону уманського виконкому, і права вона захищає виключно своєї покровительки, "чорного кардиналу" Умані, радника міського голови - Світлани Ліпінської. Дуже прикро, але виявляється, що навіть правдолюбів можна купувати. Браво, пані Ліпінська! Ваша покупка в образі колишньої журналістки "Свободи", то є найвищий пілотаж. (Хоча чому тут дивуватись, ви і не таких ламали чи купували))). З рештою, не така вже й велика ціна у нашої Тані. "Тримай своїх друзів близько, а ворогів ще ближче, ящо хочеш аби твої справи йшли добре", - казав колись старий дідуган Капоне. Спрацювало це і на Чорномаз. Псевдожурклуб "Свободу слова подарували", мікрогазету "Вулик" з підполи підфінансовують, доньку на держслужбі особливо роботою не перевантажують, перспективами кормлять... Що ще треба незреалізованому таланту (правдолюбу і правозахиснику) коли твоя зрілість плавно перетікає в старість? Все ми знаємо про вас, все про вас напевно. І повірте, пані Чорномаз, з боку ви виглядаєте банальним кишеньковим "гебельсом" міськвиконкому Умані, дні корумпованного панування якого - лічені.
Соколенко
5847 дн. тому
Шановний "уманчанин". А Вас не вчили коми ставити? Призвіще (Чорномаз) писати з великої літери. Утім, найцікавіше для мене не те, які оцінки були у Вас у школі з української мови, зрозуміло, що не вище трійки. Найбільше мене насмішило те, що Ви тут пишете про Германа Рахматуліна. Ви пишете, що він мене використовує. А чим він зі мною розраховується? Ви можете поцікавитися, скільки платять телевізійникам у Києві і співставити з потенційними доходами пана Рахматуліна. До речі, на "Телекритиці" днями було вміщено новину, що телеканал СТБ торік заробив 43 мільйони гривень. Ви би краще подумали, з якої речі "журналістка" Чорномаз так захищає мера, Паєвського, Чирву, га, уманчанине? У Вас же приміщення забирають, уманчанине! Продають без конкурсу. А головне, не кажуть, де гроші за 13 років оренди будинку за адреою: вул. Жовтневої революції, 29, який тепер хочуть такнахабно. Знаєте, мене не здивувало б, якби така історія трапилася в якомусь Комсомольську чи Угледарі, що, власне, не мають історії. А тут, здавалося б, УМАНЬ!!!! Потоцькі, козаки, цадик Нахман, Надія Суровцева, а сьогодні "видатні" люди Умані такі ниці:(((((((((((Ганьба! А місцеві проблеми Умані я вже знаю краще за багатьох, буваю у Вас, до речі, частіше, ніж Ви гадаєте. І все фіксую:))))))))
уманчанин
5847 дн. тому
Пані чорномаз не думає а знає на відміну від київських кореспондентів, які мало орієнтуються на місці і не знають про що роблять репортаж :) В даному випадку п. Рахматулін вміло використав журналіста у своїй війні проти мера міста Умань п. Бодрова.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду