Cтриптизна лихоманка чи телекумедія від СТБ

30 Вересня 2003
1018
30 Вересня 2003
14:17

Cтриптизна лихоманка чи телекумедія від СТБ

1018
Зовсім це не було схоже на пантоміму кохання “Зінко, дивилася ти чемпіонат стриптизу по СТБ? – почула журналістка Підалькіна у слухавку і вухо її трохи напружилося – Подивися, це – паноптикум! Ги-ги-ги”. Зіна навіть не встигла второпати, хто ж-то їй отак зранку у слухавку неприємно гикає, але стриптиз подивитися таки вирішила.
Cтриптизна лихоманка чи телекумедія від СТБ
ПАНОПТИКУМ З ЧЕРНІВЦІВ

Чемпіонат складався з чотирьох частин. Десять шикарних ципочок (Чи принаймні тих, хто хотів би так виглядати)– молодих і не дуже, виходили у вечірніх сукнях, створювали образ хуліганки, потім еротично намагалися вдягнути панчохи, а на кінець – танцювали стриптиз біля жердини. Судді ж судили їх за артистичність, сексуальність (чомусь Зінці завжди здавалося, що це можна перевірити лише безпосередньо “у ліжку”), а також вміння роздягатися. “Оце так і чемпіонат! Сміхота з ним!” – підхопила чиєсь ранкове гикання дівчина і в екрані з’явилися судді (“А судді хто?” – майнула, як марево, цитата і зникла) Тарас Брикайло, Власта Шовковська, Олег Пинчук, Валентин Коваль та інші.

“Саші 19 лєт. Танцуєт стріптіз вссєго два мєсяца. Дєвушка любит сводить с ума мужчин... Но єй нє по душе дождь... Да. В дождь підалі нє покрутіш” – “веселими” голосами ведучі рекламували дівчаток. “Ну зовсім тобі, як тамада на весіллі. Жваво й дотепно” – іронічно відмітила Підалькіна, і обличчя почало кривитися від огиди. “Антонія нє любіт пьяних жєнщин, кромє сєбя” – правила своєї ведуча, а камера знімала конкретику – стегна, пуп, груди, і, звісно те, що поляки називають дупою (тендітне слово, нема куди правди діти!) З”явилися рєбята з СТБ. Винесли “забавниє і сімпатічниє сундучкі” для глядацьких голосувань. “І де ж те СТБ стільки рєбят у Чернівцях знайшло! – здивувалася Зіна і почула рекламу від “Первака”: “А в мого завжди весна. Стояв, стоїть і буде стояти”... І до цього в екрані часом з’являвся телефон якоїсь служби знайомств.

Стриптизерки ж чернівецькі часу дарма не гаяли, корчили з себе бозна яких боядер. Хоча... Зовсім це не було схоже на пантоміму кохання. Бракувало витонченості, чарівності, не володіли кралечки мистецтвом подобатись, і не було це справою їхнього життя, їхнім щастям. Що ж було? Конкретика. Примітивні вихиляси стегном, оголення грудей, “звабливі” рухи у напрямку до геніталій і все - журі і чоловіки (ті, кого “Первак” ще не вразив) у залі мали б просто на вуха встати....

ДОПІНГ-КОНТРОЛЬ ДЛЯ ЧЕМПІОНІВ

“Якщо це чемпіонат, то мова, напевне, йде про спорт, - вирішила Підалькіна, яка прочитала у книжці, що бути гейшею (а стриптиз належить ніби-то до еротичної культури) – це є мистецтво – А якщо СТБешники переводять стриптиз у ранг спорту, то мусить таки бути допінг-контроль, бо деякі з тих ципочок вряди годи дивно очима “косили” … Зінка ніяк не могла второпати, як ЦЕ може бути спортом? Тоді про ЦЕ у спортивних новинах - чи як? Хоча... Може і справді в еротиці кількість переходить у якість, і навпаки... Але, слово честі, не у випадку з Чернівцями! Кралі усі як з одного інкубатора – одноманітні рухи і ніякої тобі імпровізації! Тих дівуль не цікавила досконалість. Просто виробляли, фальшиво імітуючи пристрасть, що інколи аж нудило. І з такими багатозначущими поглядами… Мовляв, їхнє стегно - то неабияка коштовність. Видовище настрій Зіні так споганило, що в неї аж п’ятки спітніли від занепокоєння, бо те, що показували дівчата, щодня у дзеркало своє бачила, нічого особливого у тому не відзначала, і второпати не могла, як це по телебаченню можна як щось неординарне видавати?!

З тим, часом тих дівчат їй ставало шкода. Бо кожна з них, напевне, невлаштована у житті, і мріє таким чудернацьким чином у люди вибитися. І тут не тільки їхня вина. Усе збіговисько, що ляскає в долоні і бали за примітивізм виставляє, будь-кого зіпсує, тільки волю дай. І на душі дівчини ставало усе гнітючіше й гнітючіше.

ХВАЦЬКИЙ ЖЕВЖИК – РОЗІГРІВ…

Раптом на кін випустили соліста стриптиз-балету. “Для розігріву” – сказали. Cкільки в ньому, паскуді, було звабливості та бісівського шарму! Другого такого витівника ще світ не бачив. Чого він тільки не виробляв! І роздягався потішно, і гасав по залі, мов навіжений, і м’язами трусив, і бікіні смикав, і до жінок ненав’язливо чіплявся. З усього було видно, що тілом він володіє досконало, і нічого не варто йому той стриптиз витанцьовувати. Легкість у рухах, насолода від захвату жіноцтва, лукавий звабливий погляд і жінки у чернівецькому клубі просто ошаліли від захвату. І подумалося, що один такий справжнісінький професіонал-митець ладен більше глядачів зібрати, ніж десять СТБшних спортсменок-стриптизерок.

СТРИПТИЗ У МАСИ!

Дивилася Зінка і втямити не могла – нащо там оті судді сидять, які на початку куцо привіталися, так ніби незручно їм було і кортіло справу ту швидше скінчити, щоб у різні боки розбігтися. Їх жодного разу (тільки у кінці, коли сумнівні призи дівчаткам роздавали) більш камера не показала. Ні облич, ні того, як вони (за яким, власне, принципом) ті кляті бали дівчатам виставляли. Загадкою це було, як, власне, і сенс того кумедного чемпіонату. І подумала Підалькіна: “У давні часи такими дівчатами керували жерці, які, мабуть, і були першими сутенерами світу. Вони їх “клієнтам” пропонували, “достоїнства” і права їхні перед соціумом захищали, святими називали. І що ж, виходить, що СТБ вирішило на себе роль їхню перебрати, так би мовити “кришу” для сучасних дівчаток організувати і діяльність їхню легалізувати”. А що?.. “Стриптиз у маси” звучить таки цікавенько, особливо для зубожілої нації. Бо, може таки бути (такі тепер часи!) що СТБ саме про ту половину нації піклується, в кого “фінанси поють романси”, а стриптизерок до сказу кортить побачити. І ще майнула думка, а може таким чином народження українців стимулюється (бо усього нас вже 48 мільйонів стало), а стриптиз у поєднанні з “Перваком” до сказу будь-кого доведе – уся країна “стоятиме”.

Відчувала Підалькіна, що для аналізу баченого їй таки бракує клепок у голові, тому і порішила у мотлох той не занурюватися. Не думати про те хто кому і яку купу грошей за “чемпіонат” той відвалив. І вірно. Хоча… “Як же ж із кодексом честі”?… - засоромилася, збагнула: честь сьогодні - анахронізм у мові... Як і мораль, до речі…
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1018
Читайте також
20.09.2001 14:25
Наталія Лигачова
«Детектор медіа»
2 593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду