16 вересня в ток-шоу «Донбас: чесно» обговорять, чи будуть покарані винні у кримінальних злочинах на Донбасі

16 вересня в ток-шоу «Донбас: чесно» обговорять, чи будуть покарані винні у кримінальних злочинах на Донбасі

15 Вересня 2015
6029
15 Вересня 2015
20:25

16 вересня в ток-шоу «Донбас: чесно» обговорять, чи будуть покарані винні у кримінальних злочинах на Донбасі

6029
16 вересня в ток-шоу «Донбас: чесно» обговорять, чи будуть покарані винні у кримінальних злочинах на Донбасі
16 вересня в ток-шоу «Донбас: чесно» обговорять, чи будуть покарані винні у кримінальних злочинах на Донбасі

16 вересня о 16:00 п'ятий випуск соціально-політичного ток-шоу «Донбас: чесно» виробництва ГО «Детектор медіа» вийде в прямому ефірі Центрального каналу (Київської регіональної державної телерадіокомпанії).

 

Тема програми: «Чи будуть покарані винні у кримінальних злочинах на Донбасі?».

 

До обговорення запрошено журналіста Валерія Макєєва, правозахисника Миколу Козирєва, шеф-редактора сайту «Петр и Мазепа» Антона Швеця, народного депутата Ірину Суслову, радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка. Ведучий програми - Костянтин Грубич.

 

За час війни на Донбасі значна кількість людей потрапила до полону сепаратистів і російських військ, які контролюють частину української території. 8 вересня цього року народний депутат Ірина Геращенко заявила, що у полоні залишилось 156 українських військових. Назвати точну цифру навряд чи можливо.  Але в полон, до підвалів сепаратистів потрапляють також і цивільні. Скільки їх - ніхто не знає. Адже, на відміну від військових, державні інституції не стежать спеціально за їхніми долями.

 

Проблема покарання злочинців, які катують мирне населення, стала каменем спотикання під час дискусії навколо змін до Конституції. Президент і його команда доводять, що ніякої амністії злочинцям не буде. Вони посилаються на проект закону «Про особливості місцевого самоврядування в деяких районах Донецької і Луганської областей». Там сказано, що амністії підлягають лише особи, які не скоїли тяжких кримінальних злочинів.

 

Опоненти Петра Порошенка посилаються на законопроект  «Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей». В ньому прямо сказано про звільнення від кримінальної відповідальності учасників збройних формувань і учасників самопроголошених органів у Донецькій і Луганській областях,  а також тих, хто протистояв здійсненню антитерористичної операції. Обидва законопроекти прийняті в першому читанні у вересні 2014 року за поданням Президента.

 

Так якому із законів вірити? Який механізм покарання може бути в разі підписання Президентом хоча б одного із законів? Чи є ризик амністії для терористів? Який є міжнародний досвід ставлення до злочинців, котрі брали участь у бойових діях? 

 

Про ці проблеми  цивільного населення прифронтової території будуть дискутувати гості та ведучий 16 вересня у прямому ефірі КДРТРК в ток-шоу «Донбас:чесно» з 16:00 до 17:00.

 

Нагадаємо, телепроект «Донбас: чесно» виробляє ГО «Детектор медіа» у партнерстві з Асоціацією польських журналістів у рамках Польсько-канадської програми підтримки демократії за підтримки програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD). Сюжети для програми «Донбас: чесно» готують 40 регіональних журналістів у партнерстві з обласними державними телерадіокомпаніями.

 

Сюжети для п'ятого випуску підготувала знімальна група з м. Черкаси: журналіст - Катерина Ковбій та оператор - Сергій Єфімов.

 

Усі попередні випуски програми можна переглянути на «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6029
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду